23/7/13

Μνημονιάκιας με αγάπη

Διαμαρτύρονται κάποιοι που οι Δωδεκανήσιοι εμφανίζουν επισήμως τεράστια ποσοστά τυφλότητας. Εμείς τους υποστηρίζουμε. Δεν είναι απατεώνες οι άνθρωποι που έπαιρναν επιδόματα τυφλότητας. Ναι μεν τα έπαιρναν, αλλά παρά τη θέλησή τους. Οι αρμόδιοι δε μπορούσαν να φανταστούν ότι τόσα χρόνια οι Δωδεκανήσιοι ψήφιζαν αβλεπτεί μόνο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πού να φανταστούν ότι τους ψήφιζαν με κλειστά μάτια; Τους έκοψαν για τυφλούς και τους έκοψαν κι επιδόματα για να τονωθεί η αγορά, βέβαια.

Εγώ είμαι πιο κομμουνιστής από τους κομμουνιστάς. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Τι διαφορά έχει, ας πούμε από εμένα ένας πλούσιος; Μόνο ότι εγώ δεν είμαι πλούσιος. Περνάμε όμως και οι δύο την ίδια κρίση. Μόνο που ο πλούσιος δεν παθαίνει τίποτα. Στην κρίση όμως πάντα υπάρχει ευκαιρία να κερδίσεις. Στα κινέζικα κρίση σημαίνει και ευκαιρία. Και στα νεοφιλελεύθερα κρίση και ευκαιρία πηγαίνουν μαζί. Αν κάποιος περνάει κρίση ένας άλλος βρίσκει ευκαιρία να κάνει κάτι.

Δεν είναι σωστό να διαμαρτυρόμαστε που μας επισκέπτονται υπουργοί Οικονομικών άλλων χωρών. Αντιθέτως πρέπει να τους λέμε κι ένα ευχαριστώ που αναγνωρίζουν ότι δεν έχουμε λεφτά για εισιτήρια, έτσι δε μας λένε να πάμε εμείς κι έρχονται εκείνοι. Ο επόμενος υπουργός Οικονομιών που θα έρθει στην Ελλάδα θα είναι της Ισπανίας και μάλλον για πολιτικό άσυλο μην πάει φυλακή στη χώρα του.

Δεν είπαμε ευχαριστώ ούτε στον Σόιμπλε, ο οποίος αναγκάστηκε να  επισκεφτεί τη χώρα μας κι επακολούθως να μας φέρει και δώρα. Ιδού η γερμανική βοήθεια που και γι’ αυτήν ούτε ένα ευχαριστώ δεν είπαμε: όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μπαίνουν σε κινητικότητα δεν θ’ απολυθούν. Θ’ απορροφηθούν τελικά από το γερμανικό κράτος, σε εργοτάξια που είναι από δεκαετίες στημένα στη Γερμανία και την Πολωνία.

Η διακυβέρνηση της χώρας μας έγινε πιο δίκαιη. Όχι μόνο ο πρωθυπουργός, αλλά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βενιζέλος καρπώθηκε από την επιτυχία της κυβέρνησης να μειωθεί για ένα μήνα ο ΦΠΑ εστίασης κατά δέκα μονάδες, από 23 σε 13%. Ο Σαμαράς τον μείωσε 8% σε 15% και ο Βενιζέλος τον μείωσε άλλα 2% και τον πήγε στο 13%. Πάντως αγεφύρωτες οι διαφορές GAP-Βενιζέλου. Ο Γιωργάκης σκέφτεται να ιδρύσει νέο κόμμα. Μάλλον στην Κόστα Ρίκα.

Είμαστε άδικοι. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα καλό στην κυβέρνησή μας. Ξεχνάμε ότι η σημερινή είναι η μόνη κυβέρνηση που δε μας παίρνει τα λεφτά μας. Δεν μας παίρνει ό,τι έχουμε. Μας ζητά λεφτά που δεν έχουμε. Τι είχαμε το χάσαμε; Τίποτα δεν είχαμε, αλλά και τίποτα δε χάσαμε, αφού δεν είχαμε.


Παραπονιούνται οι γκρινιάρηδες του τουρισμού: «Πού είναι τα 17 εκατομμύρια τουριστών που μας έκλεισε ο Σαμαράς με τα ταξίδια του στο εξωτερικό;» δε ντρέπονται να παραπονιούνται; Κάνουν σα να μην ξέρουν ότι τα μεγάλα ξενοδοχεία δίνουν συχνά άδειες εξόδου στους αλλοδαπούς πελάτες τους και μάλιστα με βραχιολάκι για να μη δραπετεύσουν, επειδή στη χώρα μας ο Ξένιος Δίας και όχι μόνο αυτός, αλλά ολόκληρη η ομάδα Δίας ασχολείται με τους ξένους. Έτσι ξένος δραπέτης συλλαμβάνεται νεκρός.

Έπρεπε να ντρέπονται όσοι λένε ότι στη χώρα μας αυξάνεται η ανεργία! Σα να μη βλέπουν ότι όχι μόνο δεν αυξάνεται, αλλά μειώνεται συνεχώς ο ρυθμός αύξησης της ανεργίας.

Με την κυβέρνηση αυτή έχουμε και λαϊκή εφορία. Εξαιτίας ιδεοληψίας δεν εισπράττει φόρους από τους πλούσιους, χάρη στην ανικανότητά της όμως δε μαζεύει φόρους ούτε από τους φτωχούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: