18/10/07

Όλα Κουλά

Όλα ανεβαίνουν. Οι τόνοι, τα χρέη μας, η τιμή του πετρελαίου και του μαϊντανού στη λαϊκή, ανεβαίνει η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, ανεβαίνει 2% και ο ΦΠΑ, μόνο το ποσοστό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στον Άλφα δε λέει ν’ ανέβει. Αλλά σήμερα δεν ασχολούμαστε μ’ αυτό. Υπάρχουν και χειρότερα.
Σε νε πα σοκ: Πού πάτε, ρε σεις Καραμήτροι, να γίνετε ηγέτες χωρίς γκομενοδουλειές στο παρελθόν σας; Ακόμα κι ο μακαρίτης Μιτεράν είχε εξώγαμο, εσείς ούτε μία παρασπονδία; Πώς θα σας εκτιμήσει ο νέο-Ελληναράς; Πώς θα ταυτιστεί μαζί σας; Πώς θα σας προτιμήσει επειδή κάνετε εσείς αυτό που κρύβει ή δεν κατάφερε να κάνει εκείνος; Και μη νομίζετε ότι μ' ένα διαζύγιο καθαρίσατε. Αλλά σήμερα δεν ασχολούμαστε μ’ αυτό. Υπάρχουν σοβαρότερα.
Εγώ κάποτε παντρεύτηκα και μάλιστα σχετικά μικρός, γιατί ήξερα καλά ότι δε μπορείς να κυκλοφορήσεις σήμερα στην κοινωνία, αν δεν διαθέτεις έστω ένα διαζύγιο. Και τώρα κυκλοφορώ με διπλό διαφορικό. Αλλά σήμερα δεν ασχολούμαστε ούτε μ’ αυτό. Υπάρχουν κι ευκολότερα.
Μην ξαπλώνετε πουθενά με ανοιχτή τηλεόραση. Θα σας κοιμίσει, αυτή είναι η δουλειά της. Κι όταν ξυπνήσετε θα δείτε τον κόσμο αλλαγμένο. Εμένα, μια βραδιά το καλοκαίρι, με πήρε ο ύπνος κι έγειρα στου καναπέ την άκρη και ήρθε και με ξύπνησε η φωτιά στη Νέα Μάκρη. Μην ασχολούμαστε όμως. Υπάρχουν και χειρότερα.
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν προβλέψει την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία». Ένα αρχαιολογικό σύμβολό μας, μάλιστα, συναντάται μόνο στη Βεργίνα (στην ασπίδα του Φιλίππου) και ανεστραμμένο στη στρατιωτική σημαία της Ιαπωνίας. Αυτό πήραν οι Σκοπιανοί και το έκαναν σημαία τους. Γι’ αυτό οι Ιάπωνες κάνουν την πάπια, γιατί έχουν κι αυτοί λερωμένη τη φωλιά τους. Όλοι από την Αρχαία Ελλάδα κλέβουν. Αλλά σήμερα δεν ασχολούμαστε. υπάρχουν και παλιότερα.
-Πώς λένε, ρε Λιακόμπερντ, τη γυναίκα του Πούτιν; Πουτίνα;
ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: Οι αρχαίοι είχαν προβλέψει και την Αυτοκρατορία του Μπους. Μετά το «Αλτ, τις ει;», στο Μαντείο των Αδελφών μέσα απ’ τα ντουμάνια ακούστηκε: «Τις Μπους, τις;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: