31/12/16

Α Καζαμίας 2017

Καζαμίας είναι ο απολογισμός της επόμενης χρονιάς. Πέφτει λιγότερο έξω από τον απολογισμό της προηγούμενης.

❒   Ιανουάριος 2017. Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει να θέσει υποψηφιότητα μέσα στο 2018 για επίτιμος αντιπρόεδρος της ΝΔ. Για το 2017 το σκέφτεται. Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ, το ίδιο το ευρώ συνεχίζει να φεύγει από τη χώρα. 

Φεβρουάριος 2017. Παγκόσμιο οικονομικό σοκ. Ξαφνικά εκτός ευρωζώνης και η Ελβετία. Ο Κούλης καταγγέλλει νέα μη μείωση στις χαμηλές συντάξεις και στους φόρους των μεγάλων επιχειρήσεων.

❒   Μάρτιος 2017. Μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού σε εσωτερικό διπλό που έγινε στο γήπεδο Καραϊσκάκης. Η ΝΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση ως όργανο του ιμπεριαλισμού.

Απρίλιος 2017. Η ΝΔ περνά στο ΤΑΙΠΕΔ για την εξόφληση των δανείων της.  Η κίνηση δεν προβλέπεται να επηρεάσει την ισοτιμία ευρώ δολαρίου.


❒   Μάιος 2017. Funt Ελληνοεβραίων ομοφυλόφιλων κεφαλαιούχων που είναι παντρεμένοι με Πακιστανούς κι έχουν κάνει παιδιά με αραπίνες αγοράζουν τη Χρυσή Αυγή ως οργάνωση σεκιούριτι με πολιτικές και νυχτερινές προεκτάσεις. Δεν κουρεύονται καταθέσεις για τη σωτηρία της Αγίας Τραπέζης.

Ιούνιος 2017. Μεγάλη απώλεια αφήνει η χρονιά. Ο Κούλης Μαρέβας Μητσοτάκης ηττάται στις πρόωρες εκλογές που δεν γίνονται, παρατάει την πολιτική και αφοσιώνεται αποκλειστικά στη Ζήμενς, ως υποδιευθυντής πωλήσεων τηλεφωνικών κέντρων. Ο ESM δεν προχωρά σε κατάσχεση κερδοφόρων νήσων του Αιγαίου.

❒   Ιούλιος 2017. Δημοσιοποιείται σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας η πρώτη της χρονιάς υποκλαπείσα (και πούπουλα) συνομιλία από την ΕΥΠ. Διευκρίνιση: αυτός που θα στήσει τον αγώνα ποδοσφαίρου είναι συνθηματικά “το πουστήνι”. Δεν ιδιωτικοποιείται το ΠΑΣΟΚ.

Αύγουστος 2017. Ο Κούλης ζητά άμεσα πρόωρες εκλογές, ξεχνώντας ότι δεν είναι πια πρόεδρος της ΝΔ. Διορθωτική δήλωση “μην τυχόν και” έκανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ξαναρχίζουν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου με 6 ομάδες σε κάθε κατηγορία.  Οι αγωνιστικές κάθε μήνα.

❒   Σεπτέμβριος 2017. Στη ΝΔ θυμήθηκαν ότι δεν έβγαλαν ακόμα πρόεδρο του κόμματος. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η ΦΙΦΑ διορίζουν προσωρινή διοίκηση που θα βρει επενδυτές για τα χρέη. Ο Σόιμπλε σκέφτεται να εκ διώξει την Ελλάδα από το ευρώ και να της επαναφέρει το μάρκο. Το ξανασκέφτηκε και έσκασε στα γέλια.

Οκτώβριος 2017. Κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Γίνεται για συντομία Δημόσια Παράταξη, ΔηΠάρ, ΔήΠα, ξείπα. Βρέθηκαν σε αρχαίο τάφο -όχι του Μεγαλέξανδρου- επισφαλή δάνεια σε ΜΜΕ και κυβερνητικά κόμματα εποχής χρυσού αιώνος Περικλέους. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αρνούνται πάσα ανάμιξη και καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τα ευρήματα της ανασκαφής με επικοινωνιακά τεχνάσματα.    

❒   Νοέμβριος 2017. Συγχώνευση Πήγασου και ΔΟΛ. “Πήγα ΔΟΛ” το όνομα του νέου ενημερωτικού – ψυχαγωγικού ομίλου με καθημερινή πρωινή εφημερίδα “Πρώτο Βήμα” και απογευματινή “ΤΑ ΝΕΑ ΕΘΝΗ”. Ραδιοφωνικός σταθμός ο “Βήμα FF”. (Βήμα γρήγορο) Η ΝΔ δεν παραιτείται από την κεντρική επιτροπή του ΔΝΤ.

Δεκέμβριος 2017. Εμφανίζεται δελτίο ειδήσεων στο ΜΕΓΚΑ ως χιουμοριστική εκπομπή με βάση αληθινά γεγονότα, όπως και τα παλιά δελτία. Εο πόθεν έσχες του Άι Βασίλη ελέγχεται αν κατέθεσε δώρα στην Ελβετία. Η ΝΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση για κατασπατάληση άλλης μίας χρονιάς.  

Ποια καλόπαιδα πήγαν για κάλαντα στον Επάτιμο και επαναλάμβαναν συνεχώς: “...κι ο νοικοκύρης του σπιτιού χίλια χρόνια να ζήσει”;

Δεν υπάρχουν σχόλια: