15/12/11

ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ & ΝΔ-Τ & ΝΤΟΡΑ του Άη Βασίλω

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας είπαν, «Αποτύχαμε με τα φορολογικά μέτρα, κόψτε τώρα μισθούς ν’ αποτύχουμε κι εκεί». Χαίρομαι μ’ αυτό γιατί αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και χειρότεροι από τους δικούς μας ερασιτέχνες οικονομολόγους πολιτικούς που φοβούνται να πάρουν μέτρα μην ξεφτιλιστούν. Εις τας Ευρώπας και τας Αμερικάς δεν συμφωνούν με τους δικούς μας. Τα πράγματα, λέει η Τρόικα, δεν πάνε από το κακό στο χειρότερο, αλλά από το χειρότερο στο τρισχειρότερο. Πάν' απ' όλα υγεία.
Οι νεοφιλελεύθεροι έχουν δίκιο σε κάτι. Πρέπει κάποτε να μάθουμε να κρίνουμε σωστά. Πώς πάει η κρίση; Και του χρόνου. Μην απογοητευόμαστε όμως. Είμαι σίγουρος ότι τα λεφτά δεν φέρνουν τη δυστυχία. Τα λεφτά δεν φέρνουν ούτε την ευτυχία σ’ αυτούς που δεν τα έχουν, αλλά η κρίση θέλει καλοπέραση, γι’ αυτούς που τα έχουν.

Στο δρόμο μια πεταμένη μεζούρα μου θυμίζει ότι δεν έχουμε πια τίποτα να μετρήσουμε. Τα νέα μέτρα θα τα πάρει πάλι ο Βενιζέλος και θ’ αποτύχουν να τα υλοποιήσουν Κατραμτζαφρέρης-Σαμαράς. Ποιος είναι πιο άτυχος δεν ξέρω. Τα νέα μέτρα όμως δεν είναι τυχαία. Είναι σίγουρα. Ο Βενιζέλος με πήρε τηλέφωνο χθες και μου είπε ότι τα λάθη τα κάνει η Τρόικα. Αυτός, ο Γιωργάκης και η παρέα τους απλώς τη φέρανε την Τρόικα. Πάντως ο Βενιζέλος μου στοιχίζει ένα σωρό λεφτά. Για να τον απολαμβάνω στην τηλεόραση θ’ αγοράσω και δεύτερη συσκευή για να χωράει και να τον βλέπω ολόκληρο, όπως και τον Πάγκαλο.
Ως ταπεινό κομμάτι του λαού αποφεύγω τις διαδηλώσεις γιατί δεν μας πέφτει λόγος να σώσουμε την Ελλάδα και μας πέφτει ράβδος.
Έχει νόημα να πληρώνεις για να εξασφαλίσεις πελάτες; Μόνο αν απολαμβάνεις τη δουλειά σου. Σώπα, όπου να ’ναι θα πληρώνουν οι πουτάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου