5/1/11

ΑΛΤΕΡ ΒΕΓΓΟ


Ομολογιούχες, ομολογιούχοι, η οικονομία μας, τρέχει μαραθώνιο και θα τερματίσει Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Κάτι είναι κι αυτό.

Όταν έχεις την υγειά σου έχεις όλα τα λεφτά σου.(Σε διαφορετική περίπτωση άστα να πάνε τα λεφτά, μην πας εσύ καλιά σου)

Ο τέως πρωθυπουργός δεν παραδέχτηκε πως την έκανε γιατί κουράστηκε πέντε χρόνια να βλέπει τον σημερινό Γιώργο Παπανδρέου να γυμνάζεται ο οποίος για να κουράσει πονηρά τον τέως κουράστηκε και ο ίδιος, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια.

Ιστορική φράση για να μην ξεχνάμε την Τρόικα: «Τώρα εσείς διοικείτε ή διοικείσθε;»

(Γρηγόρης Λαμπράκης Απρίλιος του 1963, στον μοίραρχο της αστυνομίας που τον εμπόδιζε μαζί με παρακρατικούς να συνεχίσει την μαραθώνια πορεία του. Ένα μήνα μετά θα πέσει νεκρός στη Θεσσαλονίκη)

Γραφικά: Το ΚΚΕ στέλνει στα σπίτια μας τους Μάρτυρες του Περισσού Χαβά

-Γιατί ο Μητσοτάκης σιχαίνεται την ελπίδα;
-Επειδή τον ανταγωνίζεται. Αυτός θα μας θάψει όλους, η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία.

Από το «Πρώτο Θέμα»
Τζίμης Πανούσης: Η Διαμαντοπούλου θα μείνει στην Ιστορία ως ποικιλία βερίκοκου.
Τρία δισ. ευρώ “έφαγαν” από τα έτοιμα τα νοικοκυριά σε έναν μήνα. Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, πάντως, αυξήθηκαν.
ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ: Πάρτι 20.000 ευρώ για... αύξηση της παραγωγικότητας.
ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ του Αγίου Όρους να διαθέτουν αμύθητες περιουσίες, όμως η κυβέρνηση τούς κάνει πρωτοχρονιάτικο δώρο το ποσό των 2.250.000 ευρώ τη στιγμή που το δώρο Χριστουγέννων μισθωτών και συνταξιούχων της χώρας ψαλιδίστηκε λόγω μνημονίου.

Από την αθωωτική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Μονής Λεκανοπεδίου Αττικής διαψεύδεται ότι πιάστηκαν δύο ληστές με τα μαύρα. Επρόκειτο απλώς για τσι καλογέροι που το τρίβουν το πιπέρι με την τσέπη τους. Έλαβε χώραν παρανόησις ένεκα του ότι φορούν μαύρα ράσα και του ότι το όνομα του ντουέτου παραπέμπει στον ιστορικό κλέφτη Αρσέν Λουπέν. Είναι το «Αρσέν Εφρέμ». Αρσένιος και Εφραίμ.

Τραγούδι: Κράτος χρωστάει, άλλος πληρώνει τα Καγιέν./ Κράτος χρωστάει, άλλος τα χώνει στα Καγιέν / Το κράτος χάνει, όλοι Ρεν, κοιτούν σαν χάνοι κι άλλοι κλαιν.

Μέσα σε μία τριετία το ελληνικό χρηματιστήριο έχασε 141,455 δισ. ευρώ σε επίπεδο κεφαλαιοποίησης, διαβάσαμε στο «Βήμα». Ευτυχώς που έχουμε τον Παμπούκη να φέρνει συνάλλαγμα από το εξωτερικό. Δεν τα κατά(ρ)φερε ακόμα, αλλά δε βαριέσαι, υπουργός είναι, καλύτερα να μην κάνει τίποτα.

Το τραπεζικό δάνειο είναι εθνική υπόθεση, είναι εθνικό λαχείο. Δύο στους τρεις κερδίζουν, δηλαδή ένας στους τρεις χάνει. Οι δύο που κερδίζουν είναι το κράτος και η τράπεζα. Αυτός που χάνει είναι, ο μαλάκας που μια ζωή πληρώνει και του ζητάνε τα χρωστούμενά τους, ακριβώς επειδή πληρώνει.

Φυσικά λαχείο είναι να σε συμφέρει να πάρεις απόδειξη που πιάνει τόπο στη φορολογική δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: