-Είναι αδύνατον σε μία σοβαρή χώρα να είναι δουλειά του υπουργού Παιδείας αν θα μπαίνουν εύκολα ή δύσκολα θέματα στις εξετάσεις;
-Είναι, ρε. Άμα σε προεκλογική χρονιά μπουν δύσκολα θέματα στις πανελλαδικές, τότε ο βουλευτής που παριστάνει τον υπουργό Παιδείας δεν ξαναβγαίνει στον αιώνα τον άπαντα όλα.
Έλλην, ο πιο ακριβός φοιτητής! Περίπου 7.250 ευρώ κοστίζει σε κάθε ελληνική οικογένεια η συμμετοχή ενός μαθητή στις πανελλαδικές, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ, συνολικά, οι ελληνικές οικογένειες δαπανούν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ για τα φροντιστήρια των παιδιών που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές.
Τη μεγαλύτερη επιτυχία στις εξετάσεις, την τελευταία τετραετία, είχε η Αθήνα και συγκεκριμένα οι περιοχές των βορείων προαστίων, ενώ ακολουθούν οι νομοί: Χίου, Καρδίτσας, Άλφα Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Αρκαδίας, Σερρών, Ανατολικής Αττικής, Τρικάλων και Ιωαννίνων. Αντίθετα, τη μικρότερη επιτυχία έχουν υποψήφιοι από περιοχές με ανεργία και χαμηλή ανάπτυξη, όπως οι νομοί Ροδόπης, Ξάνθης, Κέρκυρας, Σάμου, Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κυκλάδων, Δυτικής Αττικής, Φλώρινας και Γρεβενών κι ακόμα παραπέρα.
Και μετά σου λένε σύντομο και σύννομο ανέκδοτο, «δωρεάν Παιδεία»… Δωρεάν είναι όχι η δημόσια αλλά η ιδιωτική Παιδεία, αρκεί να μην πηγαίνεις φροντιστήρια.
Τελευταία νέα, καταργείται το άσυλο από τα πανεπιστήμια για λόγους ευνόητους. Μόρφωση δεν έχουν, πτυχία της προκοπής δεν δίνουν, λεφτά δεν έχουν, έρευνα δεν κάνουν, το άσυλο τα μάρανε τα πανεπιστήμια.
Τα ανώτατα ιδρύματα υπάρχουν μόνο για να περνάνε βασανισμένα παιδιά εκεί και να χαίρονται οι γονείς τους που δεν κατάφεραν να μπουν στο πανεπιστήμιο γιατί εκείνοι ήταν τεμπελόσκυλα, δε διάβαζαν ούτε μία γραμμή και τώρα τους φταίνε τα παιδιά τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου