26/3/10

Σε πατώ και σε υποστηρίζω

Θα πάρουμε δάνεια γιατί αποφάσισε να πει καλά λόγια για μας η ΕΕ.

Και μετά το νέο δανεισμό μας θα μας φυλάει το ΔΝΤ, το Διεθνές Νομισματικό Τσιγκουναρείο. Θα μας φυλάει για να προφυλάξει τους δανειστές μας.

Και ο Τρισέ έσωσε τις τράπεζές μας. Η Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης θα δέχεται ως εγγύηση κρατικά μας ομόλογα. Ετσι, οι τράπεζές μας θα παίρνουν κρατικά ομόλογα, θα τα δίνουν στην ΕΚΤ κι έτσι θα εξασφαλίζουν χαμηλότοκα δάνεια. Τα υψηλότοκα είναι για το κράτος.

Κάλλιο άφραγκος ρεζίλης, παρά να στα παίρνουν και να σε τιμούν δεόντως.

Έχουμε εξελίξεις στο διεθνή στίβο. Το νησάκι Νιου Μουρ που εδώ και 30 χρόνια αποτελούσε αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στην Ινδία και το Μπαγκλαντές, τελικά έδωσε μόνο του λύση στην έριδα: εξαφανίστηκε στα νερά του Κόλπου της Βεγγάλης, λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Από την Ελλάδα μας κλέψανε την ιδέα. Εμείς και αλλάζουμε και βουλιάζουμε για να μην τσακώνονται ΔΝΤ και ΕΚΤ (Ευρωπαϊκά Κερματικά Τραπεζογραμμάτια) ποιος θα μας πρωτοσώσει.

Μην ανοίξει ο στόμας μας και αρχίσουμε να τους βρίζουμε. Το χρωστούν που από χθες είχαμε την εθνική επαίτη και σήμερα την οικονομική επαίτη στην ΕΕ.

Την εθνική μας εορτή φέτος την εορτάζουμε με την άδεια από τη σημαία από Τετάρτη μέχρι την επόμενη Δευτέρα. Έπρεπε χθες να είμαστε όλοι στας Βρυξέλλας. Προσοχή όμως, από Σήμερα στις δημόσιες υπηρεσίες κάνει εφόδους η φράου Μέρκελ.

Συνελήφθη και ανακρίνεται ύποπτο στοιχείο για συγκάλυψη φοροδιαφυγής. Στα γραφεία του υπουργού Οικονομίας βρίσκεται εδώ και ώρες ταμειακή μηχανή. Από στιγμή σε στιγμή θα τα ξεράσει όλα. «Ακόμα και τα κέρματα», λένε με σιγουριά οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές. Για την ώρα, σχετικά εύκολα της απέσπασαν τον αριθμό κατασκευής της. Η συλληφθείσα ταμειακή μηχανή ζητά επιμόνως δικηγόρο κι εκεί στρέφονται οι υποψίες των οικονομικών αρχών. Ότι δηλαδή και κάποιοι δικηγόροι φοροδιαφεύγουν. ΔΟΥ, ΔΟΥ μάνα μου! ΔΟΥ, ΔΟΥ μάνα μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: