24/1/12

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ: Ποιο Μνημόνιο; Εγώ έλειπα

Για το πρώτο κρίσιμο εξάμηνο "διακυβέρνησης" όταν καθυστερούσε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να πάρει μέτρα πριν διογκωθεί κι άλλο το χρέος ο Γιωργάκης δεν φταίει γιατί ήταν και υπουργός Εξωτερικών.

Υπάρχουν κι άλλοι όμως που φωνάζουν, "Γιώργο θυμήσου λείπαμε μαζί σου".
Ο Χρυσοχοΐδης, παραδείγματος χάριν, είπε στην Πρωινή Γραμμή του Σκάι ότι δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο (που ψήφισε) γιατί ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη και είχε άλλα να κάνει, όπως να σώσει την Ελλάδα από το έγκλημα. Βέβαια ούτε αυτό κατάφερε, αλλά είπε κι άλλο απίθανο: "Τις διαπραγματεύσεις είχαν αναλάβει άλλοι σύντροφοι, δεν ήταν δικιά μου αρμοδιότητα." Κάποιος να του θυμίσει ότι είναι και βουλευτής. Δικιά του αρμοδιότητα ήταν μια συμφωνία που δέσμευε τη χώρα για δεκαετίες. Και την κατέστρεψε.

Ο Πειραιάς είναι ο μεγαλύτερος σταθμός της κινεζικής Cosco στην Ευρώπη; Ναι, αλλά όταν οι Κινέζοι ζήταγαν να εκσυγχρονίσουν τις σιδηροδρομικές γραμμές για να προωθούν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη, ο Γιωργάκης τους είπε όχι. Τα λεφτά που θα παίρναμε κάλυπταν τα χρέη μας σαν δάνειο με επιτόκιο 1%. Αλλά ο Γιωργάκης έλειπε, ήταν και υπουργός Εξωτερικών.

Ο +Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης δεν πήρε είδηση την επταετή δικτατορία 1067-1974 γιατί διάβαζε. Ήταν φοιτητής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου