20/8/13

Οι τουρίστες φεύγουν οι τροϊκανοί έρχονται

Έρχονται οι τροϊκανοί, ελέγχουν τους υπουργούς και τους βγάζουν τσαμπατζήδες. Μην ανοίξουν τις πόρτες να τους στείλουν;

Άντε. να αδειάζουν τη γωνιά οι τουρίστες να έρθουν οι τροϊκανοί να κάνουν ταμείο. Εκτός αν νομίζατε ότι τα χρήματα από τον τουρισμό θα κατέληγαν σ' εσάς. Ό,τι και να κονομήσαμε σε χρέη και χαράτσια θα πάνε.

-Για να μη φαινόμαστε υπό κατοχήν θα μειώνουμε μισθούς-συντάξεις πριν έρθουν οι τροϊκανοί και μας πουν να τους μειώσουμε.
-Ναι, θα τους κόψουμε προκαταβολικά και θα έρθουν οι τροϊκανοί και θα μας επιβάλουν να τους μειώσουμε κι άλλο. Φοβερό κόλπο.

Αλλαγή στρατηγικής στην εφορία για την είσπραξη εσόδων από μεγαλοεπιχειρηματίες σύμφωνα με το δόγμα «Ό,τι έχετε ευχαρίστηση».

Όποιο σκυλάδικο δεν κόβει αποδείξεις θα το κλείνουμε για 48 ώρες. Από Δευτέρα χαράματα μέχρι Τετάρτη πρωί, όταν δηλαδή έτσι κι αλλιώς θα ήταν κλειστό. Πανούργο σχέδιο.

Να πούμε κι ένα καλό για την κυβέρνηση: Υψηλά έως εξοντωτικά πρόστιμα θα επιβάλλονται για την ανασφάλιστη εργασία. Θα επιβάλλονται στους εργοδότες αλλά θα τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται ανασφάλιστοι.

Μενεγάκη: Υπάρχει μαύρη εργασία. Υπάρχει και μελαμψή εργασία;

Υπάρχει και το τραγούδι Μελαμψός και μελανούρι του 1995

Στίχοι: Ξενοφώντας Φιλέρης
Μουσική: Γιώργος Ζαμπέτας
Πρώτη και τελευταία εκτέλεση: Βίκυ Μοσχολιού.

Βρήκε ο έρωτας το ταίρι
και ο Ήφαιστος στο χέρι πήρε τη φωτιά,
κι έκαψε το μελανούρι
με το νούρι και νανούρι και με μια ματιά.

Νούρι, νούρι και νανούρι
μελαμψός και μελανούρι σαν αγάλματα,
νούρι, νούρι και νανούρι,
μελαμψός και μελανούρι τα χαράματα,
νούρι, νούρι και νανούρι,
νούρι, νούρι και νανούρι,
μελαμψός και μελανούρι.

Νούρι, νούρι και νανούρι
νανουρίζει μελανούρι μες στην αγκαλιά,
κι απ’ τ’ ορθάνοιχτο παντζούρι
μελαμψός και μελανούρι μια μοσχοβολιά.

Νούρι, νούρι και νανούρι…

Στο αυτοκίνητο και να μη θέλω είμαι υποχρεωμένος να κάνω ασφάλιση για να πληρώνω τον άλλο που θα τρακάρω. Το σπίτι μου δεν κινείται. Γιατί να το ασφαλίσω με το ζόρι; Για ζημιές από σεισμό δεν είναι υποχρεωμένο το κράτος να δώσει τίποτα. Ποιος κερδίζει λοιπόν από την υποχρεωτική ασφάλιση σπιτιού; Οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι τράπεζες που θέλουν να το πάρουν άθικτο;

Κι άλλη Στουρναριά: Το ξεπάτωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας είναι για δάνεια που κοκκίνισαν πριν το 2009 και τα ακίνητα βρίσκονται ήδη σε διαδικασία κατάσχεσης. 25.000 ακίνητα είναι αυτά. Δηλαδή για τον Στουρνάρι 25 χιλιάδες πλειστηριασμοί θα σώσουν ολόκληρο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας που δε σώθηκε με τα 200 δισ. που πήραν από κρατικά δάνεια και εγγυήσεις και τα χρωστάμε εμείς και τα εγγόνια μας. Το θέμα θέλει λυσ(σ)άρι γιατί έχει λυσσάξει.

Πάνω από 6,5 χιλιάδες υπεράκτιες εταιρείες λειτουργούν στη χώρα μας και έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής 34. Υπομονή. Τα πρώτα 50 χρόνια είναι τα δύσκολα.

Και στον άκρατο καπιταλισμό και στον άκρατο σοσιαλισμό υπάρχει ίση αντιμετώπιση του πλούτου ή του μη πλούτου. Οι πλούσιοι είναι πολύ πλούσιοι και οι φτωχοί είναι πολύ φτωχοί. Μόνη διαφορά ότι στον άκρατο σοσιαλισμό οι πολύ πλούσιοι δεν κληρονομούνται όπως γίνεται στον άκρατο καπιταλισμό, αλλά εκλέγονται.

Οι «αγορές» είναι ομάδες τζογαδόρων που θέλουν να κερδίζουν χρήμα. Από πού κι ως πού κάνει καλό στη χώρα η εφαρμογή των επιθυμιών τους; Από πού κι ως πού τους ενδιαφέρει να σωθεί μια χώρα από πιθανή χρεοκοπία να ζουν αξιοπρεπώς οι κάτοικοί της;

Στο ΚΚΕ σκέφτονται σοβαρά να ξεκινήσουν αντιπολίτευση και κατά της κυβέρνησης. «Μόνο κατά του ΣΥΡΙΖΑ μας βαριέται ο κόσμος και θα τους τιμωρήσουμε χτυπώντας και την κυβέρνηση που αυτοί έβγαλαν», φέρεται να δήλωσε στέλεχος του κόμματος.

Αλήθεια, γιατί οι κυβερνητικοί δεν κατακεραυνώνουν το ΚΚΕ ως ακραίο κόμμα νοσταλγό του επάρατου κομμουνισμού, που θέλει την Ελλάδα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ;

Σύντομο ανέκδοτο: Αριστερός Αλβανός κάτοικος Ελλάδας.

Είναι τρελοί αυτοί οι Αλβανοί στην Ελλάδα. Αν και πάντα και παντού τα δικαιώματα τους τα υπερασπίζονταν οι αριστεροί, οι Αλβανοί της Ελλάδας είναι δεξιοί.

Παραξενεύομαι με όσους επιχειρούν να μας τονώσουν το ηθικό λέγοντας «Μη σας παίρνει από κάτω». Η γλώσσα μας όμως δεν προβλέπει «Να μας πάρει από πάνω». Άρα πώς να αισιοδοξούμε αφού είμαστε καταδικασμένοι; Άσε που όταν σε παίρνει από κάτω, εσύ είσαι ο ανώτερος. Άρα γιατί να μπορεί σε παίρνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: