24/1/12

Όχι άλλο Dallara

Η Τρόικα παγώνει τις ωριμάνσεις για να μη σαπίζουν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων. «Μπαίνουμε για έλεγχο σ’ ένα υπουργείο και βρωμάνε, γαμώ το κέρατό σας!»

Είδα πολλά ασθενοφόρα έξω από το σπίτι του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Χάρηκα. Είπα να σύστημα υγείας. Έρχονται πολλά για να έχεις περιθώριο επιλογής. Δεν παίρνεις όποιο ασθενοφόρο βρεθεί μπροστά σου, αλλά εκείνο που είναι πιο άνετο, πιο γρήγορο και πιο ευρύχωρο ώστε να σε χωράει αν είσαι πάνχοντρος. Μετά μου είπαν ότι οι οδηγοί του ΕΚΑΒ πήγαν στο σπίτι του Βενιζέλου όχι για να τον παραλάβουν, αλλά για διαμαρτυρία. Στενοχωρήθηκα όχι που δεν είναι άρρωστος ο Βενιζέλος, αλλά επειδή δεν υπάρχει η οργάνωση που ονειρεύτηκα στο σύστημα υγείας.

Πάντως το σύστημα υγείας λειτουργεί. Δέχτηκα απαντητικό τηλεφώνημα από νοσοκομείο όπου είχα ζητήσει ραντεβού πριν από ένα μήνα: «Πάρε τα χάπια σου κι έλα», μου είπαν.

Συνελήφθη γιατρός την ώρα που δεχόταν φακελάκι περιέχον δυο μπιτόνια ιώδιο και δέκα μπάλες βαμβάκι.

Στη Θεσσαλονίκη πιάσανε ολόκληρο συνδικάτο τοκογλύφων-εκβιαστών. Ευτυχώς στην Αθήνα δεν υπάρχει τέτοιο συνδικάτο, γιατί αν υπήρχε θα το είχαν εξαρθρώσει.

Οι Έλληνες είμαστε πειραματόζωα του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ευτυχώς το πείραμα δεν πετυχαίνει. Αν πετύχαινε θα συνεχιζόταν.

Δεν με πειράζει αν έχουμε μισθούς Βουλγαρίας. Με νευριάζει που έχουμε τιμές Αυστρίας.

Μου είπανε να μειώσω τις σπατάλες και υπάκουσα. Μείωσα τους μισθούς των εργαζομένων που απασχολώ στις επιχειρήσεις μου κι έκοψα τελείως τις πληρωμές στην εφορία.

«Θα κλείσω το εργοστάσιο και θα δίνω πια τα λεφτά μου μόνο στους στοιχηματζήδες χρήματος. Μπορώ για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος και σε κρεμάσει να το αναβάλω αν μειώσεις τους μισθούς των εργαζομένων που απασχολώ. Θα επενδύω στο χρήμα ό,τι γλυτώνω από κει». Η κυβέρνηση του κάνει τη χάρη και αυτός την άλλη μέρα κλείνει το εργοστάσιο και χρωστάει λιγότερα.

Η πρώτη λίστα με φοροφυγάδες βγάζει άθροισμα 15 δισ. ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο. Η εφορία δε μπορεί να βρει ούτε τους ίδιους, ούτε πού έχουν βάλει τα λεφτά αυτά που έφαγαν. Πρότασή μας να τους φερθούν όπως κάνουν με τους χάκερ οι διωκτικές αρχές ηλεκτρονικού εγκλήματος στις ΗΠΑ και οι κολοσσοί του διαδικτύου: τους προσλαμβάνουν.

Η Εταιρεία Ελλήνων Ψυχιάτρων διοργανώνει ημερίδα που θ’ ασχοληθεί με την τελευταία δήλωση Βενιζέλου: «Θα εισπράξουμε τα 15 δισ. της λίστας φοροφυγάδων».

Ο νέος φορέας «Λίστα Φοροφυγάδων» καλεί τους εφοριακούς να παρακολουθήσουν την ταινία «Πιάσε με αν μπορείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου