23/2/13

Και η νερουλού τον άντρα της με τους πραματευτάδες

Μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις γι’ αυτό σηκώνει νερό η κουβέντα. Κάποιοι δεν ρίχνουν νερό στο κρασί τους και διαφωνούν με την πώληση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ σε ιδιώτες. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έβαλε το νερό στ' αυλάκι, ψαρεύει σε θολά νερά, δίνει γη και ύδωρ σε όποιον λέει πως θα επενδύσει στην Ελλάδα, οι πραγματικοί επενδυτές όμως λόγω γραφειοκρατίας φτάνουν στη βρύση και νερό δεν πίνουν. Όχι πως είναι ιδιαίτερα κουβαρντάδες. Ο τελευταίος δεν δίνει του αγγέλου του νερό, άλλος είναι του γλυκού νερού.

Ο αρμόδιος υπουργός μιλάει για ένα δισεκατομμύριο έσοδο μέσα στο νερό. Δεν γίνεται πιστευτός όμως γιατί το λέει συνέχεια χωρίς παραλλαγές λες και το έμαθε νεράκι. Κάνει νερά και η τελευταία προσέγγιση επενδυτών και η βάρκα μπάζει νερά.

Εμείς ως λαός δεν ξέρουμε τι σημαίνει να πωλείται το νερό της βρύσης και μάλιστα ακριβά. Δεν ξέρουμε πόσο αυτό βοηθάει την οικονομία της χώρας μας. Χάσαμε τα νερά μας, είμαστε έξω από τα νερά μας. Γιατί να πληρώνουμε το νερό ακριβά; Σπάνιο είναι; Η Ελλάδα κι από την πέτρα βγάζει νερό.

Η κυβέρνηση θέλει να τα πάει ίσα βάρκα ίσα νερά, αλλά η εικόνα που δίνει για την αξιοπιστία της χώρας μας είναι διαφορετική και θολώνει τα νερά. «Έλα», λέμε στον επενδυτή και μετά του πετάμε ένα «κι εγώ θα κουβαλώ στο γάμο σου νερό με το κόσκινο». Έτσι η κυβέρνηση πνίγεται σε μια κουταλιά νερό και κάνει μια τρύπα στο νερό. Τη μια βγάζει νερό με το καλάθι, την άλλη κοπανίζει το νερό μέσα στο γουδί. Ο Σαμαράς εξακολουθεί να πίνει νερό στ’ όνομά του εμίρη του Κατάρ. Ο Κουβέλης διαφωνεί αλλά ψηφίζει την ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ. Ρίχνει νερό στο μύλο της αντίδρασης. ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ήταν σαν τα κρύα τα νερά, αλλά οι τρεις κυβερνητικοί αρχηγοί μάλλον ήπιαν το νερό της λησμονιάς. Ο Καραμανλής ήπιε το αμίλητο νερό. Η Μέρκελ κυβερνά την Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση πηγαίνει με τα νερά της, ειδικά ο Σαμαράς γιατί το αίμα νερό δε γίνεται. «Ότι λέγαμε προεκλογικά νερό κι αλάτι». Η ανάπτυξη σαπίζει στα λιμνάζοντα ύδατα της οικονομίας καμία επενδυτική κίνηση δεν φαίνεται να ταράζει τα νερά.

Ο αγρότης χλευάζει την κυβέρνηση που θέλει να ματαιώσει τα μπλόκα στις εθνικές οδούς: «Θα μου κόψεις το νερό να μην ποτίσω τα λάχανα;» Ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης δε μπορεί να φέρει τους αγρότες με τα νερά του. Ο Στουρνάρας δεν τους δίνει ούτε ένα ποτήρι νερό.

Εγκυμονούνται κίνδυνοι με την ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών κι έσπασαν τα νερά. Μόλις άκουσα ότι θα πουλήσουν και την ΕΥΔΑΠ τρόμαξα. Έγινε το αίμα μου νερό. Έτσι και ιδιωτικοποιηθεί η παροχή νερού θα αυξηθεί η τιμή και θα μειωθεί η ποιότητα. Θα μας πηδήξουνε. Η ύδρευση δε θα δοθεί σε ιδιώτες, αλλά σε πηδιώτες. Με ιδιωτική ύδρευση θα πούμε το νερό νεράκι. Αμάν πια! Πάνε να βγάλουνε από τη μύγα ύδωρ. Το πράγμα σηκώνει νερό γιατί δεν έπεσε η ζάχαρη στο νερό να μετρήσει τα νερά. Ήρθε το βόδι απ' το νερό επειδή περνάει το νερό κάτω από την ψάθα. Δεν στάζει νερό από τα χέρια του… Συγνώμη, πρέπει να διακόψω, πάω προς νερού μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: