31/5/12

Ημερολόγιο άλλου χρώματος

Τα μεσάνυχτα θα σας χτυπήσει την πόρτα ο Ιούνιος. Μην του ανοίξετε! Ο λόγος, απλός: ΝΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ.

Ο Μάιος μας έφυγε, εμπρός βήμα τραχύ ας τον ξεπροβοδίσουμε στης κάλπης τη δραχμή.

Ό,τι και να γίνει θα βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με τη ΔΗΜΑΡ θα φτάνουν πάνω-κάτω στις 140 έδρες. Τότε θα έχει έρθει η σειρά του ΚΚΕ να παίξει ρόλο στο σχηματισμό ή όχι αριστερής κυβέρνησης. Ο αριθμός των βουλευτών του θα επαρκούν.

Για σημειολόγους ο Τσίπρας δεν είναι πια ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά ο νέος της Δημοκρατίας.

Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Β’ Πειραιά ο Ανατολάκης είναι τέταρτος και ο Τάσος Μητρόπουλος πέμπτος, δηλαδή στον πάγκο. Είναι να μην τσατιστεί;

Απάντηση σε θέμα; εξετάσεων Νεώτερης Ιστορίας 2022: «Τελευταίος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Ευάγγελος Βενιζίγδης. Το κόμμα αυτό άλλαξε όνομα κι έγινε θεματικά ΦΠΑ ΣΟΚ.»

Από το πρακτορείο Ρόιτερς μαθαίνουμε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος αν και μη εκλεγμένος πρωθυπουργός πήρε το θάρρος και τηλεφώνησε στον Μπαρόζο, του ζήτησε να παρέμβει επισείοντας τον κίνδυνο εκδίωξης της Ελλάδας από την ευρωζώνη για να καταλάβουν, λέει, οι πολιτικοί αρχηγοί τη σοβαρότητα του πράγματος την οποία κατά τη γνώμη του δεν αντιλαμβάνονταν. Αυτό ακριβώς έκανε ο Μπαρόζο στις 11 Μαΐου. Ο Παπαδήμος διαψεύδει το πρακτορείο, όποιος τον θεωρεί εγκυρότερο από το Ρόιτερς ας τον πιστέψει. Ίσως η διάψευση είχε το νόημα, «Μια δήλωση του είπα να κάνει, όχι να τρομοκρατήσει την υφήλιο ο ηλίθιος!...»

Από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Νέο αρνητικό ρεκόρ ανταγωνιστικότητας κατέρριψε η χώρα μας, σύμφωνα με τη φετινή Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας του International Institute for Management Development (IMD), καθώς βρίσκεται πλέον στην 58η θέση μεταξύ των 59 εξεταζόμενων χωρών, ήτοι δεύτερη από το... τέλος, χάνοντας άλλες δύο θέσεις σε σύγκριση με την περυσινή της κατάταξη.»

Τελικά το μόνο που πέτυχε η εφαρμογή μνημονίων στην Ελλάδα ήταν η μείωση εισοδημάτων και ανεργίας. Ούτε καν η μείωση στις τιμές ειδών διατροφής. 

Ο Βενιζέλος συνάντησε τους εκπρόσωπους των δημοσίων υπαλλήλων και τους αποκάλυψε ότι είναι κατά της εφεδρείας, των απολύσεων και της μείωσης μισθών τους. Εκείνοι του αποκάλυψαν είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε προεκλογική περίοδο και του ζήτησαν να τους συστήσει τον έμπορο που του δίνει παραισθησιογόνες ουσίες.

Βγάζει το ΠΑΣΟΚ έξω από το παιχνίδι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ζητά κυβέρνηση με κορμό την «υπεύθυνη κεντροαριστερά».

Κατά τα λοιπά η Μενεγάκη απορεί: «Ήταν ανάγκη να μας σώσει κι η Λαγκάρντ;»

Σύνθημα για τοίχο: Αντώνη, άμα χάσεις / τι δουλειά θα πιάσεις
Να γίνεις μπόντι γκαρντ / για Μέρκελ και Λαγκάρντ.

Αν η κυρία Αλέκα δεν θεωρεί μπλόφα τις απειλές Μέρκελ για αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή αν δεν σχηματίσουν κυβέρνηση τα μνημονιακά κόμματα τότε ας ψηφίσει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η Ισπανία κινδυνεύει να εκδιωχθεί από την ευρωζώνη πριν την Ελλάδα. Ο λόγος δεν είναι ότι «κινδυνεύει» να βγάλει αριστερή κυβέρνηση, δεξιά έχει, ούτε καν πηγαίνει για εκλογές.  Η αιτία είναι ότι αναγκάζεται να δανειστεί ως χώρα με σχεδόν 7%. Αυτό γίνεται επειδή οι νεοφιλελεύθεροι της Ευρώπης απαγορεύουν εδώ και καιρό στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δανείζει απ’ ευθείας χώρες και τις στέλνει στους τοκογλύφους τραπεζίτες τους οποίου δανείζει με 1%. Το ξεπέρασμα της κρίσης χρέους μπορεί να γίνει σε δέκα δευτερόλεπτα, αλλά θα χάσουν οι τραπεζίτες, προσοχή, όχι οι τράπεζες. Καμία ψήφος στους γερμανόφιλους δωσίλογους της Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: