29/5/14

Να κυβερνήσουμε μέχρι να φύγουμε;

Μνια φορά κένα γκαιρό πανηγύριζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έπιασαν σε εκλογές άθροισμα 31% κι έχασαν μόνο 11%. H γριά κότα κολυμπούσε στο ζουμί που είχε την έκαιγε και φώναζε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έπιασε μόνο 26,6% κι έχασε μόνο 0,29%. Και στα δύο νούμερα τον περάσαμε».

Η ΝΔ λέει αλήθεια ότι είναι πρώτη σε πιθανές βουλευτικές εκλογές, γι’ αυτό και θα τις κάνει τώρα.

Νέο θεατρικό έργο με πρωταγωνιστές Σαμαρά-Βενιζέλο: «Η αλήθεια ψεύδεται».

Βέβαια αλήθεια είναι κάτι που ξεφεύγει από τη λήθη. Όχι επειδή δεν την ξεχνάμε, αλλά επειδή δε μας ξεχνάει αυτή. Όπως και να της φερθούμε, όλο και σε κάποια χρονική γωνία μας περιμένει.

Ο ανασχηματισμός που συζητιέται αν θα κάνει ο Σαμαράς μου θυμίζει τον κακό μαθητή που μετά από μια αποτυχία στις εξετάσει αντί να κάτσει να διαβάσει αλλάζει σκονάκια.

-Εντάξει, ο Σαμαράς κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό της Χρυσής Αυγής. Μην τον καταδικάζεις όμως, γιατί ο Μακρυγιάννης έγραψε, οι μεγάλοι άνθρωποι κάνουν μεγάλα λάθη, γιε μου.
-Οι μεγάλοι μαλάκες;

Η κυβέρνηση πρέπει να βιαστεί γιατί το κακόν και χάριν έχει.

Στο ΜΕΓΚΑ ο Πρετεντέρης έκανε στην κυβέρνηση σκληρή αυτοκριτική.

Ο Πρετεντέρης ζητά σύνεση. Προτείνει σε όσους διαφωνούν ή απλώς πλήττονται από την κυβερνητική μνημονιακή πολιτική να μην κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις. Σε αντάλλαγμα το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ (ΠΡΟφυλάκισης του ΠΟλίτη) θα τους χαρίζει άθικτα τα χημικά που θα τους πέταγε. Έτσι οι μη διαδηλωτές θα μπορούν να τα πουλήσουν και να κονομήσουν παρακάμπτοντας έτσι τα νέα μέτρα. Άσε που θα τονώσουν και την αγορά.

Ανησυχώ που παραιτήθηκε ο Φώτης Κουβέλης γιατί η ΔΗΜΑΡ είναι μονοπρόσωπη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: