22/1/14

Βάρα, Τσέγκε, βάρα

Το τρίτο -το μακρύτερο- μνημόνιο έρχεται γιατί είναι μονόδρομος και στην Ελλάδα απαγορεύεται το αντίθετο ρεύμα. Μόνο πίσω θα πηγαίνουμε.

Η λέξη μονόδρομος κουβαλά και το νόημα μόνο δρόμος, όχι δηλαδή προορισμός.

Το τρίτο μνημόνιο θα είναι καλύτερο από τα δύο προηγούμενα γιατί εκτός των άλλων καλών δεν θα λέγεται «Μνημόνιο», απλώς θα είναι μνημόνιο. Και δεν θα έχει τον αχώνευτο Τόμσεν, αφού το ΔΝΤ βγαίνει από αριστερά στον Σαμαρά και ζητά δεύτερο κούρεμα του χρέους, κάτι που ο Αντωνάκης δεν δέχεται γιατί το πρώτο το κούρεμα ομολόγων πλήρωσαν τα ΑΕΙ, τα νοσοκομεία, οι αφελείς ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το πιθανό δεύτερο κούρεμα θα το πληρώσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες και κυρίως οι πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες. Αν γίνει αυτό τότε ο Αντωνάκης θα καταχωρηθεί αντιστασιακός και θα ταλαιπωρηθεί στις φυλακές και τις εξορίες.

Διακόπτουμε για έκτακτο: Παραδόθηκε και ο απαγωγέας του αρτοβιομήχανου Ιωάννη Κρις-Κρις.

Συνεχίζουμε: Το Πάσχα θα έχουμε πρόωρες δημοτικές ευρωεκλογές. Οι εκλογές για τις περιφέρειες θα γίνουν όψιμα το 2015 μαζί με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Οι βουλευτικές εκλογές θα ξεκινήσουν από το νομό Μεσσηνίας την πρώτη Κυριακή του 2016 και θα συνεχίζονται κάθε Σαββατοκύριακο σε ένα-δύο πρώην νομούς της χώρας. Τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.

Άμεσα να γίνουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές μέσα στο 2013 ζήτησε ο Γιακουμάτος.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός με νέο διάγγελμα απέκλεισε μετεκλογική συνεργασία του με οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

Και τώρα μια μουσική ανάσα. Θα μας κρατήσουν συντροφιά ο Αντώνης και ο Βένσε Ρέμος.

Βάζουμε λίγο αθλητικό άσχετο: Στο αγγλικό και σε άλλα σοβαρά πρωταθλήματα, πριν κάθε αγώνα ο προπονητής και οι παίκτες μικρής ή μεγάλης ομάδας νοιάζονται πώς θα κερδίσουν και η υπόλοιπη ΠΑΕ πώς θα κουβαλήσει κόσμο στο γήπεδο, στα κανάλια και χρήματα στο ταμείο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα πριν κάθε αγώνα προπονητής και παίκτες νοιάζονται πώς δεν θα χάσουν και  η υπόλοιπη ΠΑΕ σκέφτεται τη διαιτησία για να κερδίσουν οι μεγάλοι για το πόσο θα χάσουν οι μικροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: