13/12/07

ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ VICE

Ελπίζω ότι οι μέρες που πέρασαν από την πρώτη τηλεοπτική (απο)κάλυψη του θέματος άμβλυναν το συναίσθημα κι επιτρέπουν στη σκέψη να εκφραστεί πιο ελεύθερα και λογικά.

Θέλω να πιστεύω πως συμφωνούμε όλοι σ’ αυτό: δεν φταίει ο Νίκος Σεργιανόπουλος, που ορισμένοι (και μάλιστα επακριβώς ορισμένοι στο χώρο τους) δικαστές και εισαγγελείς κρίνουν με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά, ανάλογα με την περίπτωση.

Κανείς που μπλέκει με τη δικαιοσύνη δεν φέρει ευθύνη που οι ακριβοί δικηγόροι φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα για τον εντολέα τους.

Πάντως, ο εύπορος ναρκομανής κατέχει πάντα μεγαλύτερες ποσότητες από τον φτωχό. Δεν σημαίνει αυτό, βέβαια, ότι είναι έμπορος.

Πιστεύω ότι σήμερα ούτε οι έμποροι πρέπει να διώκονται. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει όταν επιτέλους τα νοσοκομεία θα δίνουν τέτοιες ουσίες, στους εθισμένους, αφού κι αυτοί επίσημα χαρακτηρίζονται και είναι ασθενείς. Τότε όσοι εμπορεύονται ναρκωτικά να διώκονται και να τιμωρούνται διά ροπάλου. Σήμερα όμως, κάτω από αυτές τις αλλοπρόσαλλες συνθήκες πρέπει να διώκονται ίσως μόνο εκείνοι που “παρασύρουν” άλλους στη χρήση, αν και η αιτία για να φτάσει κάποιος στη χρήση δεν είναι απλοϊκά οι “κακές παρέες’. Η κοινωνική κατάσταση σπρώχνει μέλη της στα ναρκωτικά και οι ειδικοί ψάχνουν στην ανατροφή που έδωσαν οι γονείς στο παιδί τους που είναι ναρκομανής.

Η έκθεση στα ΜΜΕ ενός διάσημου, φέρει σοβαρές επιπτώσεις στην καριέρα του. Αν γίνει όμως σωστή διαχείριση του όλου θέματος, μπορεί ο εκτιθέμενος να βοηθήσει και στην εκστρατεία κατά των ναρκωτικών, αν και αυτό, ούτως ή άλλως, δεν αρκεί για την καταπολέμησή τους.

Εγώ σέβομαι όλους τους χρήστες, αλλά περισσότερο εκείνους που πραγματικά θέλουν να γλιτώσουν. Τιμώ και όλους τους ανθρώπους με τη δουλειά τους προσφέρουν σε μένα και στο διπλανό μου καλές υπηρεσίες και ειδικά στον τομέα του πολιτισμού.

Οι καλλιτέχνες και οι δημοσιογράφοι πρέπει κατά τη γνώμη μου να μπουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου, όχι βέβαια προκειμένου ν’ αντιμετωπίζονται επιεικέστερα από τη Δικαιοσύνη, αλλά συν τοις άλλοις για να ξέρουμε κι εμείς ν’ αντιμετωπίζουμε σωστά μέσα μας κάθε τέτοια περίπτωση που μας προσφέρουν (και σωστά κάνουν) τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: