5/11/07

ΒΑΘΙΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΑΣ


Γι’ αυτό και οι Σκοπιανοί χάσανε τη μπάλα. Είναι βαριά και η κελεμπία του παπά, αγαπητοί φίλοι. Γι’ αυτό τους πάει να βλέποντας τον μητροπολίτη της ιερής πόλης μας της Θεσσαλονίκης να τους απειλεί με το θυμιατό.

Να τους το φέρεις στο κεφάλι, σεΒοσνιώτατε Άνθιμε. Αυτό να κάνεις, που νομίζουνε ότι η Μακεδονία είναι χαλβάς και κόψανε ένα κομμάτι και θέλουνε τώρα όλο το ταψί οι χαλβάδες.

Και τι χαλβά έχουνε αυτοί, που είναι Σέρβοι λαμόγια, Αλβανοί ρουφιάνοι του Μουσολίνι και Βούλγαροι κομιτατζήδες, όλοι ένα κουβάρι; Ένα ζαχαρόζουμο με ψωμιά παπάρα είναι και πολύ τους πέφτει. Σ’ ένα παλιό χάρτη δείχνει τα Σκόπια που τα λέγανε Βαρδά. Ναι, αγαπητοί μου φίλοι, τα Σκόπια επίσημα, έχουμε στοιχεία δωρεάν, τα λέγανε Βαρδά. Ξέρετε γιατί; Γιατί όταν βλέπανε να πηγαίνει στα μέρη τους Έλληνας φωνάζανε «Βάρδα φουρνέλο. Βάρδα φουρνέλο» και κρύβανε τις γυναίκες και τις κόρες τους. Και τις μανάδες τους. Και οι ίδιοι περπατάγανε προσεκτικά με τον κώλο στον τοίχο. Γιατί ξέρανε καλά, δεν έχουμε όρια εμείς. Δεν είμαστε σάτιρα, ούτε σάτυροι. Τα «Μηδέν άγαν», σε τίποτα μην υπερβάλλεις και τα

«Παν μέτρον άριστον» λέγανε οι αρχαίοι Έλληνες για τους άλλους. Εμείς είμαστε Έλληνες και κουβαλάμε μέχρι τα πέρατα του κόσμου τη βαριά φούστα του τσολιά.

Βλαδίμηρε Πούτιν με ακούς; Σε βγάλανε φωτογραφία με μαγιό και στην πέσανε όλες οι γκόμενες οι Ρωσίδες. Ξέρεις γιατί; Γιατί σε πήρανε για Έλληνα. Εσύ θα πάρεις το πακέτο. Αν είχες διαβάσει τις «Πύλες της κοίλης κλειτορίδας», θα μάθαινες τα μυστικά και δε θα χρειαζότανε να ξεβρακωθείς για να δεις στον ήλιο γκόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: