7/12/11

Ελλάς - Ευρώπη - Μασσαλία

Ολυμπιακός Άρσεναλ 3-1, προκρίθηκε η Μαρσέιγ.

Γι' άλλη μια φορά είναι ταυτόχρονα χαρούμενοι-λυπημένοι και Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί.
 
Οι Ολυμπιακοί είναι χαρούμενοι που όχι μόνο δεν έχασαν, αλλά νίκησαν την Άρσεναλ, είναι λυπημένοι όμως που αποκλείστηκε η ομάδα τους από τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Παναθηναϊκοί είναι μεν χαρούμενοι που ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε, είναι όμως και λυπημένοι που ο αιώνιος αντίπαλος όχι μόνο δεν έχασε, αλλά κέρδισε την Άρσεναλ.

Οι Έλλήνες ποτέ δεν είναι απολύτως ευχαριστημένοι ή λυπημένοι, πάντα όμως βρίσκουν λόγο να χαίρονται ή να λυπούνται.

Ο Παπαδήμος θα ήθελε να ταιριάξει την πρωθυπουργία του με μια τετοια πρόκριση, λυπάται, αλλά χαίρεται κι όλας γιατί σημειώθηκε μια νίκη, πάλι λυπάται όμως γιατί άλλη νίκη στην Ευρώπη δεν βλέπει.

Και ο Αρσέν Βενγκέρ είναι ταυτόχρονα λυπημένος και χαρούμενος. Ναι μεν έχασε η ομάδα του, αλλά προκρίθηκε στους 16 μία ομάδα της χώρας του. 

Πάντως όλο το ελληνικό έθνος έχει λόγο να χαίρεται που η Γερμανική ομάδα του ομίλου η Μπορούσια Ντόρτμουντ έμεινε τέταρτη και δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε στο πρώην Ουέφα. Τη θέση την έφαγε από τους Γερμανούς ο Ολυμπιακός, κάτι που στενοχωρεί τους Παναθηναϊκούς, αλλά μην αρχίσουμε πάλι τα γνωστά δικά μας....

Η ιστορία της Ελλάδας εξάλλου έχει λόγο να χαίρεται που προκρίθηκε η ομάδα της Μασσαλίας, της πόλης που ίδρυσαν ανάμεσα στον όγδοο και τον έκτο αιώνα π.Χ. οι Φωκαείς από τη Φώκαια της Μικράς Ασίας. (Β' ελληνικός αποικισμός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου