10/6/12

ΤΡΑΠΕΖΗΣΤΕ


Αναρτήθηκε 10/6/2010
Παιδιά, σύρμα. Τη Δευτέρα έρχεται ο έλεγχος από ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ για να δουν αν μπορούν να μας πάρουν νέα μέτρα.

Πατριώτισσες, πατριώτες για το καλό της οικονομίας μας παρακαλείσθε όπως όλη την επόμενη βδομάδα κυκλοφορείτε με τα μούτρα σας χαμηλά και με τα παλιά ρούχα του Αλβανού σας, σωστά κουρέλια.


Κάθε μέρα, επί μία τουλάχιστον ώρα, κουρελήδες, κουρελούδες μας, παρακαλείσθε όπως επαιτείτε, ζητιανεύετε στο κέντρο της Αθήνας, έξω από ξενοδοχεία. Προσοχή, έρχεται η Τρόικα να μας ελέγξει με το μάτι τους άγριο για νέα μέτρα που θέλουν διακαώς να μας τα πάρουν.

Μην κυκλοφορείτε με τα ακριβά σας αυτοκίνητα αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχετε λεφτά για μπεζίνα. Μην πίνετε καφέ στα τραπεζάκια έξω και μέσα, ας μείνουν για δυο μέρες άδειες οι καφετέριες. Αν σας δουν οι ελεγκτές του ΔΝΤ και των λοιπών οικονομικών δυνάμεων θα πουν οι ζηλιάρηδες:

«Οι koloellines πίνουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ καφέδες των 4,5 Ευρών ακριβότερους από τον καφέ της Παλιάς Ελβετίας που πίνουμε εμείς. Τσακίστε τους στα μέτρα, κόψτε τους και το δώρο γενεθλίων τους».

Όσο το ελεγκτικό συνεργείο βρίσκεται στην Ελλάδα, δηλαδή στην Αθήνα, μην δείξετε ότι είστε λεφτάδες, γιατί θα μας ράψουν κάνα κοστούμι να μας κόψουν και το επίδομα προσέλευσης στην εργασία στην ώρα μας. Παρακαλείσθε μην επενδύετε δημοσία θέα τα χρήματα που σας περισσεύουν.

Αναμένονται σημάδια ανάκαμψης στην οικονομία πολλών χωρών του κόσμου. Στην Ελλάδα όχι.

Η Ελλάδα μένει πιστή στις προσδοκίες που καλλιέργησε. Συνεχίζει να βρίσκεται και να παίρνει την Κάτω Βόλτα.

Η κρίση η δική μας δεν έχει καμία σχέση με τη διεθνή, είναι ντόπια, όπως και η κατινιά μας. Η χώρα μας περνάει κρίση γιατί δεν παράγει τίποτα, δεν πουλάει τίποτα, είναι ελεύθερη.

Οι πολίτες ζορίζονται να κόψουν το κάπνισμα, οι κυβερνώντες αρνούνται να κόψουν το λάδωμα.

«Αντηλιακό είναι το λάδωμα», λένε οι υπουργοί.

Συμφωνούμε. Αντηλιακό το λάδωμα στο κράτος για να μη δει τις λαμογιές το φως του Ήλιου του ΠΑΣΟΚ. Είναι Ηλίου φαεινότερον.

Όπως λέει ο λαός μας, «Λάδωσε να δεις χαΐρι».
Άλλος είν’ ο λαδωτήρας κι άλλο είν’ το λαδωτήρι.

Αισιοδοξείτε. Είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε σήμερα για άλλους, τσάμπα.

Από τα καλά της κρίσης η συγκατοίκηση. Νοικιάζουμε ένα δωμάτιο του σπιτιού μας που χρωστάμε ακόμα, για να μοιράζουμε τα έξοδα.

Μικρά Αγγελία: «Ζητώ συγκάτοικο κοπέλα μέχρι 29 ετών, όμορφη, έξυπνη, να μην πίνει, να μη βρίζει, μην καπνίζει, να σκουπίζει, να μαγειρεύει και να σιδερώνει. Για το πλύσιμο ρούχων με χρήμα ραμμένο στη φόδρα έχω κρατικό πλυντήριο Ζήμενς».

Οι κυβερνήσεις δεν μας κόβουν μισθούς τσάμπα, δεν μας μειώνουν τις συντάξεις μας τσάμπα, δεν κάνουν τσάμπα τα στραβά μάτια όταν ανεβαίνουν οι τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης στα καταστήματα.

Οι κυβερνήσεις πληρώνουν αδρά πολιτικό κόστος. Ναι, τα κονομήσαμε πάλι, να δούμε πού θα επενδύσουμε τόσο πολιτικό κόστος που μας πληρώνουν κάθε μέρα οι κυβερνήσεις μας.

ΝΕΟΝ ΑΣΜΑ: Δραχμή-Δραχμή, η αγάπη μου είναι γρόσι κι άλλη τόση.

Βάλε τώρα που γυρνάει.

Η Ελλάδα γυρνάει πίσω στη Μνα και ταπεινά.
(Πώς λέμε «Μν(ι)α»)

Το μεροκάματο γυρνάει από κει που ’ρθε.

Η εργασία γυρνάει αργά το βράδυ.

Η αποζημίωση απολύεται, την κάνει γυριστή –50%.

Η αριστερά γυρνά στο 1917 για οικονομία.

Ο υπόλοιπος Έλληνας απλώς γυρνάει πλευρό.

Μέρα σαν τη σημερινή του 1825 ο Ιμπραήμ Πασάς καταλαμβάνει την Τριπολιτσά και την κεντρική της τράπεζα για μεγάλα φαγοπότια.

Η μηχανή του χρόνου μας μεταφέρει στις μέρες του ’44. Οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής πυρπολούν το χωριό Δίστομο Βοιωτίας και εκτελούν 218 κατοίκους του, ως αντίποινα για το θάνατο Γερμανών στρατιωτών. Κατά τα άλλα οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, κατά του εσωτερικού εχθρού και οι Γερμανοί λάτρευαν τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό.

Στα αθλητικά μας, «Νότιος Κορέα ζεις εσύ θα ηττηθείς».

ΤΟ ΚΛΟΥ: 10η Ιουνίου του 1805 υπογράφει συνθήκη ειρήνης με τις ΗΠΑ στον Πρώτο Βερβερικό Πόλεμο ο Γιουσίφ ή Γιουσούφ Καραμανλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: