19/11/07

ΚΑΡΑ-ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΘΩΝ

ΡΕ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Δεν τολμάμε να κάψουμε τα δάση μας το καλοκαίρι ή να χτίσουμε σε κοίτες ρεμάτων, έρχονται οι βροχές το φθινόπωρο, πλακώνουν πλημμύρες και μας το θυμίζουν.

Δεν τολμάμε να μην πληρώνουμε εισφορές στο ΙΚΑ, έρχεται ο Αλμούνια από τας Ευρώπας και μας το θυμίζει.

Δεν τολμάμε ν’ αφήσουμε τα Υπουργεία μας να μην πληρώνουν τη ΔΕΗ, έρχεται η αύξηση της τιμής του ρεύματος και μας το θυμίζει.

Δεν τολμάμε να φεσώσουμε τις πιστωτικές κάρτες μας, έρχονται οι τράπεζες, μας δίνουν κι άλλα δάνεια για να τις πληρώνουμε και μας το θυμίζουν.

Δεν τολμάμε να πληρώνουμε τα κέρατά μας σε φροντιστήρια, έρχονται οι καταλήψεις των σχολείων και μας το θυμίζουν.

Δεν τολμάμε να ’χουμε τα παιδιά μας στούρνους στο σχολείο, έρχονται τα αλλοδαπάκια σημαιοφόροι στις παρελάσεις και μας το θυμίζουν.

Δεν τολμάμε να σκούξουμε για να ξεκουμπιστούν οι μετανάστες από τη χώρα μας, έρχεται το πρωί, τους βλέπουμε που είναι κακοπληρωμένοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοί μας και μας το θυμίζει.

Δεν τολμάμε να κάνουμε την πάπια για το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, έρχονται οι Ζωνιανοί και μας το θυμίζουν.

Δεν τολμάμε να βάλουμε αστυνομικούς να κάνουν μια επαγγελματική άσκηση, έρχεται μια ζαρντινιέρα και μας το θυμίζει.

Δεν τολμάμε να βάλουμε το ΠΑΣΟΚ στη γωνία, έρχεται ο Λαλιώτης, λέει ότι για να ξανακυβερνήσει πρέπει να συνεργαστεί με την Αριστερά και μας το θυμίζει.

Δεν τολμάμε να κάνουμε την πάπια που ακριβαίνουν κάθε βδομάδα τα είδη πρώτης ανάγκης, έρχονται οι βόλτες μας στα σούπερ-μάρκετ και μας το θυμίζουν.


ΠΑΡ’ Τ’ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ' ΘΑ ΒΡΕΙΣ

Ευτυχώς διαθέτουμε διακριτική αντιπολίτευση κι έτσι δεν θυμόμαστε τι κυβέρνηση (ξανα)βγάλαμε.

Ευτυχώς πιστεύουμε ότι δε θα πεθάνουμε ποτέ κι έτσι δεν θυμόμαστε ότι δε θα καταφέρουμε να πάρουμε σύνταξη ποτέ.

Ευτυχώς δεν έχουμε βαρύ χειμώνα κι έτσι δεν θυμόμαστε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Ευτυχώς χάλασε τα’ αυτοκίνητό μας και δεν έχουμε λεφτά να το φτιάξουμε κι έτσι δεν θυμόμαστε σε ποια σύννεφα έφτασε η τιμή της βενζίνης.

Ευτυχώς έχουμε τον Καρατζαφέρη και τον Ψωμιάδη που βρίζουν τα Σκόπια κι έτσι δεν θυμόμαστε σε τι χάλι βρίσκεται η δική μας Μακεδονία.

Ευτυχώς έχουμε διασπασμένη Αριστερά, έτσι ό,τι γουστάρουν κάνουν οι κυβερνήσεις κι εμείς μπορούμε να γκρινιάζουμε με την άνεσή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: