14/2/13

Του αγίου Βελεντίνου και του αγίου Βαλεγδύνου ανήμερα

Όταν είσαι γραμματέας ή σύμβουλος σε υπουργείο, δουλεύεις δηλαδή για το καλό του συνόλου και αμείβεσαι από δύο άλλες δουλειές σου γιατί να μην παίρνεις από το υπουργείο συμβολικά τον κατώτατο μισθό;

Και η Μενεγάκη απορεί: Κύριε Σαμαρά, για τον κατώτατο μισθό τι σημαίνει «κυβερνητική στροφή 360 μοιρών;»

Α’ στο καλό, γελάσαμε και σήμερα!..
Σαμαράς: «Οι εταίροι δεν θέτουν θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού, επειδή αντιλαμβάνονται ότι μία τέτοια απόφαση δεν θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία»

Καλά να πάθουμε.
Ο Στουρν Ελληνάρας (ή Στουρνάρας Έλλην) ζήτησε αναπροσαρμογή στο Μνημόνιο με αφορμή την παραδοχή λάθους του ΔΝΤ. Το αίτημα θα γίνει αποδεκτό και το Μνημόνιο θα γίνει σκληρότερο για να μας τιμωρήσουν που δεν καταλάβαμε το λάθος και το αφήσαμε, κάτι που τους εκθέτει.

Αρχιμήδης: Το μεγαλύτερο λάθος του ΔΝΤ είναι η δημιουργία του.

Ο Όλι Ρεν τους εξέθεσε: «Η διαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι συνεχής». Σα να λέει δεν καταφέρνουν τίποτα.

Εστάλησαν 2,3 εκατομμύρια σημειώματα σε οφειλέτες. Μετά τη δεύτερη ειδοποίηση αν δεν έχουν πληρώσει ξεκινάνε οι κατασχέσεις. Αν σκεφτούμε ότι μόνο το 1% των Ελλήνων είναι πλούσιοι τότε μπορούμε άνετα να πούμε ότι από τα 2,3 εκατομμύρια οφειλετών μόνο τα 0,4 (περίπου 100 χιλιάδες) είναι μεγαλοοφειλέτες. Στα 1,9 εκατομμύρια μικροοφειλετών λοιπόν μπορούσε η εφορία να ζητήσει 50 ευρώ το μήνα. Τότε θα έχει κάθε μήνα τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα. Λίγα; Μάλλον περισσότερα απ’ όσα θα μαζέψει από τους μεγαλοοφειλέτες.

Νέο μου σουξέ: Κανείς μη μου μιλήσει, έτσι και μάθω ξαφνικά πως έχει περπατήσει όπως οι Κροίσοι μες στην κρίση, δηλαδή προκλητικά

Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Η Νέα Ιωνία θυμίζει τις (κάποτε το λέγανε) «αλύτρωτες» πατρίδες και η Νέα Εκάλη τις α-λίτοτες παρτίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: