5/6/12

Ο,ΤΙ ΨΗΦΟ ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ


Δεν πειράζει που κατάντησε έτσι η Ελλάδα. ΟΛΟΙ (οι άλλοι) φταίνε για όλα. ίσως οι ξένες δυνάμεις. Ίσως η πλουτοκρατία που δεν την ονομάτισε ακόμα η Αλέκα. Ποτέ δεν ξέρουμε ποιοι φταίνε, σίγουρα όμως φταίνε κάποιοι. ΟΛΟΙ. (οι άλλοι) Ποτέ δε θα πληρώσει κανείς, πάντως δε φταίμε εμείς. Μα, κι εμείς να φταίμε, θα βρούμε τους άλλους-εμείς να τους τα φορτώσουμε. ΟΛΟΙ (οι άλλοι) φταίνε. Και όταν λέμε ΟΛΟΙ εννοούμε ΟΛΟΙ οι τρισάλλοι.


Φίλες και φίλοι, Νεοδημοκράτισσες μπόσικα, Νεοδημοκράτες. Γιατί να στενοχωριέστε στην περίπτωση που βγει ο πρώτος ΣΥΡΙΖΑ; Αν φυσικά βγει. Μη φοβάστε, δε θ' αυξηθεί σοβαρά ο μισθός σας ώστε η ΝΔ να χάσει πολιτικά. Αλλά εδώ που τα λέμε, αν έχουμε αυξήσεις στους μισθούς δε θα σας χαλάσει κιόλας.

Ακόμα κι αν αποκτήσει η χώρα μας επιτέλους φορολογικό σύστημα και όχι σκόρπιους φορολογικούς νόμους, ένας ΝΔτης, ένας Πασοκτζής ή ένας μεγαλοεπιχειρηματίας δεν θα έχει πρόβλημα. Αν η επίσημη φοροαπαλλαγή μειωθεί απλώς θα κλέβουμε περισσότερο την εφορία.

-Μα και τη γιαγιά σε υπεράκτια εταιρεία;
-Και τη γιαγιά. Γιατί στην τελευταία μετακόμιση την ξεχάσαμε στο παλιό σπίτι και τώρα δεν ξέρει τι να την κάνει η τράπεζα.

Το παιδί μας έπεσε κάτω από το ΕΣΠΑ, ούτε Ευρώ δεν έδωσαν και τους χρωστάμε ρέστα. Όπως τα λεφτά πάνε στα λεφτά, έτσι και οι ψήφοι πάνε στις ψήφους, οι έδρες στις έδρες, τα υπουργεία στα υπουργεία και τα ίδια στα ίδια μας.

Η Φώφη Γεννηματά έχει χιούμορ, αλλά δεν το ξέρει. Δήλωσε: «… ο δικομματισμός δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία» και δεν χάρηκε τα γέλια που προκάλεσε.

Αυτός ο Σαμαράς όμως κάνει τις εκλογές ξενέρωτες, σαν το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, σαν πορτοκαλάδα με Πανθρακικό.

Οι ελληνικές εκλογές έδωσαν την ευκαιρία σε όλον τον κόσμο να καταλάβει ότι η Μέρκελ δεν είναι τόσο δυνατή. Μάλιστα δε μπορεί να διώξει από την ευρωζώνη ούτε την «αδύναμη» Ελλάδα. Ελπίζουμε σε λίγο η ίδια η Ελλάδα να απειλεί τη Μέρκελ ότι θ’ αποχωρήσει από την ευρωζώνη. (Απειλή είπαμε, όχι και να το κάνει)

Μέρκελ: «Αν βγει αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα θα πάρω τη Γερμανία και φύγουμε από την ευρωζώνη».
ΕΛΛΗΝΕΣ: Στο καλό και μη μας γράφεις.

Αριστεροψηφίστε. Κάνει τη Μέρκελ ν’ ανησυχεί.
 
Και η Μενεγάκη ερωτά: «Γιατί η Ελλάδα ξαφνικά κινδυνεύει πριν από αυτές τις εκλογές του Ιουνίου και δεν κινδύνευε πριν τις προηγούμενες του Μαΐου;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: