27/11/16

Η νεκρανάσταση του αυτανόητου

Από κύκλους της ΝΔ απέδρασε, συγνώμη, διέρρευσε ότι η Μαύρη Παρασκευή της επόμενης εβδομάδος μεταφέρεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα κυκλοφορεί μέχρι τα μεσάνυχτα με ανοιχτά μαγαζιά.

❒   Εμφανίστηκε άλλο ένα εκφραστικό λάθος στην ενημέρωση: δημοσιογράφοι γράφουν και λένε “Πέθανε ο Φιντέλ Κάστρο”. Κανονικά έπρεπε να πουν “Ο Μητσοτάκης έθαψε και τον Κάστρο”.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΛΛΑΓΗ 
-Έθαψε και τον Κάστρο.
-Ποιος; Ο γρουσούζης ο ....
-Σκάσε. Φτου-φτου, σκόρδα.


ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Αλί-αλί και τρισαλί, ο Μητσοτάκης έθαψε και Κρίστοφερ τον Λι

Έθαψε και τον Στεφανόπουλο. Ποιος έμεινε; Σωστά, μόνο ο Κίσινγκερ. (Κανονικά “Κίσιντζερ”)

❒   Ο Κούλης στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος ζητά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ν' αναδεικνύεται χωρίς διαγωνισμό, αλλά με απ’ ευθείας ανάθεση στον γηραιότερο πρώην πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.

Ο Επάτιμος Κων. Μητσοτάκη, μετά τη διαδήλωση του “Μένουνε Ευρώπη”,  θα πάει και σε άλλες δύο: στη  “Μένουμε Σόιμπλε” και στη “Μένουμε έκπληκτοι”.

-Μένω άφωνος.
-Εγώ μένω Σόλωνος.


Ο Τσίπρας υποχώρησε στους νεοφιλελέδες. Δέχεται οριζόντια μείωση σε όλες τις συντάξεις του Μητσοτάκη.

❒   Μεγαλύτερη επιτυχία του Κούλη ήταν που ως γιος του Πατριάρχη διορισμών, έγινε υπουργός απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων.

Φέρτε μου ένα Μητσοτάκι για να δείτε πώς πονώ. Οι δημοτικές αρχές επί Κούλη υπουργού απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορούσαν να προσλάβουν υπαλλήλους, ούτε στη θέση όσων συνταξιοδοτούνται. Αν ο Κούλης κατάφερνε ν' απολύσει κι άλλους, όπως ετοίμαζε, τότε κάθε βροχή θα ήταν κατακλυσμιαία. Εκτός αν κατ' απαίτηση της Ζαχαρέα-STAR 24/10 τελευταίας χρονιάς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οι ίδιοι οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι ξεβούλωναν φρεάτια με τα χέρια τους.

❒   Στην υπερχρεωμένη ΝΔ σκέφτονται μήπως θα έπρεπε να γίνονται εσωκομματικές εκλογές και για την εκλογή ταμία.

Βρέθηκε ο τρόπος να αποπληρώσει η ΝΔ τα δάνειά της. Να επιστρέψουμε στη δραχμή.

❒   Ναι στα καθιερωμένα. Θέλουμε νόμισμα δραχμή με πρωθυπουργό Μητσοτάκη.

Ο Κούλης να κυκλοφορήσει τη ΝΔ σε σύνθετα ομόλογα. Δεύτερη σκέψη του η μακροενοικίαση της ΝΔ στον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος με 2-3 μεταγραφές από Βουλγαρία και Γεωργία θα κάνει πάλι την ΝΔ κυβερνώσα αντιπολίτευση, όπως κατάφερε να κάνει ο Βενιζέλος το ΠΑΣΟΚ.

❒   Γιατί Ο Κούλης (το Μητσοτάκι) ζητά πρόωρες εκλογές; Για να βρει δικαιολογία μετά ν' απαλλαγεί από τη θέση του προέδρου της ΝΔ;

Στη ΝΔ οι επιλογές λιγοστεύουν. Κατάφεραν να κάνουν πρωθυπουργό έναν συνονόματο του ιδρυτή τους και άλλον έναν πρώην προδότη τους. Τελευταία επιλογή τους να κάνουν και άλλον έναν Μητσοτάκη. Δεν έχουν πάγκο. Με βρεγμένη σανίδα μοιάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: