31/5/12

Μέρες της 31ης Μαΐου

Τρεις-επτά εικοσιμία κι ο παπάς τριανταμία, όλοι για Λαμίαααααα.

Κάθε σήμερα 31η Μαΐου γιορτάζουν, που λέει ο λόγος, o Ερμείας, η Ερμεία και Ερμειάς, ο Μάγος και η Μάγια. Ο μάγος με τα δώρα αργεί.

Ο κυρ-Αντώνης μάζεψε κόσμο στο μαγαζί γνωρίζοντας ότι δεν θα φέρουν ψήφους. Τους έχει για να τρώνε και να πληρώνουν φόρο στο κόμμα.

Σαν σήμερα το 1905 δολοφονείται 78 ετών ο πρωθυπουργός Θεόδωρος Δηλιγιάννης,. (Και Δεληγιάννης) Δολοφονήθηκε κατά την προσέλευσή του στη Βουλή από τον χαρτοπαίκτη και λεσχειάρχη Αντώνη Κωσταγερακάρη. Αιτία, η απόφαση του Δηλιγιάννη να κλείσει τις χαρτοπαικτικές λέσχες. Πού να ήξερε ότι θα ερχόταν ημέρα που θα μας έπνιγαν τα καζίνα.

Προσοχή, προσοχή, μην κυκλοφορείτε με φτηνά ρούχα και μη σφυράτε αμέριμνοι, τα λαγωνικά της εφορίας θα σας πιάσουνε για φοροφυγάδες. Οι φοροφυγάδες πιάνονται από το ύφος τους, γιατί δε γίνεται αν πιαστούν από πουθενά αλλού. Ούτε πόθεν ούτε αίσχος για κανένα έφορα με κότερο και βίλα.

Σήμερα έχει γενέθλια ο 9.84, άρα μπορεί να κάνει καμιά εκατοστή προσλήψεις για το καλό. Ο σταθμός φτιάχτηκε σαν σήμερα το 1987 για να βγει ο τότε δήμαρχος Έβερτ πρόεδρος της ΝΔ. Ο σταθμός πάει να κλείσει ίσως επειδή δεν κατάφερε να διατηρήσει τον Κακλαμάνη και αποδείχτηκε τσάμπα λεφτά, ίσως κι επειδή δεν θέλει να ξαναβγεί Δήμαρχος ο Καμίνης..

Το ΣΔΟΕ θα πιάνει για μίζες τους δημοσιογράφους που αφήνουν μακριά νύχια. Κωδικός επιχείρησης: οι αργυρόνυχοι. Χώνουν τα χέρια στο χρυσό. Τους Έλληνες κατά τ’ άλλα δεν τους πιάνεις πουθενά. Ούτε όταν τ’ αρπάζουν, ούτε όταν κλέβουν την εφορία, ούτε όταν πληρώνουν. Τους Έλληνες τους πιάνεις μόνο στις εκλογές για να σε ψηφίσουν. Μόνο μην τους πιάσεις απ’ τη μύτη, θα βγάλουν καπνούς απ’ αφτιά.

1η Μαΐου του 1678 η Λαίδη Γκοντάιβα ιππεύει γυμνή στο Κόβεντρι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δυσβάσταχτη φορολογία. Από τότε κάθε χρόνο έχουμε εορτασμούς προς τιμήν αυτού του απογυμνωμένου διαβήματος.

Η Λαίδη Γκοντάιβα ήταν η όμορφη σύζυγος του Κόμη Λίοφρικ Γ' του Κόβεντρι. Επί των ημερών του, οι κάτοικοι της περιοχής υπέφεραν από τη δυσβάσταχτη φορολογία. Επανειλημμένως, η Γκοντάιβα είχε ζητήσει από τον σύζυγό της να μειώσει τους φόρους, αλλά εκείνος ήταν αδιάλλακτος. Στο τέλος, αφού κουράστηκε από την επιμονής της, υποσχέθηκε ότι θα ικανοποιούσε το αίτημά της, αν θα ίππευε γυμνή στους δρόμους της πόλης.

Νέα βρισιά των αεί Νεοελλήνων: Λαγκάρντ, άει φορολογήσου.

Έχει και απάντηση:
-Άει φορολογήσου.
-Πάρ’ τη και κοιμήσου.
-Με την αδερφή σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: