30/4/13

Άγκελα Μέρκελ: Ο Σαμαράς του μέλλοντος

Ποιος μαλάκας χάρισε στον Στουρνάρα αναπηρικό καροτσάκι; Ζηλεύω το χιούμορ του για την προοπτική μας.

Τι κυβέρνηση έχουμε; Τρικομματική; Τρακοματική; Τροϊκομματική; Τριτρομακτική; Τρικυκλοματική; Τρικυκλωματική; Τρικορφατική; Τρικολορματική; Κυβέρνηση απ’ τα τρία μας; Τρία πουλάκια κάθονταν και μπλέκαν με μνημόνια; Τρεις και το λουρί της μάνας; Τρισκατάρατη; Τρισαλί; Τρία γουρουνάκια; Αγία Τροϊκάδα; Τριάρι ρετιρέ στο υπόγειο; Τρία κακά της μπύρας μας; Τρία απίδια βάνει ο σάκος; Χάρε Τρεις μα; Αμφότεροι και οι τρεις; Το τρις εξαμαρτείν; Sun bus στην Καλαμάτα και τρεις με το καλό φέρε μου μια κοτρώνα να δέσω στο λαιμό.

Μήπως δεν έχουμε κυβέρνηση; Μήπως η κυβέρνηση είναι που μας έχει; Και τι μας έχει; Χεσμένους;

Όταν ο Μπένι θέλει ν’ αποδομήσει τον GAP για να οικοδομήσει το μέλλον του, ας αρνηθεί τη μνημονιακή πολιτική, αυτό που θα χαρακτηρίσει ιστορικά τον προκάτοχό του. (Οι 200.000 € ως κόστος ενός μόνο ταξιδιού του GAP στην Κόστα Ρίκα που πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ από δανεικά, δηλαδή πληρώσαμε εμείς, είναι μια απλή ιστορική λεπτομέρεια)

Αν ο Μπένι αρνηθεί τη μνημονιακή λογική έχει πιθανότητες να δώσει στον κόσμο την εντύπωση ότι αν το 2007 έβγαινε αυτός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και όχι ο GAP, ίσως τώρα δεν είχαμε ΔΝΤ στο σβέρκο μας.

Αφού σήμερα όλα τα «σοβαρά» κανάλια παίζουν εκπομπές μαγειρικής γιατί αύριο να μην πουλάνε κοσμήματα; Φοβούνται μην χαρακτηριστούν ως ασόβαρα;

Η εβδομάδα των λαθών περνάει. Δε νοιάζεται η νοικοκυρά, λέει «Τα πάθη μου τα κάλλη μου». Να έχετε έτοιμα τα απαντήματα σε προκλήσεις:

Το τεντυμπόικο
-Χριστός Ανέστη.
-Μαγκιά του.

Το αισιόδοξο
-Χριστός Ανέστη.
-Και εις ανώτερα.

Το απαισιόδοξο

-Χριστός Ανέστη.
-Και στα δικά μας.

Το αληθώς ο Κύριος
-Χριστός Ανέστη.
-Μα τη Μπαναγία.

Το αποπνικτικό
-Χριστός, Ανέστη.
-Γκουχ, γκουχ.

Το δε μας χέζεις ρε Νταλάρα.

-Χριστός Ανέστη.
-Σε ρώτησα;

Το στουρναρικό
-Χριστός Ανέστη.
-23% ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: