7/12/13

ΕΒΔΟΜΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (OLA)


7η Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα πολιτικής αεροπορίας, Σάββατο, μας μπήκε απ-αισίως η τριακοσιοστή τεσσαρακοστή πρώτη ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η τρία σαρανταένα, υπολείπονται 24 ημέρες παρά κάτι ώρες μέχρι το 2014, 18 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα,  διάγουμε την 7η ημέρα μηνός Δεκεμβρίου, γιορτάζουν ο Αμβρόσιος, Αμβρόσης και η Αμβροσία.

Σαν σήμερα έγινε η καταστροφή της ναυτικής βάσης των ΗΠΑ στη Χαβάη, του Περλ Χάρμπορ, του λιμανιού των μαργαριταριών. Ιάπωνες με 200 αεροσκάφη ορμούν, την καταστρέφουν και βάζουν τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν 7η Δεκεμβρίου του 1941 και χιλιάδες οι νεκροί και οι τραυματίες.

Ήταν 1888 και 7η Δεκεμβρίου όταν ο Τζον Ντάνλοπ λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ελαστικό με σαμπρέλα, που δε σηκώνει καρφώματα. Σήμερα έχει αντικατασταθεί από τα ζαντολάστιχα που και να πατήσεις καρφί θα ξεφουσκώσουν αφού το βγάλεις. Στα ποδήλατα βάζουμε σκληρές σαμπρέλες που είναι και εξωτερικά λάστιχα

7η Νοεμβρίου του 1930 και η Ελλάδα σημειώνει την πρώτη διεθνή νίκη της στο ποδόσφαιρο. Στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας επικρατεί με 6-1 της Βουλγαρίας για το Βαλκανικό Κύπελλο. Τέσσερα γκολ σημειώνει ο Τσολίνας και δύο ο Μεσάρης, αμφότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού.

 7η Δεκεμβρίου του 1965 με ταυτόχρονες λειτουργίες στην Κωνσταντινούπολη και στη Ρώμη από τον Πατριάρχη Αθηναγόρα και τον Πάπα Παύλο ΣΤ' γίνεται η αμοιβαία άρση των Αφορισμών από τις δύο Εκκλησίες.

Σαν σημερα το 1974 ο πρόεδρος της Κύπρου Μακάριος που είχε ανατραπεί από την Ελληνική Χούντα του Ιωαννίδη, στις 15 Ιουλίου, επιστρέφει στο νησί, έπειτα από εξορία 4,5 μηνών.

7η Δεκεμβρίου του 1928 θα γεννηθεί ο Αμερικανός γλωσσολόγος και διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.

21 χρόνια μετά, ίδια μέρα, του 1949 θα γεννηθεί ο μέγας τροβαδούρος Τομ Γουέιτς, ροκ για όλη την οικογένεια.

7η Δεκεμβρίου του 1894 θα πεθάνει 89 ετών Φερντινάν ντε Λεσέψ, Γάλλος διπλωμάτης και κατασκευαστής των διωρύγων του Σουέζ και της Κορίνθου. Ο Ευάγγελος Αβέρωφ ως υπουργός Εθνικής Αμύνης και ΥΕΝΕΔ έριχνε γέφυρες σε χουντικούς, τελευταία διώρυγα μέχρι στιγμής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής έσκαβε η Ντόρα ως ΥΠΕΞ με τα Σκόπια.

Σήμερα έχουν γενέθλια όλοι οι φούρνοι μικροκυμάτων. 7η Δεκεμβρίου του 1945 λανσάρεται ο πρώτος στις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα άργησε να έρθει και του κόλλησε η ρετσινιά ότι τα μικροκύματα προκαλούν καρκίνο. Καληνύχτα κι έφεξε. Εμείς με 100 ώρες τη βδομάδα τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής ανάγκη δεν έχουμε.

1 μόνο ευρώ ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο μπρόκολο και η μπίρα μπουκάλι μόνο με δελτίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: