-Πώς έκλεισε τη βουλή ο Καραμανλής;
-Με το τηλεκοντρόλ.
Για τις ευρωεκλογές δεν ανησυχεί. «Μαριέττα μου, σε περίπτωση που τα δείτε σκούρα, έτσι και δεν καταφέρετε να κλείσετε την €-βουλή, απλώς πάρτε της τα ευρώ, η βουλή έτσι θα μείνει μόνη και θα την κλείσω εγώ. Την ξέρω τη δουλειά!...»
Αν έκλεινε και την τηλεόρασή του ο Κωστίκας, ίσως μάθαινε να κυβερνάει.
Δυστυχώς, ο πρώτος πολίτης της χώρας μας μαθαίνει από την τηλεόραση τι μας έχει κάνει.
Όχι ότι οι υπουργοί του το μαθαίνουν απ’ αλλού. Γι’ άλλα νοιάζεται σήμερα ένας υπουργός. Πρώτον, τι θα κάνει για να ξαναβγεί βουλευτής με όσο γίνεται καλύτερη σειρά και δευτερευόντως τι θα κάνει για να ξαναβγεί το κόμμα στο οποίο ανήκει. Τα υπόλοιπα, τα διοικητικά, τα κάνουν οι υπάλληλοι.
Ένας υπουργός μπορεί να κάνει καλές, πιασάρικες δηλώσεις υπέρ του κόμματος στο οποίο ανήκει. Τι κάνει ένας υπουργός; «Καλά, πολύ καλά, ευχαριστώ».
Πολύ βαριά δουλειά ο υπουργός, ρε παιδί μου! Έχει και να ξαναβγεί βουλευτής. Τι να κάνει; Να τηρήσει την παράδοση. Καμιά πρόσληψη. Αφού πρώτα ξεκαθαρίσει με τους διορισμένους από τον προηγούμενο υπουργό.
Άντε υπουργάρα μου να κάνεις καμιά εκατοστή προσλήψεις μέσω ΑΕΠ, αλλά με πριμοδότηση. Όλοι ίσιοι είμαστε απέναντι στο νόμο, αλλά δεν είμαστ’ όλοι ίσα κι όμοια. Άσε που όσοι δουλεύουν ήδη δίπλα σε υπουργό είναι πιο ίσιοι.
Τι σημαίνει πριμοδότηση υποψηφίου μέσω ΑΣΕΠ; Βάλε εσύ ΑΣΕΠ τις εξετάσεις κι εγώ βάζω τα μόρια που χρειάζονται για να διοριστεί ο δικός μου. Όσο για τις προσωπικές, αποκλειστικές συνεντεύξεις από 5-6 άτομα, αφού τα δικά μας παιδιά θα έχουνε τα επιπλέον μόρια στην τσέπη, δε μπα να είναι και ούφατα.
Στην Ελλάδα ένας προσωπάρχης είναι καταλληλότερος για υπουργός.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου