19/8/13

Βγάλε το νησί απ’ την πρίζα

Και βγάλαν τον Σταυρίδη απ' τη μίζα. (Την υποψία μίζας)

Επιμένουμε, τη φωτιά στη ΔΕΗ στη Σαντορίνη την έβαλαν Τούρκοι. Εμείς όμως δεν πάθαμε ζημιά, αντιμετωπίσαμε την πρόκληση και πάλι βγήκαμε κερδισμένοι: δοκιμάσαμε και πετύχαμε και τον αγροτουρισμό εποχής. Οι τουρίστες ζουν στην παλιά εποχή όταν δεν είχαμε ρεύμα και όλα αυτά τα μηχανήματα του Διαβόλου όπως ραδιόφωνα, τηλέφωνα, τηλεοράσεις και τόσα άλλα.

Οι δεξιοί υπουργοί Εσωτερικών και Τουρισμού μετά από εντολή μετέβησαν βιαστικά επικεφαλής εικονοληπτών στη Σαντορίνη, ο ΠΑΣΟΚτζής αρμόδιος υπουργός από την Αθήνα δήλωσε ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η βλάβη. Και η αποκατάσταση έγινε. Καλό είναι όμως στη Σαντορίνη οι Έλληνες να αποφεύγουν την κατανάλωση ρεύματος γιατί πιθανό νέο βλακ-άουτ θα επιφέρει παγκοσμίων διαστάσεων ζημιά στον τουρισμό μας.

Φέτος ήρθαν από την Τουρκία  πολύ περισσότεροι τουρίστες και περισσότερο πρόθυμοι να ξοδέψουν χρήματα. Μέχρι σήμερα από την γείτονα χώρα μας έρχονταν όχι ακριβώς τουρίστες, αλλά μην αναφερθούμε, μέρες που ’ναι.

Ο Σαμαράς βάζει έναν εν ενεργεία επιχειρηματία, τον Σταυρίδη, πρόεδρο του ΤΑΪΠΕΔ, του κρατικού οργανισμού που σκοπό έχει την πώληση της δημόσιας περιουσίας σε επιχειρηματίες, τους οποίους μέχρι λίγο πριν εκπροσωπούσε επί σειρά ετών και από πολλές θέσεις. Για ζέσταμα μάλιστα τον είχε τον Σταυρίδη και διοικητή της ΕΥΔΑΠ και μετά υπεύθυνο για να την πουλήσει.

Η επιλογή Σταυρίδη δεν ήταν σοφή. Για να το καταλάβει όμως ο φερόμενος ως πρωθυπουργός μας έπρεπε να έχει κάνει τη μεγάλη ηλιθιότητα: να δώσει σε εφημερίδα ο ίδιος ο Σταυρίδης φωτογραφία του στο αεροπλάνο του Μελισσανίδη –φίλος του Σαμαρά- που λίγες μέρες πριν πήρε κοψοχρονιά τον ΟΠΑΠ από τον Σταυρίδη, ο οποίος με μετέπειτα δηλώσεις του μας λέει ότι δεν καταλαβαίνει τι κακό έκανε. Δεν αναρωτήθηκε καν γιατί τον παίζουν ξένα πρακτορεία.

Δεν αρκεί που η πολιτική δεν φέρνει θετικά αποτελέσματα και μας κυνηγάει η Τρόικα. Καλούνται να την υλοποιήσουν και άτομα επιπέδου Σταυρίδη. Τι να πούμε; Η υπόθεση μας θυμίζει τον Μητσοτάκη που έβαλε υπουργό Οικονομικών τον Μάνο, τον επιχειρηματία που κατάφερε να φαλιρίσει την Αλλατίνη. Το μόνο που έκανε ο Μάνος και θυμάμαι είναι που «απελευθέρωσε» την τιμή της βενζίνης, για να πέσει, είπε και σε λιγότερο από μία βδομάδα η τιμή τριπλασιάστηκε και συνεχίζει ν’ ανεβαίνει.

Τα παραπάνω οδηγούν κάθε κακοπροαίρετο στο συμπέρασμα ότι και αυτή η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί ώστε να μη χρειάζεται αντιπολίτευση.

Εδώ συμφωνούμε με το Μαξίμου: ο Σταυρίδης εκτός από σαχλαμαράκιας στις δηλώσεις του βγήκε και αφελής. Δεν ξέρουμε αν οι τύποι είναι μνημονιακοί ή μνη-μανια-κοί. Ούτε ποιο απ’ τα δύο είναι πιο επικίνδυνο.

Ο Σταυρίδης θα μείνει στην ιστορία ως ο τσαμπατζής που πήγε στην Κεφαλονιά χωρίς να πληρώσει εισιτήριο. Τόση ανάγκη χρημάτων είχε; Ή υπέπεσε σε τιτάνιο λάθος και πήγε με του Μελισσανίδη το αεροπλάνο, επειδή, όπως είπε, θα κέρδιζε μια μέρα διακοπών; Τέλος πάντων, κάθε τσαμπατζής έχει τη δικαιολογία του.

Επί του θέματος, νέο κίνημα στα ΜΜΜ: «Δεν ακυρώνω, δεν ακυρώνω». Κι αν μπει ελεγκτής τον αντιμετωπίζω ανθρώπινα και δεν τον πετάω απ’ το παράθυρο.

Οι ελεγκτές από την άλλη έλαβαν άλλη εντολή: για να μην δημιουργείται κοινωνικό θέμα με τους τσαμπατζήδες καλό είναι να τους σκοτώνουν μέσα στο λεωφορείο ή το τρόλεϊ και όχι έξω δημοσία θέα.

Οι τσαμπατζήδες φταίνε για το έλλειμμα στις μαζικές μεταφορές. Δεν φταίει η έλλειψη  στρατηγικής, όπως π.χ. η επιεικώς εικοσαετής καθυστέρηση επέκτασης των γραμμών του Μετρό. Μην ξεχνάμε ότι οι μεταφορές δεν πρέπει να βγάζουν κέρδος, δεν πειράζει αν χρειάζονται επιδότηση από τον προϋπολογισμό, αφού είναι υπηρεσία κοινής ωφέλειας. Πρέπει να μεταφέρονται οι εργαζόμενοι για να λειτουργεί όχι μόνο γενικά η κοινωνία αλλά ειδικότερα και η οικονομία

Μεγάλη εταιρεία προσφέρει πέντε (5) θέσεις εργασίας αμισθί για να αποκτήσετε επαγγελματική εμπειρία και να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας. Για διευθυντικές θέσεις θα πρέπει να καταβάλλετε 100 € το μήνα.

Πιστεύω ότι ως κυβέρνηση ό,τι κάνουμε είναι σωστό. Ναι κάποια σωστά δεν τα κάνουμε, φοβόμαστε όμως ότι θα διαμαρτυρηθούν οι αριστεροί, άρα αυτοί φταίνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: