21/6/12

ΕΠΑΝΑΣΤΑ(Χ)ΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ

Με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών όλοι έχουν λόγο να στενοχωριούνται και ταυτόχρονα να χαίρονται. Όλοι κερδισμένοι, αλλά κανείς νικητής. Όλοι έχασαν κάτι, κανείς δεν τα ‘χασε με το αποτέλεσμα. Π.χ. ο Τσίπρας, στενοχωριέται που δεν βγήκε πρώτος αλλά χαίρεται που ανέβασε τα ποσοστά του και δεν είναι υποχρεωμένος να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο Σαμαράς χαίρεται που βγήκε πρώτος, αλλά λυπάται που στην κυβέρνησή του έχουν λόγο ακόμα και αριστεροί. Ο Βενιζέλος λυπάται που έπεσε το ποσοστό του, αλλά χαίρεται που δεν καταποντίστηκε. Μία μόνο δύναμη δεν έχει λόγους να χαίρεται.


Το 1993 στις εκλογές πτώσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη η Αλέκα Παπαρήγα οδήγησε το κόμμα της εκτός ενιαίου Συνασπισμού κι έλαβε το ιστορικά μικρότερο μέχρι εκείνη τη στιγμή ποσοστό 4,54% και μόλις 313.001 ψήφους. Πέρασαν 19 χρόνια και κατάφερε στις τελευταίες εκλογές να υπερβεί το πρώτο κατακρήμνισμα της και σημείωσε το εκπληκτικό 4,50% με 277.179 ψήφους. Παρ’ όλα αυτά ισχυρίζεται ότι δεν έκανε κανένα λάθος. Δεν είναι δυνατόν να λες ότι για την πτώση σου φταίνε οι άλλοι. Αυτοί έτσι κι αλλιώς μάζευαν ψήφους για τα δικά τους κόμματα και όχι για το δικό σου. Αφού τα κατάφεραν καλύτερα από εσένα κάτι δεν έκανε σωστά.

Οι κακοί ισχυρίζονται ότι για όλα φταίει «Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα ΔΗΜΑΡάκια».
 
Εννοείται ότι θέλω κι εγώ όπως και κάθε λογικός άνθρωπος να συμμετέχει η ΔΗΜΑΡ του Φώτη του Κουβέλη στην Κυβέρνηση, γιατί στους μεγαλοΠΑΣΟΚους και στους κυβερνοδεξιούς δεν πρέπει να έχει κανείς εμπιστοσύνη. Κάποιος πρέπει να τους προσέχει.

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΜΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

ΕΓΩ: Αμάν, κυρ-Φώτη, έψαχνα που έψαχνα δουλειά σε ΜΜΕ, τώρα που μπήκες στην κυβέρνηση ποιος θα με πάρει; Ο διάολος;

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Εμείς τι να πούμε, χριστιανέ μου, που ανεβάσαμε το ποσοστό μας αλλά χάσαμε δυο έδρες;

«Ήρθε η ώρα να ξαναγνωριστούμε», έλεγε προεκλογικά ο Ευ. Βενιζέλος. Ευτυχώς έμειναν μόνο 32 βουλευτές, θα γνωριστούν καλά και θα θυμάται ονόματα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ
(Γι’ αυτά που δεν υπάρχουνε αποφεύγουμε να μιλάμε)

Κάναμε κυβέρνηση και «Γαμήλιο δώρο» από την Τρόικα το ένα δισ. ευρώ που μας χρωστάνε.

Άμα είναι κάθε που κάνουμε κυβέρνηση να μας χαρίζουν 1 δισ. τότε να ξανακάνουμε. Αλλά τι νόημα έχει να μας κάνουν δώρο κάτι που μας χρωστάγανε; Τόσες κατά καιρούς κυβερνήσεις που κάναμε γιατί δεν μας έδινα τίποτα από τα χρωστούμενα; Τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας ας πούμε.

Ελληναράδες μου, τώρα που έχουμε κυβέρνηση μη σας νοιάζει. Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Σέφιλντ και του Μάντσεστερ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η παχυσαρκία δεν επηρεάζουν την ποιότητα του σπέρματος.

Πράγματι, η Ελλάδα εκσυγχρονίζεται, αναδιαρθρώνεται κ.λπ. ανάλογα με το κόμμα που είσαι, αλλά: η μόνη αλλαγή που με νευριάζει είναι ότι παλιά ο Ελληνάρας (Ελληναράς) ήταν ΠΑΣΟΚος των νυχτερινών κέντρων. Τώρα ο Ελληνάρας είναι Χρυσαυγίτης των φτηνών μεσημεριανών μπαρ της γειτονιάς και των παλιών ελληνικών ταινιών.

Συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση χωρίς γνωστά στελέχη; Λοβέρδος και Χρυσοχοϊδης διαφωνούν. «Είμαστε επαγγελματίες, κύριε πρόεδρε», λένε στον Βενιζέλο, ο οποίος προβληματίζεται με τη διαφωνία αυτή και σκέφτεται σοβαρά να στείλει στην κυβέρνηση μόνο τον Λοβέρδο, όχι βέβαια ως υπουργό Υγείας αλλά ως άκρως επιτυχημένο υπουργό Θανάτου. Εδώ όμως διαφωνεί ο Χάρος αυτοπροσώπως μακριά από εμάς. «Επί Λοβέρδου, μέχρι κι εγώ ο Χάρος έμεινα ανασφάλιστος, κύριε πρόεδρα».

Και η Μενεγάκη ερωτά: «Σε κυβέρνηση τεκνοκρατών θα είναι υπουργός και ο Ψινάκης;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: