8/6/12

ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ ΑΝΗΜΕΡΑ

Για μετανάστες στη Γερμανία και το Βέλγιο
Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών σήμερα που τιμάται ιδιαιτέρως από τη BP η οποία τελευταία τιμά και τη Μεσόγειο..

Μέρα σαν τη σημερινή του 1909 Βρετανοί εκδότες κατηγορούν τον Μαρκ Τουέιν για λογοκλοπή από τον Σαίξπηρ. Ναι, ο Σαίξπηρ ήταν υπόδικος για λογοκλοπή από τους αρχαίους τραγικούς. Και αυτοί στα δικαστήρια ήταν από τον Όμηρο. Γι' αυτό δεν έχω εμπιστοσύνη στην Αρχαιο-ελληνική Δικαιοσύνη.

Σήμερα γιορτάζει η Καλλιόπη, Καλλιοπία. Καλλιόπη στο στρατό λέγανε και τις τουαλέτες.

-Πού ήσουνα, ρε;
-Στην Καλλιόπη.
-Όσο έλειπες έγινε της Πόπης το κάγκελο.

Γιορτάζει σήμερα και ο Ναυκράτιος, Ναύκρατις και Ναυκράτης.

Σα να μην πέρασε μια μέρα από το 1869 ο Ιβ ΜακΓκάφι παίρνει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την πρώτη ηλεκτρική σκούπα. Στην Ελλάδα δεν απονεμήθηκε ακόμα σε υπουργό ΠΡΟΠΟ το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για πρωτότυπες σκούπες σε μετανάστες.

Σαν σήμερα το 1952 αναχωρούν για τη Νότιο Κορέα 400 Έλληνες στρατιώτες για τον πόλεμο αυτής της χερσονήσου. Ήταν εθελοντές και μάλλον όλοι δεξιοί. Από κει βγήκε η έκφραση «Έγινε – ή θα γίνει- της Κορέας». Αργότερα χειρότερος εμφύλιος πόλεμος με ανάμιξη Αμερικανών και Γάλλων ήταν του Βιετνάμ, αλλά εκεί δεν έγινε της Κορέας, έγινε της πουτ δε κοτ ντάουν.

Το 1967 τα ραδιόφωνα λένε 8η Ιουνίου και το αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο USS Liberty δέχεται από λάθος επίθεση από το Ισραήλ. Οι περισσότερες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού γίνονται κατά λάθος, το ίδιο το κράτος του Ισραήλ, δίπλα στο ανύπαρκτο παλαιστινιακό κράτος-πρόβλημα, είναι δύο εξεπίτηδες λάθη των Εγγλέζων του «Διαίρει και βασίλευε».

Υπολογίζεται ότι 1 νεαρό παιδί που τελειώνει σήμερα το σχολείο στα 18, με το νέο συνταξιοδοτικό θα πάρει σύνταξη στα  88. Όλο μαζί 11888. Τυχαίο; Δε νομίζω, είμαι σίγουρος.

Στα αθλητικά μας, 8η Ιουνίου του 1930 ο Ελληνοαμερικανός Τζιμ Λόντος ανακηρύσσεται από την Ομοσπονδία Πάλης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης παγκόσμιος πρωταθλητής στην πάλη. Εμείς εδώ είχαμε και έχουμε ακόμη τον Τζίμη τον Τίγρη. Κύριε Τοντίγρη είστε εδώ;

Ίδια μέρα με τη σημερινή του 1993 σκοτώνεται σε αυτοκινητικό δυστύχημα στη Γερμανία ο 28χρονος Κροάτης καλαθοσφαιριστής Ντράζεν Πέτροβις.

Το 1958 σαν σήμερα έχουμε πρεμιέρα του 6ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Σουηδία. Πρώτη εμφάνιση του Πελέ, πρώτη κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου από τη Βραζιλία. Εμείς είμαστε ακόμα στο πανευρωπαϊκό.

1990, πάλι 8η Ιουνίου, ξεκινά στην Ιταλία το 14ο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου.

Έξι χρόνια μετά, ίδια μέρα του 1996 έχουμε την αυλαία για το 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Euro '96) στην Αγγλία, με τον αγώνα Αγγλίας - Ελβετίας (1-1) στο Γουέμπλεϊ.

Απόψε κλείνει τα 62 της η Ουαλλή αγριόγατα Μπόνι Τάιλερ, γεννήθηκε 8η Ιουνίου του 1951. Στα 49 της η δικιά μας η Καιτούλα η Γαρμπή, γεννηθείσα το ’63.

8η Ιουνίου, αλλά άλλη χρονιά, το 1939 στην Ελλάδα αποφασίζεται η κατάργηση των οκτατάξιων σχολείων και η ίδρυση εξατάξιων γυμνασίων, που παραμένουν μέχρι σήμερα, μαζί με τους ανεπίδεκτους μαθήσεως που γίνονται και υπουργοί

Δεν υπάρχουν σχόλια: