24/8/13

Χεστήκαμε κι ο φόρος έγειρε

Κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης και ο Λαυρεντιάδης. Μετά τους πλειστηριασμούς σπιτιών, λευτεριά και στους πλυντηριασμούς χρημάτων.
 
Ο προηγούμενος πρόεδρος του ΤΑΪΠΕΔ ισχυρίζεται ότι είναι πετυχημένος επιχειρηματίας, αλλά κάθε τόσο, εδώ και πολλά χρόνια, φιγουράρει και περνά από τη μια υψηλή κρατική θέση στην άλλη. Πότε προλαβαίνει να επιχειρεί; Επειδή ήταν πετυχημένος επιχειρηματίας τον βάζουν σε δημόσιες θέσεις για να του κόβουν τη δουλειά; Θ’ αρχίσω να πιστεύω ότι σε λίγο θα δούμε τον Βαρδινογιάννη πρόεδρο σε καμιά επιτροπή του υπουργείου Ανάπτυξης. Τι ανάγκη έχει ένας πετυχημένος επιχειρηματίας κρατικό μισθό; Ειδικά ο τωρινός πρόεδρος του ΤΑΪΠΕΔ που είναι Εμίρης.

Έχουμε και το σύνδρομο της κούρασης. Κατά τον Στουρνάρα τον κουρασμένο κυβερνητικό βουλευτή κάτι τον ζμπρώχνει να ψηφίζει εναντίον νομοσχεδίων. Όλοι πλην ελαχίστων κυβερνητικοί βουλευτές απέδειξαν και με το παραπάνω ότι μπορούν και αντιστέκονται στο σύνδρομο κούρασης. Καλού-κακού όμως ο κλειδοκράτορας του θησαυροφυλακίου σκέφτεται να τους βγάλει από αυτή τη δύσκολη θέση, γι’ αυτό θα συνεχίσει να υπερπηδά τη Βουλή και περνάει τα πάντα με υπουργικές αποφάσεις.

Πράγματι, η Δημοκρατία μας κατατρέχει. Γι’ αυτό φταίνε οι ξενόφερτοι βασιλιάδες μας, τους καταδικάζω. Ο Όθωνας μας έφερε τη Δημοκρατία στο κεφάλι εκείνη την Τρίτη Σεπτεμβρίου, ο Κωνσταντίνος της Φρειδερίκης έβγαλε οριστικά την ουρά του απ’ έξω και μας εγκατέλειψε έρμαια της Δημοκρατίας. Οι κατά καιρούς δικτάτορες απεδείχθησαν ανίκανοι να μας απαλλάξουν από τη Δημοκρατία, τους καταδικάζω απερίφραστα κι αυτούς.

Ευτυχώς υπάρχει και το κόμμα και μου δίνει ελπίδες. Ο Αμόλα Κουτσούμπα Κούλα, το ξεκαθάρισε: «Πουλήσαμε τον 902 για να έχουμε μετρητά μετά την επανάσταση και να εγκαταστήσουμε τη δικτατορία του προλεφταριάτου».

Οι παλιοί βουλευτές θα τη βγάζουν με την ίδια σύνταξη, όχι μεγαλύτεροι και οι νέοι με σύνταξη του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, ανάλογα με το ποιο ταμείο ήταν. Με αυτή την προοπτική μπροστά τους όμως ποιοι νέοι θα θέλουν να γίνουν βουλευτές για 3-5 συντάξιμα χρόνια που τους αναγνωρίζουμε; Φοβάμαι ότι υποψηφιότητα θα βάζουν πια μόνο οι συνταξιούχοι. Η βουλή μας θα είναι γεμάτη γέρους. Πώς θα τρέχουν για το καλό του λαού; Με τα πι και ψύχραιμοι μην τους ανέβει η πίεση;

Φέρτε μας την ΤΣΣΚΑ. Ο ΠΑΟΚ δυναμώνει. Οι Ρώσοι ανησυχούν. Βάλανε τον Πούτιν να καταδικάσει τον Ιβάν Σαβίδη για τις επενδύσεις του στην Ελλάδα. Δεν τους νοιάζει που αυτό ξεφτιλίζει τον Σαμαρά. Τόσα ταξίδια έκανε στη Μόσχα για να φέρει ξένες επενδύσεις και οι Ρώσοι κόψανε την κάνουλα. Στον εξής ένα Ρώσους μόνο το μΠΑΟΚ και τη ΣΕΚΑΠ κατάφερε να πουλήσει, που δεν ήταν και δημόσιες εταιρείες. Τώρα ψάχνει κάναν ομογενή εξ Ουκρανίας ν’ αγοράσει το γήπεδο της Λεωφόρου με ένθετο τον Τάφο του Ινδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: