26/12/13

Ειδικός φόρος καταν-άλωσης πετρελαίου-λέου λέου / σπίρτο σαν τους Παπανδρέου

Νέα ήθη. Οι υπουργοί συνηθίζουν πια ανήμερα τις μεγάλες γιορτές της χριστιανοσύνης όχι να είναι με τις οικογένειές τους, αλλά να συσκέπτονται για άσχετα θέματα. Πρωί Χριστουγέννων, οι Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Υγείας τα είπαν για την αιθαλομίχλη, αλλά δεν αποφάσισαν τίποτα, γιατί εκείνη τους απέφυγε και δε θέλαν να την κάνουν γκόμενα που το παίζει δύσκολη.

Ανήμερα πρωτοχρονιά θα μαζευτούν οι υπουργοί Εξωτερικών, Υγείας και Εμπορικής Ναυτιλίας και σε μισή ώρα σύσκεψης θα λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας. Ο Εξωτερικών θα τους βρει χώρα να μεταναστεύσουν, ο Υγείας θα μειώσει τον αριθμό τους μαζί με το προσδόκιμο ζωής και ο Εμπορικής Ναυτιλίας θα βρει για όσους ξέφυγαν ένα πλοίο να φύγουν που θα τους φουντάρει μεσοπέλαγα.

Ο πανέξυπνος Μανιάτης περιβάλλοντος, ο ΥΠΕΚΑϊ-κάι-κάι, είπε Χριστούγεννα ανήμερα με πένθιμο ύφος ότι την απαγόρευση καύσης ξύλων θα την ενεργοποιούν οι περιφερειάρχες. Μάλλον είναι σίγουρος ότι πρόκειται για μαλάκες που μέσα σε 10 δευτερόλεπτα θα αποκλείσουν την επανεκλογή τους και την εκλογή τους ακόμα και στο ΔΣ του συλλόγου του χωριού τους.

Μεγάλη μάχη εναντίον του Στουρνάρα έδωσε ο Στυλιανίδης και άλλα 40 γαλάζια παλικάρια από τη Βουληδιά. Τόλμησαν να ρωτήσουν τον Στουρνάρα αν είναι απαραίτητος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Και πάνω που ήταν έτοιμοι να τον νικήσουν, τελευταία στιγμή ο Στουρνάρας τους κάνει μια απελπισμένη λαβή καράτε και τους νίκησε αυτός. Τους απάντησε «Ναι, είναι απαραίτητος αυτός ο φόρος».

Ο Στυλιανίδης για να μειώσει την ήττα του δήλωσε συγκινημένος ότι την ερώτηση την έκαναν οι 41 για να μπορέσουν να πάνε στις περιφέρειές τους να περάσουν τις γιορτινές μέρες χωρίς μάσκα ομορφιάς από γιαούρτι στη μούρη τους. Οι κακές γλώσσες όμως λένε ότι αντί για ερώτηση έπρεπε να καταθέσουν πρόταση νόμου για την κατάργηση αυτού του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Η απάντηση του Στυλιανίδη όμως αποστομωτική: «Μα αν καταθέταμε αυτή την πρόταση θα την ψήφιζε η αντιπολίτευση και θα πέρναγε». Ο γιατρός έκανε αυτό που έπρεπε: του χαμογέλασε συγκαταβατικά και του είπε «Ναι, ναι».

Ο Γιοβάν Πρετεντέρητς διαμαρτύρεται: «Αν συνεχίσετε αυτή την άσκηση εξουσίας θα βγάλετε το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Από αντιπολίτευση θα τον κάνετε αντ-ιππο-λίτευση, δηλαδή θα μας πάνε καβάλα».

Όταν σε μία χώρα οι λύσεις είναι περισσότερες από τα προβλήματα τότε θα αποτύχουν κι άλλες.

Ο Στουρνάρας μ’ έπεισε ότι έχει μοναδικό ταλέντο να κρύβει τις ικανότητές του. Και τις κρύβει τόσο καλά που άρχισα να σκέφτομαι μήπως δεν έχει καν ούτε μία. Ώρες-ώρες μου περνάει από το μυαλό ότι ίσως δεν μπορεί να μιλάει, δε μπορεί να υπολογίσει τις πολιτικές συνέπειες οποιασδήποτε δήλωσης, ίσως δε μπορεί να λύσει ούτε ένα πρόβλημα της οικονομίας.

Το ασυγκράτητο ταλέντο του Στουρνάρα να κρύβει τις ικανότητές του έκαναν τον Αντωνάκη να πιστεύει ότι όντως δεν έχει καμία. Άρα είναι κατάλληλος για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ο Γεωργιάδης είπε ότι ο ειδικός φόρος καταν-άλωσης του πετρελαίου θέρμανσης δεν ήταν απαίτηση της τρόικας. Ο Στουρνάρας απάντησε στους 41 ότι δεν τον καταργεί γιατί δεν θέλει κόντρες με την τρόικα. Τι καταλάβατε; Πολύ σωστά. Ναι, ο Στουρνάρας είναι τέλειος για διαπραγματευτής.

Στη θέση του πρώην Κνίτη Στουρνάρα ο Αντωνάκης θα βάλει τον πρώην Ρηγά Λαζαρίδη που είναι σίγουρος ότι η ανάπτυξη στην οικονομία μας θα έρθει αν όλοι οι ελληνορθόδοξοι το απαιτήσουν από τον Θεό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: