Αναρτήθηκε 31/8/2008. Προσοχή στα μηνύματα
Εντάξει, μας δίνει η τηλεόραση χρήμα με ουρά... ...αλλά χρειαζόμαστε και δουλειές για να έχουμε λεφτά ν’ αγοράζουμε όσα χρειαζόμαστε και να μπορούν οι επιχειρηματίες να πουλάνε τα εμπορεύματά τους .
Πώς θα γίνει αυτό όταν παίρνουν βοήθεια μόνο οι τράπεζες, που στην Ελλάδα δεν τα πολυχρειάζονται;
-Είμαι τράπεζα δώσε μου λεφτά και θ’ ανοίξω επιχειρήσεις να δουλέψει ο κόσμος.
-Πλάκα μας κάνεις ρε, -πολύ- μεγάλε;
Με την ενίσχυση στις τράπεζες που περιορίζουν τα δάνεια στους επιχειρηματίες, η ανεργία θα αυξηθεί και μαζί θα πέσει η κατανάλωση στην αγορά. Θα πέσουν έτσι και οι φόροι που μαζεύει ο Αφοροσκούφης, οπότε;
Οπότε έχουμε ερασιτέχνες στην Κυβέρνηση. Σχεδόν Αμερικανάκια. Τουλάχιστον ο Μπους ο νεώτερος το είχε ομολογήσει: «Εγώ δεν ξέρω να κυβερνάω, εγώ να πουλάω πετρέλαια ξέρω».
Και αυτό έκανε μέχρι σήμερα.
Οι δικοί μας, δεν ξέρουν ούτε να κυβερνάνε, ούτε να πουλάνε τίποτα. Ούτε καν τρέλα. Μόνο να χαρίζουνε λεφτά σε δικούς τους επιχειρηματίες, κουμπάρους, επιτρόπους δημόσιων επιχειρήσεων, διοικητές ασφαλιστικών οργανισμών και πάει (κ)λέγοντας.
Μα, αυτό μπορεί να το κάνει ο καθένας μας, χωρίς να ταλαιπωρεί ολόκληρη χώρα να τους αναδείξει στην κυβέρνηση.
Είμαστε πολύ ευγενείς και διακριτικοί. Καλά να πάθουμε.
ΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΨΕΜΜΑ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΟ – ή τα όρια της γελοιότητας ενός συστήματος παραπληροφόρησης από κανάλια και εφημερίδες
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροφανώς ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι τα 28 δις ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (στους ιδιοκτήτες / μετόχους τους) ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ιδιώτες ή επιχειρήσεις. Να τα πούμε απλά λοιπόν:
ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΕΙ:
(1)ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΛΕΦΤΑ, που είναι ιδιοκτησία των μετόχων της. Με αυτά τα λεφτά πληρώνει το προσωπικό της, τα ενοίκια, τους λογαριασμούς, κλπ. και όλο το λειτουργικό της κόστος.
(2)ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ, που τα παίρνει από όσους δεν τα χρειάζονται άμεσα (καταθέτες, στους οποίους υπόσχεται εξασφάλιση και ένα μικρό τόκο) και τα δίνει σε όσους τα χρειάζονται (ιδιώτες, επιχειρήσεις) και η τράπεζα κερδίζει τη διαφορά του επιτοκίου που είναι και το κέρδος της.
Στην προκείμενη περίπτωση το κράτος ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ (1) καμμίας τράπεζας, ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ (2) όποιας τράπεζας έχει υποψήφιους δανειολήπτες αλλά δεν έχει η ίδια λεφτά να τους δανείσει.
Το Δημόσιο το κάνει μάλιστα επ'εφωλεία του γιατί από τη δανειοδότηση προς την τράπεζα θα εισπράξει 10% ετήσια, πολύ υψηλότερα από την απόδοση των ομολόγων του.
ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΧΑΣΑΠΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ.
Και το τελευταίο είναι το πιό σημαντικό, γιατί χωρίς δάνεια δεν μπορούν να δουλέψουν οι περισσότερες επιχειρήσεις, που εάν πέσουν έξω το οικονομικό και κοινωνικό κόστος θα είναι πολύ μεγάλο και θα κρατήσει χρόνια. Όταν μία επιχείρηση κλείσει δύσκολα ξανανοίγει.
Να μην αναπαράγουμε λοιπόν τις μπαρούφες που λένε τα κανάλια, ο εύκολος λαικισμός δεν πρέπει να χαρακτηρίζει όσους θεωρούν τον εαυτό τους σοβαρό.
Άς αφήσουμε το ρόλο του μπαρουφολόγου στα λογής λογής ρεμάλια της τηλεόρασης, τον Αυτιά, τον Οικονομέα, τον Καμπουράκη, τον Παπαδάκη, το Βαρεμένο, τη Μακρή και λοιπούς κομπάρσους τους συστήματος.
Η πλάκα, μάλιστα, είναι ότι μερικοί, όπως πχ ο Καμπουράκης, είναι οικονομολόγοι, αλλά κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται, για να ειπράττουν τον παχυλό μισθό από τα καναλο-αφεντικά τους).
Ο ορισμός της ξεφτίλας!
Άκου να δεις τι μαθαίνει κανείς! Στον λαό λοιπόν θα πάνε τα 28 δις. Μια και είμαστε δεν είμαστε 12 εκατομμύρια, από αύριο θα γίνουμε όλοι πολυεκατομμυριούχοι λοιπόν :-))) Πόσα μύρια αναλογούν στον καθένα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο είναι το γελοιοδέστερο επιχείρημα που έχω ακούσει. Ιδού το γιατί:
Όταν μια τράπεζα δανείζει, ουσιαστικά παράγει κέρδος για τον εαυτό της. Διότι τα λεφτά που δανείζει, είναι εικονικά, δεν τα είχε, δεν ήταν δικά της, δημιουργούνται με ένα πάτημα ενός κουμπιού και δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα. Αν ο δανειολήπτης θέλει ρευστό, τα χρήματα παίρνονται από κάποιον άλλο πελάτη, οπότε τώρα υπάρχουν εικονικά 2 φορές. Τα πραγματικά χρήματα (το ποσό που δανείζει +τους τόκους) δημιουργούνται από τον δανειολήπτη, με την εργασία του και επιστρέφεται όλο στην τράπεζα ως πραγματικό χρήμα πλέον και όχι εικονικό.
Επομένως τα 28 δις τα δίνει η κυβέρνηση στις τράπεζες για να καλύψουν τον αέρα που δάνειζαν και να μπορέουν να παράγουν νέο μόλις ξεπεραστεί η κρίση. Δυστυχώς λοιπόν, αύριο δεν θα ξυπνήσουμε εκατομμυριούχοι. Στην καλύτερη θα ξυπνήσουμε απλώς και δεν θα μασάμε τέτοιου είδους βλακείες.
Και για να μην παρεξηγούμαι, το ίδιο ακριβώς έπραξαν και πολλές άλλες κυβερνήσεις: Ενέσεις πραγματικού χρήματος των φορολογουμένων για να γεμίσει το κενό αέρος των τραπεζών και να στηριχτεί το σύστημα. Οπότε όσα λέει ανώνυμα ο κύριος από πάνω είναι πλήρης διαστρεύλωση της πραγματικότητας. Απλώς ο Αλογοσκούφης έχει το κακό προηγούμενο της συστηματικής βοήθειας προς τους ισχυρούς όπως πχ με την μετατόπιση των φορολογικών βαρών από τις επιχειρήσεις στους μισθωτούς και συνταξιούχους, το μοίρασμα χρημάτων των ταμείων στην "παρέα του Λονδίνου" κτλ κτλ. Κατά τα άλλα, παντού το ίδιο έγινε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒλαχοκυριλέ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σχόλιό σου είναι απελπιστικά σωστό.
Ο χρόνος δεν ξεχνά κανέναν. ειδικά τα γραπτά ακόμα κι αν είναι απλά μηνύματα. Οι τράπεζες παίρνουν τα χρήματα, πήραν κι άλλα, δάνεια δεν έδωσαν σε κανέναν, αντιθέτως με αυτά στον τζογο-χρηματοπιστωτικό τομέα. επένδυσαν στο εξωτερικό. Ούτε πιστωτικό ρόλο παίζουν, ούτε επενδυτικό. Παίζουν μόνο τον εαυτό τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΑΑΑΧΧΧΧΧ ΤΙ ΜΑΝΑΡΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ... νιάου... Σ;-)~
ΑπάντησηΔιαγραφή