30/5/14

Ο Άδωνις ντετέκτιβ (ή χαρτί ή σοκολάτα) Υγείας

Ψευτογιατρός στη Σκύρο; Ναι. Το διαπίστωσαν όλα τα κανάλια μαζί, την ίδια μέρα, Παρασκευή 30 Μαΐου. Πώς όμως τέτοια σύμπτωση; Σατανική; Ναι, σα να λέμε δελτίο τύπου.

Συνήθως όταν βρει το θέμα ένα κανάλι, τα άλλα το παρουσιάζουν  μία ή και περισσότερες ημέρες αργότερα, τότε ως νέο θέμα. Όταν το παρουσιάζουν όλα την ίδια μέρα και μάλιστα όχι «κλεμμένο» επίσημα στο πλαίσιο της ανταλλαγής ή και ανεπίσημα με ζουμ και αλλαγή γωνίας, τότε κάποιος το έδωσε σε όλους ταυτόχρονα. Ποιος; Α, γεια σου. Το υπουργείο.

Στην περίπτωσή μας πηγή ήταν ο απίθανος Άδωνις. Αυτός τους το σφύριξε συμπτωματικά τη μέρα που συζητιόταν ότι θα εκδιωχθεί από την κυβέρνηση κι έπρεπε να παρουσιάσει ένα ανδραγάθημα.

Οι δημοσιογραφάρες μας «δε σκέφτηκαν» να ερευνήσουν ποιος υπάλληλος δέχτηκε τον διορισμό του ψευτογιατρού ως διευθυντή του περιφερειακού ιατρείου Σκύρου, ποιος, πού πώς κ.τ.λ. δέχτηκε αυτόν και το μαϊμουδίσιο πτυχίο του επί 13 χρόνια παρίστανε τον γιατρό, ενδεχομένως ποιος βουλευτής -ας πούμε- πήρε τηλέφωνο και είπε να μην ψάξουν τη φάση, πότε έγινε αυτό, ποιοι άλλοι είναι, πότε το ανακάλυψε εκείνος….

Όχι ότι παρέλειψαν να τα κάνουν αυτά οι τηλεδημοσιογραφάρες επειδή αισθάνθηκαν ότι χρωστάνε στον Άδωνη χάρες τ’ αφεντικά τους που είναι είτε προμηθευτές αναλώσιμου υγειονομικού νοσοκομειακού υλικού, είτε επενδύουν σε ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά εξεταστικά και λοιπά κέντρα υγείας, που εγκαινιάζει ο Γεωργιάδης, ο οποίος είπε σε απεργούς νοσηλευτές του δημοσίου ότι εκείνος εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα;. Όχι, όχι. Μην πηγαίνει το μυαλό σας στο κακό γιατί το κακό είναι άγιος μπροστά σ’ αυτό που γίνεται σε βάρος της τσέπης της υγείας και πολλών χρόνων ζωής σας.

Εμένα δε με τρώει μόνο η περιέργεια να μάθω το θεαματικό και τίποτ’ άλλο. Μ’ ενδιαφέρει να συμπεράνω και αν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Δεν ξεχνάμε ότι η ενημέρωση ως στοιχείο της δημοκρατίας οφείλει να μας βοηθάει να ψηφίζουμε σωστά.

Αυτό που μου σπάει τ’ αρχίδια είναι που φερέφωνα της εξουσίας των αφεντικών τους που είναι αφεντικά και κυβερνήσεων κάνουν όλα τα λάθη που διδάχτηκαν στις όποιες δημοσιογραφικές σχολές πήγαν. Και αυτό δεν είναι τίποτα. Πολλοί από αυτούς είναι και καθηγητές δημοσιογραφικών σχολών και μαθαίνουν τους σπουδαστές τους τι να μην κάνουν: αυτό που κάνουν οι ίδιοι. Τα παιδιά τότε δεν είναι ανάγκη να πηγαίνουν και να πληρώνουν σχολές. Μπορούν να δουν τι δεν πρέπει να κάνουν στην άσκηση του «λειτουργήματος», αρκεί να παρακολουθήσουν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων τους «καθηγητές» τους.

Και κάποτε να σταματήσει επιτέλους η πλάκα να βαπτίζουν με το καλημέρα αρχισυντάκτες όλους όσοι απλώς διαθέτουν πτυχίο της σχολής ΜΜΕ του Πανεπιστήμιου Αθήνας. Το αντικείμενο σπουδών τους δεν είναι κατάρτιση ή εξάσκηση στη δημοσιογραφία. Η σχολή αυτή δεν βγάζει δημοσιογράφους, βγάζει κοινωνιολόγους εξειδικευμένους στα ΜΜΕ. Είναι σαν να βάζεις ψυχολόγο να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Αλήθεια, αν δεν κινδύνευε η υπουργική θέση του Αδ-Όνειδος θα έδινε τον ψευτογιατρό στα κανάλια; Πόσο καιρό το ήξερε; Γιατί δε μιλούσε; Ποιον προστάτευε; Ποιους φοβόταν; Πόσοι άλλοι απατεώνες κυκλοφορούν στο χώρο της Υγείας, το ξέρει ο υπουργός και δεν κουνάει ούτε το μικρό του αρχιδάκι, συγνώμη, δαχτυλάκι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: