31/3/15

Προμηθέας Θεσμώτης

Μια συκωτάκια στον Γερμανό τον αετό , παρακαλώ.

Γιατί ο Τσίπρας προκάλεσε  την κοινοβουλευτική συζήτηση της Δευτέρας 30 Μαρτίου; Επίσημα για την διαπραγμάτευση. Κανείς όμως δε μίλησε γι’ αυτήν. Προφανώς η συνεδρίαση έγινε για ν’ ακούσει ο κόσμος τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και να ρίξει τα ποσοστά τους.

Βέβαια, ο φερόμενος ως πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς επέκρινε τον πρωθυπουργό γιατί, ισχυρίστηκε, δεν έπρεπε ενώ μέσω διαπραγματεύσεων να κάνει συζητήσεις γιατί αποκαλύπτονται θέσεις της χώρας μας. Νομίζουμε έχει δίκιο. Η Μέρκελ είδε έντρομη ότι ο Τσίπρας δεν έχει καν αντιπολίτευση.

Ο Σαμαράς είπε ότι αυτός επιλέγει να μιλήσει αντρίκια. Η Κωνσταντοπούλου του είπε να μην υποτιμά τόσο τις γυναίκες. Ήταν άδικη. Ο Σαμαράς εκτιμά τις γυναίκες που μιλάνε αντρίκια.

Σαμαράς: «Μακάρι η χώρα να είχε δέκα Παπασταύρου, βεβαίως, βεβαίως, να δείτε πού θα έφτανε η Ελλάδα». (Πιο πέρα από τις Ελβετικές τράπεζες;) Ο Τσίπρας του απάντησε ότι η χώρα έχει όχι μόνο δέκα, αλλά 2.062 Παπασταύρου στη λίστα Λαγκάρντ. Αυτοί όμως είναι σε μία μόνο τράπεζα της Ελβετίας. Δηλαδή πόσους Παπασταύρου και πόσα βεβαίως, βεβαίως έχουμε;

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ιδιοκτήτης του ΠΟΤΑ ΜΗ απάντησε σε ερωτήσεις του Τσίπρα, έκανε κι αυτός κάτι ερωτήσεις και αναφέρθηκε σε δύο μόνο κυβερνητικά έργα: την κατάργηση των πρότυπων σχολείων, που δεν καταργήθηκαν και πρότεινε υπουργοί και βουλευτές να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα. Μόλις τα’ άκουσα αυτά πήγα να φύγω, αλλά δεν έβρισκα το καπέλο μου. Μου είπαν ότι το έφαγα.

Άκουσα τον Κουτσούμπα να μιλάει στην αστική  βουλή και δεν κατάλαβα τίποτα. Ζήτησα από το ένα είναι το κόμμα μια επεξηγηματική ανάλυση. Με ευχαρίστησαν γιατί, είπαν, είμαι ο μόνος κάτοικος της γης που ενδιαφέρθηκε για την ομιλία του γραμματέα τους κι ευχαρίστως θα μου στείλουν μια επεξηγηματικής της ανάλυση.

Όπως έμαθα αργότερα, όντως το έκαναν, πριν μου τη στείλουν όμως την έδειξαν στον Κουτσούμπα για να την εγκρίνει. Αυτός δεν κατάλαβε τι έγραφε και ζήτησε άλλη επεξηγηματική ανάλυση. Οι σύντροφοί του όμως δεν κατάλαβαν τι δεν κατάλαβε. Εγώ περιμένω. Για να μη βαριέμαι μου έστειλαν μια άλλη ανακοίνωση:

ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ πουλήσαμε τον 902 γιατί δε μας άρεσε το «Αριστερά» του. Ούτε το «FM» γι’ αυτό τον κάναμε διαδικτυακό.

Το κακό με την ομιλία Βενιζέλου ήταν που καταλάβαινα τι έλεγε. Ήταν πιο βαρετή από του Κουτσούμπα.

Κάποιος να πει στον Τόνι και στον Μπένι ν’ αλλάξουν ύφος, γιατί δεν είναι πια στην κυβέρνηση. Αν το πιστέψουν το πίστεψαν.

Ο Σαμαράς ξεσπάθωσε. Βάζει τις φωνές στον Τσίπρα που υπογράφει, λέει. νέο μνημόνιο. Πράγματι, ο ίδιος ήταν μνημονιακός μόνο ως πρωθυπουργός. Ως αντιπολιτευόμενος ήταν είναι και θα είναι για πάντα αντιμνημονιακός. Ευτυχώς δε θα χρειαστεί να κάνει ξανά κωλοτούμπα.

Μιχαλολιά: «Από την παράτα στη διαπραγμάτα. Τι θα γίνει όμως με τα επιτό των ομολό;»

Βενιζέλος: «Η εξόρυξη υδρογονανθράκων από τα πελάγη μας δεν πρέπει να γίνεται με την εξευτελιστική σχέση 70% οι Αμερικανοί και 30% εμείς, αλλά 100% οι Αμερικανοί και το υπόλοιπο 20% εμείς. Έτσι θα τους κλείσουμε μια και καλή το στόμα.»

Ο Σαμαράς βαριόταν από την αρχή τη συνεδρίαση, όπως και ως πρωθυπουργός έκανε και γι’ αυτό δεν πάταγε στη Βουλή. Μετά τη δευτερομιλία του πρωθυπουργού όμως δεν άντεξε ο Αντώνης και στη δική του δευτερομιλία έκανε το στρίβειν διά του Κατρούγκαλου, πέταξε ένα ΒΗΜΑ-ΧΙΩΤΗΣ, μετά σηκώθηκε ν' απαντήσει ο Κατρούγκαλος, αμέσως σηκώθηκε ο Μεϊμαράκης και του είπε "Σήκω, φεύγα". Το άκουσε ο Σαμαράς, πήρε τη γραμμή και την κοινοβουλευτική του ομάδα παραμάσχαλα και ως άρχοντας υπάκουσε στον Μεϊμαράκη κι έφυγε. Μετά στήθηκε στην πόρτα για να μην ξαναμπεί  κρυφά από αυτόν κανείς βουλευτής του στην αίθουσα ολομέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: