18/9/09

ΝΔ for Evert

ΑΕΚ-ΠΑΟ: Φάγαμε γκολ, αλλά μας ρίξανε κι όλας
Πώς είναι δυνατόν να έχουμε πρωθυπουργό Παναθηναϊκό να είναι κουμπάρος με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας και να έρχεται ομάδα από εκεί, τη γείτονα χώρα και να μας χώνει τρία.

-Πάντως ο Παναθηναϊκός έφαγε τρία γκολ, όχι τέσσερα όπως η ΑΕΚ.
-Ναι, όχι όπως η ΑΕΚ που τουλάχιστον τα έφαγε εκτός έδρας.

-Επιτρέπεται να κονομάμε τριάρα από τη Γαλατά Σαράι;
-Αυτή είναι η εξωτερική μας πολιτική.
-Ποιον έχουμε υπουργό Εξωτερικών;
-Καλά να πάθουμε.
-Α,τη Ντόρα. Καλά έκανες και μου το θύμισες.

ΠΑΤΕΡΑΣ: Για τη χθεσινή ήττα, ως παναθηναϊκοί και ως άνθρωποι οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι παίρνουμε μαθήματα από την πολιτική. Για την ήττα μας από τη Γαλατά Σαράι φταίει ο Ολυμπιακός αφού για την ήττα της ΝΔ φταίει το ΠΑΣΟΚ.

ΜΗΤΕΡΑΣ: Βέβαια, για το επίπεδο που έχει το πρωτάθλημα της χώρας μας, μην περιμένουμε καλύτερες ομάδες. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια απλώς μετράνε το μέγεθος των ομάδων μας, γιατί κερδίζοντας τον Λεβαδειακό ή τον Πανθρακικό δε μπα να πει ότι είσαι μεγάλη ομάδα.

Ο μιτόγκας της Αριάδνης
Σήμερα είναι της Αριάδνης ανήμερα, που λέγεται και Αριάνα. Η Αριάδνη θυμίζουμε είναι προστάτης των πλαστικών χειρουργών και χειρούργων, επειδή έχει το μύθο με το μίτο της, τη μύτη της την τεράστια. Στο λαβύρινθο την είχε κλεισμένη ο Μίνωας γιατί δε μπορούσε να την παντρέψει. Όσοι νέοι Αθηναίοι την έβλεπαν προτιμούσαν να τους φάει ο Μινώταυρος παρά να την πάρουν για γυναίκα. Ο Θησέας όμως που ήταν βασιλόπουλο δεν ήταν ηλίθιος. Σκότωσε τον Μινώταυρο γιατί οι υπήκοοί ήταν έτοιμοι να πέσουν στα δόντια του για το γνωστό λόγο. Μετά όμως πώς θα έβγαινε από το λαβύρινθο; Πολύ απλό. Με το μίτο της Αριάδνης, η οποία μόλις είδε να σκοτώνουν τον πιο πανάσχημο αδερφό της, έτρεξε να καρφώσει την ιστορία στον πατέρα της το Μίνωα. Κρυφά, μην τη δει ο Θησέας. Όμως η Αριάδνη πριν στρίψει σε γωνία έστριβε ο μίτος της, τόσο μεγάλη μύτη είχε, έτσι ο Θησέας ακολούθησε το μίτο και κατάφερε να βγει έξω από το Λαβύρινθο. Από την τσαντίλα του ο Μίνωας της έκοψε το μίτο της Αριάδνης, έτσι αναδείχθηκε η ομορφιά της, ο Θησέας την παντρεύτηκε και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Δεν είμαστε βασιλόπουλα, αλλά τουλάχιστον γλυτώσαμε το γάμο. Για την ώρα.

Κοντός Ψαλμός Αληλούκια και Μπαγιασιάκος
Η πατρίς δοκιμάζεται ή μάλλον δοκιμάζει νέο πρωθυπουργό. Το κακό είναι ότι θα δει αν της κάνει ή δεν της κάνει, αφού θα τον έχει φορέσει για 4 χρόνια. Τι γίνεται όμως στις εκλογές με θέμα την οικονομία και θύμα τα οικονομικά μας; Μόνο με το ντιμπέιτ ασχολούμαστε και με το ποια φίρμα εμφανίζεται σε ποιο ψηφοδέλτιο.

Το κακό είναι ότι ο Παυλίδης και οι Βατοπεδινοί που κόπηκαν από τα ψηφοδέλτια ήταν αθώοι.

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι δύο από τους Βατοπαίδες εν καμίνω που έμειναν σε ψηφοδέλτια, Κοντός-Μπασιάκος θα ξαναβγούν στη Βουλή με τα τσαρούχια. Δηλαδή και οι ψηφοφόροι τους θα τους αθωώσουν. Άρα μετά τις εκλογές θα έχουν δίκιο να φωνάζουν και ο Παυλίδης και ο Δούκας και ο Τσιτουρίδης και χίλιοι άλλοι. Κύριε Κώστα μου, αν δεν ξέρεις να παίζεις επιθετικά, παράτα τη μπάλα.

Αν ήθελες να βάλεις γκολ, κυρ-Κώστα, μπορούσες από πέρσι τέτοιες μέρες στην ομιλία σου και τη συνέντευξη στη ΔΕΘ να τους πετάξεις έξω και να γίνεις ήρωας. Αν σε πηγαίναν σε εκλογές αυτοί που θα είχες διώξει ή το ΠΑΣΟΚ, θα έβγαινες ξανά με περίπατο, σε ρυθμό προπόνησης. Ένα γκολ, κύριε Κώστα μου, ένα γκολ να έβαζες!...

ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Ψηφοφόρες και ψηφοφόροι της ΝΔ, αγαπητή Νατάσα από τη Ραφήνα και οι υπόλοιποι. Επιτρέψτε μας να σας θυμίσουμε κάτι. Δεν έχετε λόγο ν’ απολογείστε σε κανέναν για κάτι που σας καταλογίζουν ότι δεν έκανε καλά η κυβέρνηση. Δεν το κάνατε εσείς και δεν ψηφίσατε κανέναν που σας υποσχέθηκε να μπλέξει σε σκάνδαλα.

Δεν ψηφίσατε τον Βουλγαράκη για να γίνει πλούσιος. Όσοι βάλατε σταυρό στον Παυλίδη δεν το κάνατε για να τ’ αρπάξει αυτός από το Μανούση, το Μπιρμπίλη το Μεχμέτ Αγά. Αν φυσικά είναι έτσι τα πράγματα, γιατί η κοινοβουλευτική αθώωση στερεί και από τον κατηγορούμενο το δικαίωμα να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά.

Παιδιά, ήταν τόσο κακή η διακυβέρνηση της χώρας από αυτούς που είχε υπουργούς ο Κώστας Καραμανλής, ήταν τόσο ερασιτέχνες και οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός, που ο όχι μόνο κατάφεραν να κάνουν το Γιωργάκη πρωθυπουργό, αν βγει, αλλά είναι και δύσκολο να διακυβερνήσουν χειρότερα, αφού έχουν και μακρά εμπειρία. Δηλαδή, μια κακή κυβέρνηση έκανε ζημιά στη ΝΔ που την ανέδειξε και χάρισε δυο τετραετίες βαρβάτες σε ποιον; Στο Γιωργάκη.

Το ότι θα κερδίσει, όπως φαίνεται, στις εκλογές, είναι το μόνο για το οποίο δε φταίει το ΠΑΣΟΚ.

ΝΔ φορ Έβερτ
18η Σεπτεμβρίου του 1954 απομακρύνεται ο αρχηγός της αστυνομίας Άγγελος Έβερτ. Ίσως αυτή η απόλυση ανάγκασε το γιο του ν’ ασχοληθεί με την πολιτική, αφού και ο παππούς του ήταν ταγματάρχης της χωροφυλακής, ενώ είχε σπουδάσει νομικά.

Από το φαρδύ περιβάλλον του υιού του Αγγέλου, από μέρους του Μιλτιάδη Έβερτ έχουμε ανακοίνωση:

Ελληνίδες, Έλληνες, ζητώ συγνώμη που κατεβαίνω ξανά υποψήφιος και σ’ αυτές τις εκλογές, και ξαναζητώ συγνώμη που εκτός απροόπτου θα επανεκλεγώ, αφού είμαι επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή. Ήμουν έτοιμος να μείνω στο Πικέρμι και να μην είμαι βουλευτής, αλλά το πρόβλημα ήταν οικονομικό. Δεν κατεβαίνει ούτε ο γαμπρός μου, ο άφραγκος Δούκας, ούτε η κόρη μου και μέσα σ’ αυτό το λίμα της ανεργίας, δυστυχώς πρέπει να θρέφω εγώ το νεαρό ζευγάρι. Η βουλευτική σύνταξη είναι πενιχρή, έτσι, για συμπλήρωμα, εκτός από τη σύνταξη θα παίρνω κι ένα βουλευτικό μισθό, ο οποίος θυμίζω είναι αποζημίωση, αφού οι βουλευταί σύμφωνα με το Σύνταγμα και την Ομόνοια συμμετέχουν αμισθί στις εργασίες της Βουλής.

Πράγματι οι βουλευτικές συντάξεις είναι πενιχρές, ίδιες με τις ευρωβουλευτικές συντάξεις. Γι’ αυτό ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατεβαίνει κι αυτός ξανά υποψήφιος, ενώ έχει βαρεθεί αυτή τη δουλειά. Πρέπει όμως να βοηθήσει οικονομικά τον πατέρα του που δεν είναι πια ούτε ευρωβουλευτής. Κάτι τέτοιο εννοούσε ο Κώστας Καραμανλής όταν έλεγε ότι οι εκλογές γίνονται για την οικονομία. Για την οικονομία των άλλων, όχι τη δική μας. Όασις 88,

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Οι εκλογές τρέχουν, οι ψηφοφόροι τρέχουν να γλυτώσουν από τους υποψήφιους που τους κυνηγάνε και τρέχουνε κι αυτοί, έχουμε ανακοίνωση του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Ζητώ συγνώμη που ως γνήσιο τέκνο της Ελλάδος δεν ημπορώ, δεν δύναμαι επί του παρόντος να επιστρέψω από την κακούργα μετανάστευση. Δυστυχώς δεν θα κατέβω ψηφοφόρος σε κανέναν συνδυασμό κανενός κόμματος. Μετά χαράς, Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: