20/2/10

Για μια χούφτα €-δολάρια


Η ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

Για το βράδυ προτείνουμε, νέο καουμπόικο: Για μια χούφτα αποδείξεις.

Η αγορά προχωρά. Τα μικρά παιδιά μας οδηγούν σε σοφές λύσεις. Η άγνοια μυαλού που αναζητά, λέει πολλά. Η Εύη μας έστειλε στο ραδιόφωνο ένα μήνυμα αξιοσημείωτο:
ΟΧΙ ΑΥΤΟ

ΑΥΤΟ
Έπαιρνε το παιδί της από τον παιδικό σταθμό για το σπίτι με το αυτοκίνητο και όπως σταματούσαν σ΄ ένα φανάρι κι εκείνη έδινε κάτι σ’ έναν μετανάστη. Τότε το παιδί αναρωτήθηκε φωναχτά: Δηλαδή, μαμά, για να περάσουμε το φανάρι πρέπει να πληρώσουμε;».


Τι να πούμε κι εμείς. Για κάποιους αυτό θα ήταν καλή λύση και του οικονομικού προβλήματος της χώρας μας και της κίνησης στους δρόμους και της προστασίας του περιβάλλοντος. Δυστυχώς δεν θα παραξενευτείτε αν αύριο μάθετε πως κάποιοι παντογνώστες έβαλαν στο τραπέζι ή στο κρεβάτι κι αυτή την ιδέα.

ΟΧΙ ΑΥΤΗ

Στα Βομβίδια του διαδικτύου, διαβάζουμε:
Τα 9.000 που χρειάζεται κάποιος με εισόδημα 30.000 αντιστοιχούν σε 180 αποδείξεις των 50 ευρώ από ταβέρνες, 300 επισκέψεις των 30 ευρώ σε κομμωτήρια ή 150 επισκέψεις των 60 ευρώ του υδραυλικού στο σπίτι.
(Αν δεν τον πληρώσει η σύζυγος σε είδος)

ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

TH ΜΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΥΠΟΥΡΓΩΣ ΓΕΟΡΓΙΚΙΣ ΑΝΑΠΤΗΞΙΣ ΚΕ ΤΡΩΦΙΜΟΝ

«Μήτσο μου, πότε και γιατί αγόρασες δύο κουτιά βιάγκρα από το φαρμακείο; Γιατί, με μένα, σίγουρα δεν τα χρησιμοποίησες. Κάτι θα είχα καταλάβει…».

«Μήτσο μου, αυτή η απόδειξη δεν είναι δική μας. Πότε διανυκτερεύσαμε εμείς στο ‘Χάγιατ’; Το πολυτελέστερο κατάλυμα που με έχεις πάει ήταν το Χάνι της Γραβιάς».

«Μήτσο μου, βρήκα μερικές αποδείξεις που έκοψε μια… δεν βγάζω τα γράμματα, είναι στα Ουκρανικά».

Η μανία συλλογής αποδείξεων αναμένεται να αυξήσει και την εγκληματικότητα. ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ: (ερευνητής) Γιατρέ, να, από εδώ μπήκαν οι διαρρήκτες. Τελικώς, τι σας έκλεψαν; Χρήματα, κοσμήματα, συσκευές;
ΓΙΑΤΡΟΣ-ΛΗΣΤΕΥΘΕΙΣ: Όχι, κύριε αστυνόμε μου. Μόνο το μπλοκάκι αποδείξεων. Και απορώ πού το βρήκαν και τι του βρήκαν. Είχε πιάσει ένα δάχτυλο σκόνη από τότε που έχω να το χρησιμοποιήσω…

Σε ένα από τα παλιότερα βιβλία που προμήνυαν τη σημερινή κατάσταση, το βιβλίο με τίτλο "Μεταμοντέρνα κατάσταση" του Φρανσουά Λιοτάρ, προβλεπόταν πως αν αύριο το πρωί τα προϊόντα φτηνύνουν κατά 40% πάλι θα υπάρχει κέρδος σ' αυτούς που τα πωλούν.

1 σχόλιο:

  1. Στην αρχή χαμογέλασα στη συνέχεια, κατεβαίνοντας, γέλασα τρανταχτά και τελειώνοντας, δάκρυσα-από τα πολλά γέλια βέβαια!
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή