12/6/11

Τι λε' ο Ράσης;

Παλιά νομίζαμε ότι όποιος βγαίνει στην τηλεόραση τα κονόμησε. Τα λεφτά που μοιράζονται τα κανάλια από τις διαφημίσεις όμως είναι συγκεκριμένα. Όσο πιο πολλά κανάλια, τόσο λιγότερα λεφτά το καθένα. Πού λεφτά για προγράμματα. Αν εμφανιστείς σ’ ένα πρωινάδικο μετά τις δέκα, καλά να πάθεις. Θα σε παίζουνε στις δώδεκα τ’ άλλα πρωινάδικα, μετά θα σε παίζουν μονταρισμένο άλλα δύο μεσημεριανάδικα, βάλε και το απογευματινάδικο και καθάρισες. Για το βράδυ έχεις να σε παίζει το δελτίο ειδήσεων του ΣΤΑΡ και μετά έχεις και μία επανάληψη από τις 4-5 το πρωί μέχρι τις 6,7,8. 

Βγήκε ο άλλος στον Αυτιά και ό,τι είπε παιζόταν 24 ώρες μέχρι το άλλο πρωί. Στον ΑΝΤ-1 είναι μέρες που τρώμε πολύ Ρώμα στην κεφάλα. Από Κωνσταντίνου και Ελένης πάμε στο Καφέ της Χαράς, ξανα-μανά Ρώμας και μετά έχει και άλλο ένα σίριαλ που δεν έχει σημασία, μάπα είναι, αλλά παίζει πάλι ο Ρώμας. Ένα ξημέρωμα είχα βάλει ΑΝΤ1 στην τηλεόραση και πέτυχα κι άλλο Ρώμα, επανάληψη στο σίριαλ οι Μεν και οι Δεν. Φαντάσου να είχε βγει και σε κανέναν Παπαδάκη το πρωί-πρωί. Όχι άλλο Ρώμα, ον οποίο τον άνθρωπο τον γνωρίζω, έχει παίξει και σ’ ένα τηλεοπτικό σκετς σε κείμενα δικά μου, έχουμε και κοινή συμμετοχή ως στιχουργοί σε ίδιο δίσκο, αλλά όχι άλλο Ρώμα.

Ή τα κανάλια είναι πολύ έξυπνα ή εμείς οι τηλεθεατές είμαστε πολύ βλάκες. Και τα δύο αποκλείεται ή το αντίθετο. Ή τα κανάλια είναι πολύ ηλίθια ή εμείς οι τηλεθεατές είμαστε πολύ έξυπνοι και τα βάζουμε να ξεφτιλίζονται στην αντιγραφή, που να μηδενιστεί η κόλλα τους. Βέβαια, τα τηλεοπτικά προγράμματα δεν τα καταρτίζουν οι τηλεθεατές, αλλά τα ίδια τα κανάλια. Το «Αυτά θέλει ο κόσμος» δεν το χρησιμοποιούν τα κανάλια, αλλά ο ίδιος ο κόσμος ίσως για να αισθάνεται καθένας που το λέει ότι είναι καθοριστικός παράγων. Τα κανάλια έχουν άλλη αρχή: «Ό,τι τους δείξω θα δουν». Πράγματι, αποκλείεται να δουν κάτι που δεν θα τους το δείξεις.

Τα κανάλια φαλίρισαν, το ρίχνουν στα μαγειρέματα και στα ριάλιτι που είναι φτηνά. Το Μέγκα έβαλε και σαπουνόπερα, αλλά ακόμα και τα ελληνοφανή σίριαλ έχουν σενάρια από το εξωτερικό μεταφρασμένα. Ο πραγματικός λόγος που φτώχυναν τα τηλεοπτικά κανάλια είναι επειδή ήταν ευτυχισμένα. Τα λεφτά ως γνωστόν φέρνουν δυστυχία. (Κυρίως σε όποιον δεν τα έχει) 

3 σχόλια:

  1. αμάν πια... λύσσαξες με τα λεφτά... τα λεφτά και τα λεφτά και τα λεφτά... ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ... ΤΕΛΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ, τα λεφτά φέρνουν δυστυχία σε όποιον ΔΕΝ τα έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ;-))))))))) Τσακαλία σε λένε; χαχαχαχαχαχα ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΑ ΕΧΕΙ... ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ... ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟΣ... ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ... ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή