27/9/07

ΜΑΥΡΗ ΠΙΠΑ



Η Αλέκα έχει καιρό να βρίσει τον Αλέκο. Είναι καθαρό, σύντροφοι, το Κόμμα έκανε δεξιά στροφή. Η ηγεσία Του αποδεικνύεται πράκτορας της πλουτοκρατίας.

Η Κυβέρνηση τα έκανε πάλι θάλασσα. Στη διαφθορά είμαστε, λένε, από τους πρώτους. Αποφεύγουν την αλήθεια: δεν είμαστε πρώτοι. Μας περνάει ακόμα κι Βιρμανία. Βέβαια έχουμε καιρό. Έχουμε και όρεξη. Λεφτά δεν έχουμε, αλλά κάτι θα γίνει. Ας είναι καλά η θεία από τις Βρυξέλλες.

Στο διπλανό γκάλοπ προηγείται σταθερά η απάντηση: «Δύο πρόεδροι, δύο ΠΑΣΟΚ». Ίσως η μόνη εξέλιξη που θα εξασφαλίσει ενότητα στο κίνημα, αλλά έτσι θα έχουμε μονίμως δύο ΠΑΣΟΚτζήδες στα τηλεοπτικά παράθυρα των δελτίων ειδήσεων.

Η τελική επιλογή των δύο προέδρων θα γίνει με προσωπική συνέντευξη. Ποιος όμως θα την πάρει; Ο Κώστας Σημίτης προτείνει το ΑΣΕΠ, ο Γιώργος Παπανδρέου επιτροπή σοφών δημοσιογράφων. Ο Βενιζέλος με τη διπλή ονομασία πρότεινε μια ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τη Θεσσαλονίκογλου.

Πώς θα χωριστεί το ΠΑΣΟΚ; Ορισμένοι λένε με βάση την αλφαβητική σειρά. Έτσι ο Πάγκαλος σωστά θα είναι με το ΠΑΣΟΚ Παπανδρέου. Ο Γιώργος τον θέλει στο ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου. Προτείνει να πάει εκεί με βάση το αρχικό γράμμα του κύριου ονόματός του, το Θήτα. Από αυτή την εξέλιξη ο Βερελής φέρεται δυσαρεστημένος. Δήλωσε ότι το πραγματικό του επώνυμο είναι Ωβερελής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Στα σούπερ-μάρκετ έχουμε 14% αύξηση της τιμής στα αγαθά πρώτης ανάγκης. Ευτυχώς που καταργήθηκε η Δραχμή, αλλιώς σήμερα θα είχε δοθεί, επιτέλους, μια δυσάρεστη απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα της Γλυκερίας: «Γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια;» Θα ήταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: