16/11/16

Φέρτε μου ένα Βερολίνο

Ο Ομπάμα τα κατάφερε στο Βερολίνο. Αλλαγή κλίματος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Στη Γερμανία θα έχουμε ζέστες και στην Ελλάδα χιόνια.

❒  Μας αντιγράφει ο Σόιμπλε ή τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται; Tο πρωί γράφαμε “Σύμφωνα με τους νεοφιλελέδες συμπατριώτες μας δεν πρέπει να μας ελαφρύνουν το χρέος, γιατί χωρίς χρέος δεν θα εφαρμόζαμε  “δίκαια” διοικητικά μέτρα.” Πριν νυχτώσει, ο Σόιμπλε είπε για τον Ομπάμα ότι όποιος υπόσχεται μείωση του χρέους της Ελλάδα τους κάνει κακό γιατί δεν θα κάνουν μεταρρυθμίσεις. (Και θα συνεχίσουν να θέλουν να δουλεύουν κανονικά και να πληρώνονται και να έχουν και ασφάλιση οι άτιμοι) Δηλαδή να μεγαλώσουμε το χρέος, μάστορα, για να κάνουμε κι άλλες μεταρρυθμίσεις.

Ο Τσίπρας έπαιξε μπάσκετ με τον Ομπάμα. Ο Σόιμπλε ποδόσφαιρο. «Κατεβαίνει ο Σόιμπλε με τη μπάλα στις ρόδες, βάζει τρικλοποδιά στον Ομπάμα και σφυρίζει φάουλ υπέρ του ιδίου. Κατάλαβε το λάθος του και αλλάζει την απόφασή του. Δεν σφυρίζει φάουλ, αλλά γκολ και σέντρα». 

❒  Για την ελάφρυνση του δανείου ο Σόιμπλε είπε όχι σε κοτζάμ Βαρουφάκη. Στον Ομπάμα θα πει ναι; Πιθανώς να δεχτεί ελάφρυνση του τερατώδους σε μέγεθος δανείου των ΗΠΑ.  Με αυτό το χρέος το μέλλον αποτελεί παρελθόν. Σαν να λέμε Τραμπ.

Ο ελληνικός λαός έχει το πιο αντιαμερικανικό πνεύμα όλης της Ευρώπης και οι ΗΠΑ να είναι εναντίον της Γερμανίας, στο ελληνικό θέμα. Πού (αφ)οδεύομεν, κύριοι;

❒  Ο γερμανικός τύπος δε βλέπει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Μέρκελ-Ομπάμα για τη μείωση του ελληνικού χρέους. Να κι ένα αισιόδοξο μήνυμα, γιατί όταν πηγαίνουν καλά οι διαπραγματεύσεις δεν θα πάμε μετά εμείς καλά.

Οι Γερμανοί κατακτητές ετοιμάζουν αντίποινα για την επίσκεψη Ομπάμα. Για να μην τους συγκρίνουμε με τους ναζιστές τα ονομάζουν αντίπεινα. Τους έπιασε “Τι έξα πίνεις;”

❒  Μέρκελ και Σόιμπλε μας συμπονούν. “Πονάω το κεφάλι σου” ο ένας, “Πονάω το στομάχι σου”, η άλλη. Κι εγώ θα πονάω τους κώλους τους μετά τις εκλογές.

Η Γερμανία αρνείται: «Σας κούρεψα τα πορτοφόλια, σας κούρεψα μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα, επαγγέλματα, μέχρι κι αβγά σας κούρεψα και δε σας φτάνει; Θέλετε να σας κουρέψω και το χρέος; Πού να προλάβω; Εκατό χέρια έχω μόνο».

❒  Δε γκατάλαβα, κυρ-Σόιμπλε, απ' τη τζέπη σου έδωσε η Γερμανία τα δάνεια στην Ελλάδα; Και τα 80 δισ. που έβγαλε η Γερμανία από Ελλάδα της κρίσης στην στη δικιά σου τσέπη πήγανε και θα μας τα δώσεις πίσω;

Εντάξει, κυρ-Σόιμπλε, η Γερμανία είναι η ατμομηχανή της Ευρώπης, αλλά γιατί δεν παίρνει κάποτε μπρος, είναι ανάγκη μια ζωή να ζμπρώχνουμε εμείς;

❒  «Δώσαμε λεφτά στην Ελλάδα και σώσαμε τις τράπεζές τους. Τώρα θέλουν να σώσουμε και τη χώρα τους;» Δεν δίνει σέντσι στην Ελλάδα τώρα λέει ο Σόιμπλε. Ναι; Τότε κι εμείς το καλοκαίρι δεν δίνουμε ούτε πόντο στις Γερμανίδες τουρίστριες, να δούμε πώς θα μαζέψουν το χειμώνα τη λύσσα τους.

Αυτό το καλοκαίρι δε θα πάω διακοπές στα νησιά της Γερμανίας.

❒  Φέτος δεν θα έχουμε Γερμανούς στα νησιά μας. Μόνο Γερμανίδες. Κάτι σαν δημοσκόπηση γνώμη θεατών ενός γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου βγάζει ότι το 93,4% (κάποιων) Γερμανών λέει «όχι» σε διακοπές στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε γιατί Γερμανοί δεν θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, δεν έχουν όμως την ίδια γνώμη οι Γερμανίδες. Το ίδιο και οι Φιλανδές, οι Σουηδέζες, οι Δανές, οι Νορβηγίδες, οι Ολλανδές….

Η Ελλάδα δέχεται ότι το χρέος της είναι βιώσιμο, αρκεί να φύγει από την ΕΕ η Γερμανία


❒  Η συμφωνία της Γερμανίας για απομείωση του ελληνικού χρέους στο γερμανικό στοίχημα παίζεται με συντελεστή 0,8. Δηλαδή αν ποντάρεις και κερδίσεις θα χρωστάς και λεφτά από πάνω.

Η γερμανική κυβέρνηση δέχεται και το Grexit και τη μείωση του χρέους. Του γερμανικού. Αρκεί να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας για πολεμικές επανορθώσεις, αποζημιώσεις στους συγγενείς θυμάτων της κατοχής και κατοχικό δάνειο. Αλλιώς παραμένουμε στο ευρώ.

❒  Απαντάμε: Μάρκο μ’ έκαψες. Επιστροφή στην κατοχική δραχμή να τα κονομήσουμε όλοι.

Φράου Μέρκελ, συγνώμη που μ’ απείλησες. Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη των Γερμανών βιομηχάνων.

❒  Επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας. Ο Τσίπρας απαιτεί άμεση παραίτηση Μέρκελ και Σόιμπλε.

Η Μέρκελ δεν έχει αντίρρηση να είναι η Λεπέν πρόεδρος στην Ελλάδα και συμβιβάζεται με τους Ποδέμος να κυβερνήσουν την Ιρλανδία. Έτσι οι Γερμανοί της δίνουν 80% να γίνει η Μέρκελ πρόεδρος των ΗΠΑ.

❒  Οι επικείμενες εκλογές στη Γερμανία είναι σεβαστές. Όλοι οι Έλληνες θα δεχτούμε με χαρά οποιαδήποτε επόμενη γερμανική κυβέρνηση χωρίς Μέρκελ και Σόιμπλε.

Έκτακτο: Δημοψήφισμα στη Γερμανία για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.  

❒  Η Μέρκελ κατάφερε ν' αυξήσει τα ποσοστά των ακροδεξιών παντού. Στη Γερμανία οι ακροδεξιοί βγήκαν μέχρι και δεύτεροι σε κρατίδιο σε βάρος του δικού της κόμματος. Εύγε. Τα ίδια έκανε και ο Σαμαράς στην Ελλάδα. Άγκελα παντού.

-Μπαμπά, πώς θα είναι η Ευρώπη αν στη Γερμανία κυβερνούν Μέρκελ-Σόιμπλε μαζί με τους ακροδεξιούς; Μπαμπά, τι θόρυβος ήταν αυτός; Γιατί έπεσες από την καρέκλα;

-Σκάσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: