15/1/13

15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (OLA)

Τρίτη ημέρα της εβδομάδος κατά τας γραφάς σήμερα, 15η Ιανουαρίου 2010, η Γη δεν σταμάτησε να γυρίζει, συναντήσαμε τον Ήλιο για πρώτη φορά και για τέταρτη συνεχή ημέρα στις 7:39, το ξεπροβόιδισμά του ένα λεπτό αργότερα από χθες, στις 5:29, η μέρα μεγαλώνει.

Σαν σήμερα το 1906 γεννιέται στη Σμύρνη ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Ο γόης μεγιστάνας. Δεν έγινε πλούσιος στην Ελλάδα, έγινε στην Αργεντινή, έφτιαξε την Ολυμπιακή Αεροπορία, αλλά όταν είδε ότι μπαίνει μέσα την πούλησε στο κράτος. Πέθανε 69 ετών το 1975 με την υγεία του κλονισμένη από το θάνατο του γιου του Αλεξάνδρου. Χωρίς αυτόν έζησε μόνο δύο χρόνια και δύο μήνες.

Απόψε κλείνει τα 59 του ο μέγας Νίκος Σαργκάνης. Γεννήθηκε το 1954.

Πέντε χρόνια μεγαλύτερός του ο Πάνος Μιχαλόπουλος, Έλληνας ΑΕΚτζής ηθοποιός και μια χαρά άνθρωπος.

15η Ιανουαρίου του 1943 αποπερατώνεται το κτήριο αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, το γνωστό Πεντάγωνο, που λέγεται Πεντάγωνο γιατί είναι πεντάγωνο σε αντίθεση με το ελληνικό υπουργείο Άμυνας που λέγεται Πεντάγωνο από ψωνισμένους αμερικανολάτρεις.

Σαν σήμερα το 1940 θα πεθάνει 79 ετών η Καλλιρρόη Παρέν, από τις πρώτες Ελληνίδες φεμινίστριες.

15η Ιανουαρίου του 1918 γεννήθηκε ο Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ, Αιγύπτιος στρατιωτικός, πραξικοπηματίας και πολιτικός. Έδιωξε από την Αίγυπτο το βασιλιά και τους ξένους. Φυσικά και τους Έλληνες κυρίως της Αλεξάνδρειας.

Μέρα σαν τη σημερινή, 15η Ιανουαρίου του 1971 ο Τζορτζ Χάρισον κυκλοφορεί το τραγούδι του «My sweet Lord», που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του. My sweet Lord, ελληνιστί, γλυκιά μου λόρδα.

Σαν σήμερα το 1861 ο Αμερικανός Ελίσα Ότις πατεντάρει τον πρώτο ατμοκίνητο ανελκυστήρα. Πώς λέμε όταν αργεί το ασανσέρ, ο ανελκυστήρας: δουλεύει με καρβουνάκια.

15η Ιανουαρίου του 1759 εγκαινιάζεται το βρετανικό μουσείο, το αρχαιότερο στον κόσμο. Μην ανοίξει ο στόμας μου. Ποια είναι τα βρετανικά εκθέματα στο βρετανικό μουσείο; Εκτός από τη Θάτσερ.

Σαν σήμερα το 1996 παραιτείται για λόγους υγείας ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου. Για την πλήρωση της θέσης του επιλέγεται ο Κώστας Σημίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: