26/7/12

26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

26η Ιουλίου, Πέμπτη ημέρα της εβδομάδος κατά τας παλαιάς Ιουδαϊκάς γραφάς, 208η ημέρα του έτους, 157 κι απόψε μείνανε μόνο για το 2013 κι ακόμα δεν πάθαμε ακόμα τίποτα, δε μπα να ’ρθανε οι ελεγκτές της Τρόικας στην Αθήνα, δε θα μας πετύχουν πουθενά να μας κοπανήσουνε περικοπή ευαγγελίου. Εμείς φύγαμε για τα "νησά" με το "επήδημα" α(η)δείας των 180 Ευρών. Όχι μόνο για διακοπές, αλλά και για κάνα μεροκάματο, στο θερισμό, στη συγκομιδή φρούτων και φούντας, στο άρμεγμα κ.λπ.


Κάνουμε μεροκάματα στα νησιά των διακοπών μας, σαν μπατιροτουρίστες της δεκαετίας του ’70, όχι μόνο για να πληρώσουμε τα έξοδα των διακοπών μας, αλλά και για να μας μείνουν τίποτα φράγκα να φέρουμε στην Αθήνα να τονώσουμε την αγορά της.


Η Γη κινείται, ο Ήλιος, που δεν κινείται γύρω από τη Γη φάνηκε πως ανέτειλε βαριεστημένα στις 6:22, ένα λεπτό αργότερα από χθες, θα φανεί πως δύει βιαστικά στις 8 και 39, ένα λεπτό νωρίτερα από χθες. Η μέρα έχασε δυο λεπτά, αλλά εμείς δε χάσαμε και το φως μας στην άκρη του τούνελ.


Σήμερα γιορτάζουν η Έρση και η Παρασκευή, Εύη, Εβίτα, Βίβιαν, Βιβή, Βέτη, Βέττη, Παρασκευούλα, Βούλα. Ναι, γιορτάζει και ο Παρασκευάς Βας Βας. Χρόνια πολλά και στην Ωραιοζήλη, που γιορτάζει σήμερα, τη λένε και Ζήλια, Ζήλη και Ζέλια και Ωραιοζηλία.


Χρόνια πολλά και στη Σάντρα Μπούλοκ που κλείνει τα 48 της και όπου να ’ναι και το γάμο της. Η Σάντρα Μπούλοκ γεννήθηκε 26η Ιουλίου του 1964, ίδια μέρα με τον συνάδελφό της Κέβιν Σπέισι, που ήρθε στον μάταιο τούτο κόσμο του Αμέρικαν Μπ(ι)ούτι το 1959. Εμένα μου άρεσε από το "Λος Άντζελες Εμπιστευτικό".


Σαν σήμερα το 1856 γεννήθηκε ο εθνικός Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, που βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1925. Θα γνωρίζετε το έργο του «Ο Πυγμαλίων».


Τη μέρα που ο Σο έκλεινε τα 11 χρόνια του, 26η Ιουλίου του 1867 πέθαινε ο τέως βασιλιάς των Ελλήνων Όθων. Ήταν ο πρώτος και δυστυχώς όχι ο τελευταίος.


Σαν σήμερα το 1952 πέθαινε η κάποτε πρώτη και όχι καλύτερη κυρία της Αργεντινής η Εύα Περόν κι αυτό δεν ήταν τίποτα. Το χειρότερο από το θάνατό σου, έρχεται δεκαετίες μετά να σε παίζει ταινία η Μαντόνα.


Σαν σήμερα το 1953 πέθανε ο στρατηγός του ’22 Νικόλαος Πλαστήρας, που ως πολιτικός, διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας το 1945 και από το 1950 έως το 1952.


26η Ιουλίου του 1974 σχηματίζεται από τον θείο Κωνσταντίνο Καραμανλή η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας». Δεν μετέχουν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και εκπρόσωποι της Αριστεράς.


Απόψε κλείνει τα 72 ο γεννηθείς το 1940 που αγαπάει την Λος Άντζελα. Τη Γκερέκου. Καταλάβατε ποιος γεννήθηκε σαν σήμερα 26η Ιουλίου του 1940; Θα σας βοηθήσουμε λίγο. Είναι αυτός που λέει το τραγούδι, "Αφορολόγητος, αφορολόγητος θα είμαι εγώ για σένα".

Για να σας βοηθήσουμε κι άλλο, τρία χρόνια μετά, ίδια μέρα του 1943 θα γεννηθεί ο συνάδελφός του Μικ Τζάγκερ των Rolling Stones.


Και για να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο, ίδια μέρα του 1949 γεννήθηκε και ο Ρότζερ Τέιλορ, ο ντράμερ και τραγουδιστής των Queen. Σέιλορ ο ναύτης, τέιλορ ο ράφτης. 


Ποιος είναι ο δικός μας τραγουδιστής που έχει γενέθλια σήμερα και αγωνιάει; Με λαχτάρα να σε νοιάζεται. Χρόνια πολλά, κύριε Τόλη, σύζυγε Άντζελας Γκερέκου. Τόλης Βοσκόπουλος, καταγράφεται στην ιστορία ως τραγουδιστής και ηθοποιός. Ποιος άλλος τραγουδιστής είναι σύζυγος βουλευτού; Δύσκολο ερώτημα; Δε μας χέζεις, ρε Νταλάρα; (Γιώργος, σύζυγος Άννας Νταλάρα(ς) Β΄ Αθηνών)


Σαν σήμερα το 1822 είχαμε την καταστροφή του Δράμαλη μετά τη μάχη στα Δερβενάκια και πολλά χρόνια μετά, ίδια μέρα του 1953 αρχίζει η επανάσταση του Φιντέλ Κάστρο και του Τσε Γκεβάρα στην Κούβα, γνωστή ως κίνημα της 26η Ιουλίου, την ίδια μέρα ακριβώς όταν υπογραφόταν η Συνθήκη της Κορέας που έδωσε τέλος στον τρίχρονο πόλεμο, στην άλλη άκρη της, πόλεμο που κατά τη διάρκειά του σκοτώθηκαν 1,6 εκατομμύρια Βορειοκορεάτες και Κινέζοι και 118.000 άνδρες των στρατευμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Ήμασταν κι εμείς οι νέο-ελληναράδες εκεί.


Εγώ ήμουν στο Όσκαρ, με κέρναγε ο Σαραβάκος. Έχει γενέθλια σήμερα, κλείνει τα 51του.


26η Ιουλίου του 1984 πέθανε ο Αμερικανός στατιστικολόγος Τζορτζ Γκάλοπ, ο πρώτος που έκανε σφυγμομετρήσεις, γι’ αυτό τις λένε και γκάλοπ. Σα να λέμε, το στρωματέξ μου είναι άλλης μάρκας.


Σαν σήμερα, 26η Ιουλίου του 1925 o ΠΑΟΚ δίνει τον πρώτο του αγώνα και νικά τον Ηρακλή με 2-1. Στις φανέλες των παικτών του φιγουράρει το τετράφυλλο πράσινο τριφύλλι, που θα αντικατασταθεί από τον δικέφαλο αετό τέσσερα χρόνια αργότερα.

-Γιατί εμείς οι Έλληνες μαζευόμαστε και υποδεχόμαστε ποδοσφαιριστές;
-Επειδή δεν πηγαίνουμε μετά να τους δούμε στο γήπεδο, σίγουροι ότι εκεί μόνο μπάλα δε θα δούμε. Πού να τη δει λοιπόν ο παικταράς να την παίξει; (Τη μπάλα)


ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Ο Ολυμπιακός παίρνει τον Μπαφτύστα και ο Παναθηναϊκός τον Ντεκώλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου