28/10/16

Πασαρέλαση


Νίκη μας η ήττα του αντιπάλου.

❒  Η Ελλάδα έχει (δεύτερη) εθνική εορτή την 28η Οκτωβρίου και κρατά την παράδοση: είναι η μοναδική χώρα που δε γιορτάζει το τέλος, αλλά την αρχή πολέμων. Μόνο από πολέμους περιμέναμε καλό, μάθαμε ότι οι πόλεμοι φέρνουν και κακό, αλλά μυαλό δεν εβάλαμε.

Η ΝΔ πανηγυρίζει μια νίκη, όχι από κάτι που έκανε εκείνη, αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας. Από κοντά πανηγυρίζουν και ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ λες και δεν ξέρουν ότι άμα πέσει δικαστικά και τηλεοπτικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βγει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα πάει ουραγός στην κυβέρνησή της, το δε ΠΟΤΑΜΙ θα πάει κατά διαόλου στις εκλογές.

❒  Είδα φωτογραφία με κάποιους εργαζόμενους στον ΑΛΦΑ να πανηγυρίζουν που το ΣτΕ έβγαλε αντισυνταγματική την εφαρμογή του άρθρου 2α του λεγόμενου νόμου Παππά. Δεν είδα φωτογραφία τους να κλαίνε όταν ο Κοντομηνάς είπε ΟΧΙ στον Σαββίδη όταν ο δεύτερος ζήτησε την αγορά του καναλιού που σύμφωνα με τα δεδομένα εκείνης της στιγμής θα έκλεινε και θα έκλαιγε η Τσικρίκα στο Μαξίμου. (Δεν είδα ούτε εργαζόμενους του ΜΕΓΚΑ να πανηγυρίζουν για πιθανή πληρωμή τους, αλλά τι να λέμε τώρα!...)

Στο ποδόσφαιρο οπαδοί μιας ομάδας δεν γιορτάζουν τόσο νίκη της ομάδας του έναντι του κλασικού αντιπάλου, που πάντα υπάρχει σε όλες τις κατηγορίες για κάθε ομάδα, αλλά πανηγυρίζουν την ήττα της αντιπάλου από άλλη, τρίτη ομάδα.   


❒  Ευτυχώς έρχονται στιγμές που παραβιάζουμε την αρχή μας. Κανένας αντίπαλος της ΕΡΕ δεν πανηγύρισε την 21η Απριλίου του 1967. Τουλάχιστον έτσι νομίζουμε.

Ο Κουτσούμπας σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε κακό τον λεγόμενο νόμο Παππά και πανηγύρισε για την απόφαση του ΣτΕ. Αλλά γιατί; Επειδή γλύτωσαν λεφτά οι υπερθεματιστές ή από συνήθεια φέρθηκε σαν καναλάρχης, όπως ήταν μέχρι πρόσφατα το κόμμα του; Πάντως βρήκε λόγο να χαρεί.


❒  Η αλήθεια είναι ότι λίγα περιμένουμε να πετύχουμε εμείς, έτσι, για να χαρούμε, περιμένουμε έστω να χάσει κάποιος αντιπαθής σ' εμάς, που έτσι κι αλλιώς τον χαρακτηρίζουμε αντίπαλο, εχθρό μας,, εχθρό του λαού, του έθνους, του θρησκευτικού μας δόγματος, της οικογενείας, των αφεντικών μας.

Το ΠΑΣΟΚ από Βενιζέλο και μετά πανηγυρίζει που έπαψε να τάσσεται στο πλευρό της δημοκρατικής πλειοψηφίας, σύμφωνα με τον πολιτικά αδόκιμο, αλλά καταπράσινο πολιτικό όρο του Ανδρέα Παπανδρέου, που ξεπεράστηκε μαζί με το επάρατον της Δεξιάς.   


❒  STARχίδια μου αν σωθεί η δικιά μου, αρκεί να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: