26/12/14

Ημερολόγιο μεταστρώματος

ΝΔ
Στο κακορίζικο χωριό τον Αντωνάρη βρέχει. Ο Αντωνάκης έκανε πρόωρες προεδρικές εκλογές γιατί φοβόταν ότι μέχρι τον Μάρτιο ότι θα τον είχαν σχολάσει. Τι κατάφερε; Να τον σχολάσουν από τώρα. Θα είναι ηλίθιοι αν κατέβουν στις εκλογές με αυτόν επικεφαλής.
ΑΔΩΝΗ
Ο άδειος ο τενεκές κάνει το μεγαλύτερο θόρυβο. Είπαν του τρελού ν’ ανάψει φωτιά κι έκαψε τα ρούχα του. Σύμφωνα με τον Λάο Τσε, αυτοί που έχουν τη γνώση, δε μιλούν. Αυτοί που μιλούν, δεν έχουν γνώση. Υπάρχει κι ένα γνωμικό των Σούφι που λέει ότι ένας γάιδαρος φορτωμένος με ιερά βιβλία, δεν παύει να 'ναι γάιδαρος. Και προσοχή στις τηλεοπτικές σου εμφανίσεις. Για τον Δάντη, είναι σοφός εκείνος που μόνο σε μια περίπτωση νευριάζει, όταν του κλέβουν το χρόνο.
ΜΠΑΛΤΑΚΟ
Η σκύλα από τη βιάση της τα κάνει στραβά τα κουτάβια της.
ΓΑΠ
Μην κάνεις κόμμα. Μαλακία βαράς επειδή δε γαμάς ή επειδή κάποτε γάμησες.
ΥΠΟΥΡΓΕ
Αν δεν θέλεις να το μάθει κανείς, μην το κάνεις.
ΨΗΦΟΦΟΡΕ
Καλύτερα ν' ανάψεις ένα κερί, παρά να καταριέσαι το σκοτάδι.
ΨΥΧΑΡΗ
Το να γνωρίζεις την αλήθεια είναι εύκολο. Το να την ακολουθείς είναι δύσκολο.
ΜΠΟΜΠΟΛΑ
Να τρως λιγότερο, να γεύεσαι περισσότερο.
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ
Πριν χτυπήσεις το σκύλο, μάθε τ' όνομα του αφεντικού του.
ΒΕΝΙΖΕΛΕ
Πόσο πετυχημένος ηγέτης είσαι όταν σε λιγότερο από δύο χρόνια διαλύεις ένα κυβερνητικό κόμμα; Όσο βαραίνει ένας άνθρωπος, δε βαραίνει ο κόσμος όλος. Για τον Αισχύλο, αυτός που γνωρίζει χρήσιμα είναι σοφός κι όχι αυτός που ξέρει πολλά. Σίντνεϊ Σμιθ: Είμαι πεπεισμένος, Μπένι, ότι το μεγάλο μυστικό της ζωής είναι να χωνεύεις ό,τι προσλαμβάνεις.
ΛΥΚΟΥΔΗ
Μη μετράς το βάθος του ποταμού και με τα δύο πόδια.
ΚΥΡ-ΦΩΤΗ
Κάνε παιδιά να δεις καλό.
ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
Μη φοβάσαι αν προχωρείς αργά. Να φοβάσαι αν μένεις ακίνητος. Βρήκες καιρό, αρμένιζε, καιρό μην περιμένεις, γιατί ο καιρός τα πράγματα δεν ξέρεις πώς τα φέρνει. Άσε το προτσές, ξύνουμε πατσές.
ΣΥΜΒΟΥΛΑ(Κ)ΤΟΡΑΣ
Μπόμπολα, ουδείς άσφαλτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: