3/2/12

Καρδιοπάθειες

Να μειωθούν, λένε, οι μισθοί για ν’ αποφύγουμε τα χειρότερα. Μα, η επόμενη μείωση των μισθών είναι το χειρότερο και θα έρθει σίγουρα, οπότε η τωρινή μείωση από τι μας γλυτώνει;

Ούτε ο Τόμσεν διάβασε το Μνημόνιο. Γιατί να το έκανε; Αφού τα μέτρα που προτείνει δεν χρειάζονται καμία προηγούμενη δέσμευση ούτε καμία μελέτη. Σκοπός να χαντακωθεί η Νέα Ανατολική Γερμανία ώστε τ’ αφεντικά του Τόμσεν ν’ αγοράσουν φτηνά τ’ ασημικά της.

Οι νεοφιλελεύθεροι με τη Μέρκελ το Σαρκοζί και τ’ άλλα παιδιά απαγόρευσαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική (;) Τράπεζα να τυπώνει χρήμα και ν’ αγοράζει ομόλογα κρατών, να τα δανείζει δηλαδή με χαμηλό επιτόκιο. Έτσι η ΕΚΤ δανείζει τις τράπεζες με 1% και αυτές αγοράζουν και κρατικά ομόλογα με ό,τι υψηλό επιτόκιο υπαγορεύουν οι οίκοι αξιολόγησης. Και δεν έφταναν αυτά είχαμε και τον GAP να αλλάξει τις δανειακές μας συμβάσεις και να μας στείλει στη φωλιά των τοκογλύφων, με το ΔΝΤ. Κι έχουμε και το Βενιζέλο να μας λέει ότι σωστά έγιναν όλα αυτά. Και την «αντιμνημονιακή» ΝΔ να συμμετέχει στη μνημονιακή κυβέρνηση και να έχει και τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μαντρόσκυλό τους ο Κατραμτζαφέρης και κυρά των τιμών η Ντόρα. Να τους χαιρόμαστε. Δεν είναι ανάγκη να τους ψηφίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου