24/12/11

TI ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΟΠΑΔΩΝ ΔΕΛΦΙΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Τι Βάζελοι, τι Γαύροι, τι Βούλγαροι, τι Χανούμια!....
  • Οι οπαδοί του Χρυσοχοΐδη λέγονται «Πλατινίζ», χαρακτηρισμός που επελέγη προφανώς για να προσδίδει αξία στις ντρίπλες, που σήμερα είναι απαραίτητες για να επιβιώσει μια χώρα κι ένας χώρος αλλά κι ένα πολιτικό ον, αν φυσικά χωράει ο νους τις φιλοδοξίες του. Οι εσωκομματικοί τους αντίπαλοι τούς προσδίδουν ότι στην απελπισία τους το ρίχνουνε στα «Γαλλικά». Σύνθημά τους: «Αναπτυξιακή Φωτιά και Τσεκούρι», μάλλον για να θυμίζει τις δύο κύριες υπουργικές θέσεις του επικεφαλής τους.
  • Οι οπαδοί του Λοβέρδου: «Ωραιοπαθείς». Οι εσωκομματικοί τους αντίπαλοι τους ανταποδίδουν το ψευδώνυμό τους ως χαρακτηρισμό. Σύνθημα: «Πάνω απ’ όλα Συνταγματική Υγεία».
  • Οι οπαδοί του Βενιζέλου: όχι «Βενιζελικοί», είναι όνομα βαρύ σαν ιστορία, αλλά «Ευαγγελιστές», που για τους εσωκομματικούς τους αντιπάλους όμως θεωρείται μελλοντολογική χοντράδα. Σύνθημά τους: «Οικονομικό Σύνταγμα».
  • Οι οπαδοί της Διαμαντοπούλου: «Σπασίκλες» για να δείχνει ότι μελετούν συνεχώς και ακαταβλήτως τα προβλήματα της Ελλάδας. Οι εσωκομματικοί τους αντίπαλοι τούς καταλογίζουν ότι είναι αντιγραφείς που κάνουν πως μελετούν, αφού δεν έχουν βιβλία. Σύνθημά τους: «ΠΑΣΟΚ tub-plus».
  • Σημαντικό ρόλο στην τελική επιλογή θα παίξουν οι σημερινοί οπαδοί του Γιωργάκη που λέγονται «ΓΑΠηδες», όπως και οι οπαδοί του Τσοβόλα, οι «Δωσταούλες», αλλά και οι «Βανίλιες» του Άκη Τσοχατζόπουλου. (Το «Βανίλιες», μάλλον είναι αναφορά σε κάποια υποβρύχια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου