5/1/10

ΕΡΧΕΤΑΙ η ΘΕΙΑ Fotis

Πατριώτισσες, πατριώτες, εύχομαι ευτυχές 2011 και χαρούμενο 2012. Για το 2010 δε λέω μεγάλη κουβέντα γιατί δεν προβλέπεται να φάω μεγάλη μπουκιά.

Σύνθημα: Έξω / τώρα / απ' τη χρονιά. Ούτε αυτή κατάφερε να τη γιορτάσει όλος ο πλανήτης μαζί. Ο ένας, ο Αυστραλός άλλαζε χρονιά όταν εμείς είχαμε πρωί, ο Ινδός όταν είχαμε μεσημέρι, αμάν πια με τα μπερδέματα! Αυτοί είναι ήδη μεγαλύτεροι από εμάς κατά πολλές ώρες. Ισότητα χρονιάς παντού. Είθε η επόμενη αλλαγή χρόνου να εορταστεί ίδια ώρα για όλο τον κόσμο.

Δε λέω, αύριο, Τω Φωτώνε για το σταυρό θα βουτήξουν οι μισθοί, τα επιδόματα δημοσίων και υπαλλήλων ΟΤΑ, θα βουτήξουνε τα υπόλοιπα οι τράπεζες, θα βουτήξουν και τα βράχια στα Τέμπη, μη σε βρούνε στο σταυρό.

Και ο καιρός σταθερά τότες μέρες ζεστός, αύριο βρήκε να μας αλλάξει τα φώτα ανήμερα. Πτώση θερμοκρασίας και μποφόρ, κύματα για σπάσιμο που θα ορμήξουμε όλοι στις 7 θάλασσες να πιάσουμε το σταυρό μπας και βγει κάνα χαρτζιλίκι. Κάτι σαν υπερωρία του ποδαριού ή του πάτου της θαλάσσης.

Η ΑΕΚ κινδυνεύει να χάσει το φως της στο Καραϊσκάκη ανήμερα των Φώτων. Η ΑΕΚ απέχει έτη φωτός από τον καλό εαυτό της. Μετά τη θεία φώτιση ίσως κάποιοι καταλάβουν ότι όταν μία ομάδα δεν έχει διοίκηση και δεν έχει λεφτά, δεν θα έχει ούτε παίκτες ούτε βαθμούς στο πρωτάθλημα, ούτε φιλάθλους στο γήπεδο. Μην ξεχνάμε, των Φώτων ο Ολυμπιακός ίσως θα έχει κερδίσει όλα τα μέχρι στιγμής ντέρμπι και πάλι δεύτερος θα είναι. Και τα μαλλιά στην ψηστιέρα

Μια πουτάνα φέραμε, από δω και πέρα τρώτε άφοβα κρέας. Στη φούρια των γιορτών φάγαμε όλα τα ακατάλληλα κρέατα και όσα έμειναν είναι καθαρά και είδη υγιεινής. Ως γνωστόν επειδή είμαστε και λεβέντες και Ελληναράδες δεν αγοράσαμε ξένα κρέατα, αλλά ξένα που βαπτίστηκαν ελληνικά για να πληρώσουμε παραπάνω το κιλό και να αισθανόμαστε άρχοντες.

Σε νησιά του Ιονίου και Αιγαίου η θάλασσα αυτές τις μέρες ανέβηκε ίσα με ένα μέτρο. Οι ειδήμονες λένε ότι εκτός από τον ΝΔ (ΝοτιοΔυτικό, όχι…) άνεμο γι’ αυτό φταίει και η οικοδόμηση του αιγιαλού. Η θάλασσα μαζεύει χώμα από τις παραλίες δε βρίσκει κι όταν η ξηρά δεν έχει άλλο χώμα να δώσει η θάλασσα φτάνει στο τσιμέντο και σταματάει, αλλά θες βάρκα για να περπατήσεις στο δρόμο ή την αυλή του εξοχικού σου.

Για το υψηλότερο κτήριο του κόσμου, τον πύργο του Ντουμπάι που μέσα στην κρίση και την αφραγκία του έκαναν εγκαίνια χθες, τι να πούμε; Έχει ύψος σχεδόν όσο και ο Υμηττός, αλλά η τιμή του ανά τετραγωνικό είναι πολύ υψηλότερη από όσο θα έχουν αύριο-μεθαύριο οι κορυφές του βουνού μας, αλλά και το Πανόραμα Βούλας σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: