Αναρτήθηκε 31/7/2010
Τα ψαράδικα τη βγάζουν καθαρή. Δεν πουλάνε ψάρια, πουλάνε όμως τα λέπια για μωσαϊκά εστιατορίων. Τα ενεχυροδανειστήρια, έχουν πολλή πελατεία όχι όμως για να πάρει πίσω το αμανάτι, αλλά για να δώσει και τη βέρα του γάμου του. Ο ενεχειροδανειστής δεν έχει λεφτά για να εξασφαλίσει το εν δυνάμει εμπόρευμά του. Τελευταίο ενέχυρο ένας κεσές γλυκό, που μένει δυο χρόνια απούλητο κι αναγόραστο.
Πολλά εμπορικά καταστήματα κάνουνε σεφτέ δεχόμενοι αντί για χρήμα, πράμα, ως ενεχυροδανειστήρια ταμείο γωνία. Αγόρασα προχθές δύο μπανιερά και μια ομπρέλα θαλάσσης. Πλήρωσα με κάτι παλιά σκαλισμένα σεντούκια καρυδιά όπου κρύβαμε εγγλέζικες λίρες. Ο είδη θαλάσσης ενεχυροδανειστής μας κράτησε για εγγύηση τη γιαγιά μαζί με το στρώμα όπου αυτή τις φύλαγε τις λίρες.
Τα δισκάδικα δεν πουλάνε πια cd αλλά ηρεμιστικά. Στην αρχή τα ηρεμιστικά ήταν για τους ιδιοκτήτες των δισκάδικων , τώρα είναι για τους πελάτες.
Χάλια πάνε και τα λεγόμενα προπατζίδικα. Παρουσιάζουν αισθητή μείωση εσόδων γιατί δεν εξοφλούν πολλούς λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, διότι ο οικογενειάρχης βάζει στην άκρη λίγα λεφτά και αντί να τα δώσει για ρεύμα, τηλέφωνο ή το νερό, τα παίζει στοίχημα, τζόκερ και ό,τι άλλο κάτσει. Η ΔΕΗ σκέφτεται να ξεκινήσει παιχνίδι, δηλαδή δεν πληρώνεις το λογαριασμό που τα τρία τελευταία ψηφία του αύξοντα αριθμού του είναι ίδια με έναν από τους 9-10 πρώτους λαχνούς του λαϊκού. Ανέβηκε ο πυρετός στον τζόγο, αλλά ανέβασε και την τιμή του.
Τα καταστήματα που πουλάνε βάρκες δεν πάνε καλά γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι ως Έλληνες, ως επιστήμονες και ως άνθρωποι θα καταφέρναμε τόσα πολλά. Πράγματι και αλλάζουμε και βουλιάζουμε. Δεν τις αγοράζουμε, παρατηρούμε μόνο αν κουνιούνται οι βάρκες. Τα κανό και τα θαλάσσια ποδήλατα εξαντλήθηκαν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου