Καλό θα ήταν κάποτε να μας φύγει η φοβία για τους ταξιτζήδες.
Δεν είναι όλοι κακοί οδηγοί, δεν είναι όλοι κλέφτες.
Και αν κάποιοι είναι απαράδεκτοι δε σημαίνει ότι αυτό γίνεται επειδή οι κακοί επιλέγουν αυτό το επάγγελμα.
Καλό είναι να επεξεργαστούμε την άποψη ότι οι συνθήκες είναι που υπαγορεύουν τη συμπεριφορά και φυσικά τη λαμογιά.
Δείτε τι μπορεί να γίνει σε άλλες σοβαρές χώρες του κόσμου ώστε να οικοδομηθεί μια αξία εμπιστοσύνης.
Στη Γερμανία αδιανόητο να κλέψει ο ταξιτζής. Συνεργεία της εφορίας θα τον ελέγξουν, αντιγράφοντας επί τόπου από το GPS του ταξί ηλεκτρονικά, όλες τις διαδρομές του τελευταίου 48ωρου και συγκρίνοντάς τις με τις αποδείξεις που έχει κόψει.
Το πρόστιμο για τον ταξιτζή στη Γερμανία αν παρανομήσει είναι επαχθές και ο κίνδυνος αφαίρεσης της άδειας μεγάλος.
Κάθε 18 μήνες θα αντιγραφούν στον υπολογιστή της εφορίας όλα τα δεδομένα από την κάρτα μνήμης του ταξιμέτρου!
Όποιος φοβάται μην τον έκλεψε ο οδηγός ταξί στη Γερμανία αρκεί να πάει στην τροχαία με την απόδειξη πληρωμής, στην οποία αναγράφεται από πού τον πήρε και πού τον άφησε, πόσα χιλιόμετρα και πόση ώρα έκανε. Με βάση τα στοιχεία αυτά η αστυνομία υπολογίζει αν η χρέωση ήταν σωστή ή όχι. Αν όχι, σε 24 ώρες θα του έχει αφαιρεθεί η άδεια για 6 μήνες! Σε περίπτωση υποτροπής θα του αφαιρεθεί δια παντός!
Αυτά γίνονται σε άλλες σοβαρές χώρες, όχι στην Ελλάδα που είναι σοβαρή χώρα, όπως οι ασθένειες.
Το 1978 μέρα σαν τη σημερινή οι Dire Straits κυκλοφορούν το πρώτο τους σινγκλ «Sultans of swing», που ηχογραφήθηκε για 120 δολάρια και αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.
To «Sultans of Swing» αναφέρεται στα μέλη ενός τζαζ γκρουπ της εργατικής τάξης, που το μόνο που θέλουν είναι να παίξουν τη μουσική τους και δεν τους ενδιαφέρει η επιτυχία.
Η απόλυτη ερμηνεία του τραγουδιού είναι η 11λεπτη ζωντανή εκδοχή του στη συναυλία συμπαράστασης για την αποφυλάκιση του Νέλσον Μαντέλα, που δόθηκε στο Γουέμπλεϊ το 1988, με τη συμμετοχή του Έρικ Κλάπτον.
Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 1979, ο Έρικ Κλάπτον παντρεύεται την πρώην σύζυγο του Τζορτζ Χάρισον, Πάτι Μπόιντ. Είναι η περίφημη «Λάιλα» του ομώνυμου τραγουδιού του Κλάπτον. Αργότερα, θα γράψει ένα άλλο σπουδαίο τραγούδι Tears in Heaven δάκρυα στον ουρανό για το θάνατο του μονάκριβου γιου του, μια μέρα μετά 20 Μαΐου του 1991.
19η Μαΐου του 1962 η Μέριλιν Μονρόε τραγουδάει αισθησιακά το «Happy Birthday» προς τιμήν του αμερικανού προέδρου Κένεντι στο πάρτι γενέθλιων του. Τα άλλα που ακούγονταν για τη σχέση του προέδρου και του αδελφού του Ρόμπερτ με τη θεογκόμενα ήταν απλώς αλήθεια.
Ίδια μέρα με το «Happy Birthday» 32 χρόνια αργότερα, το 1994 19η Μαΐου θα πεθάνει η τότε σύζυγος του προέδρου Τζάκυ Κένεντι Ωνάση.
Στην Οθωμανική Θεσσαλονίκη 19η Μαϊου του 1881 θα γεννηθεί ο Μουσταφά Κεμάλ αποκληθείς Ατατούρκ, ιδρυτής της Τουρκίας και πρώτος της πρόεδρος.
Όταν έκλεινε τα 38 του, γενέθλιο ημέρα του το 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα και αρχίζει τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Η ημέρα αυτή έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το ελληνικό κοινοβούλιο το 1998 ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων. Περίπου 353.000 Πόντιοι σκοτώθηκαν από το κεμαλικό καθεστώς κατά την περίοδο 1916-1923. Στην Τουρκία σήμερα είναι μέρα εορτής της Νεολαίας και του Αθλητισμού.
Σήμερα μέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων γιορτάζουν η Μαριλένα, ο Μένανδρος, ο Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, γιορτάζει και ο Θεόγνωστος και Θεογνώστης, η Θεογνωσία, ο Θεογνώσιος, ο Θεόκτιστος και η Μαγδαληνή, Μάγδα, Μαγδούλα, Μανταλένα, Μαγδαλένα, Μαγδαλένια, Μαγδαλή, Μαγδάλω. Από μικρός όταν άκουγα Μαγδάλω, το μυαλό μου πήγαινε στα μύγδαλα και στο Γιάννη Βόγλη.
Η Μαγδαληνή γιορτάζει και στις 22 Ιουλίου.
Πριν από 85 χρόνια 19η Μαΐου του 1925 γεννήθηκε ο Μάλκολμ Λιτλ γνωστότερος ως Μάλκολμ Χ. Αμερικανός μουσουλμάνος ηγέτης και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το μουσουλμανικό του όνομα Ελ Χάτζι Μαλίκ Ελ Σαμπάζ. Τον σκότωσαν οι γνωστοί λευκοί άγνωστοι το 1965. Εθεωρείτο κι αυτός από κάποιους συμπατριώτες του εσωτερικός κίνδυνος.
Σαν σήμερα το 1935 θα πέσει από τη μοτοσυκλέτα του και θα πεθάνει στα 47 του ο Τόμας Έντουαρντ Λόρενς, Άγγλος κατάσκοπος, ας πούμε στρατιωτικός, αρχαιολόγος και συγγραφέας, γνωστότερος ως «Λόρενς της Αραβίας». Ηγήθηκε και καλά της εξέγερσης των Αράβων εναντίον των Οθωμανών, για να περάσει στην επικράτεια του στέμματος η Μέση Ανατολή.
Απόψε κλείνει τα 65 του ο Βρετανός ρόκερ Πιτ Τάουνσεντ, γεννηθείς το 1945, από τα ιδρυτικά μέλη των «Who». Το 1969 μέρα σαν τη σημερινή θα πεθάνει μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες της τζαζ ο Αμερικανός σαξοφωνίστας Κόλμαν Χόκινς, στα 64 του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου