5/9/07

ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΤΟ ΜΑΛΤΕΖΕ

Οι Γραικοί εκλογές καλοκαιριάτικα;

Αυτοί ψηφίζουνε συνήθως το νωρίτερο Οκτώβριο. Για ν' ασχοληθούν με πολιτικά πρέπει πρώτα να βαρεθούν να λένε ιστορίες για τις διακοπές που πέρασαν.

Αυτοί ακόμα όλοι με την άμμο στο παπούτσι είναι. Άλλοι δε γύρισαν καν από τα χωριά τους, άλλοι γύρισαν επειδή ξέραν οι πονηροί ότι θα ξαναπάνε για να ψηφίσουν.

Μα, ακόμα δεν τελείωσαν με τις πατροπαράδοτες πυρκαγιές τους για οικόπεδα και βοσκοτόπια. Φέτος μάλιστα κράτησε περισσότερο η εποχή των πυρο-μουσώνων. (Βρέχει φωτιά στη στράτα μου)

Τι θα ψηφίσουν και γιατί, ένας θεός τους ξέρει. Ακόμα δεν πρόλαβαν καλά-καλά να κάνουν οι πολιτικοί τους τις αρπαχτές τους στην επαρχία για καμιά ψήφο. Ούτε οι τραγουδιστές έκαναν αρπαχτές, λόγω προεκλογικής περιόδου. Δεν άνοιξαν καν τα σκυλάδικα της σκάρτης φθινοπωρινής περιόδου. Ούτε θ' ανοίξουν, γιατί πάντα μετά τις εκλογές ο Γραικός νοιώθει μια ενόχληση στην τσέπη του.

Και γιατί ξανακάνουν εκλογές αφού έχουν κυβέρνηση που δεν κυβερνάει, άρα θα ξαναβγεί;

Μόνο ενδιαφέρον των εκλογών, άκουσα, είναι αν θα βγει στη Βουλή μια τραγουδίστριά τους, λες κι όπως λένε, χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι. Λες να είναι τραγούδι της;

Θα χωθώ σ' ένα ιστιοφόρο και θα πάω στα νησιά τους να τους κάνω χάζι. Μερικά θα έχουν ακόμα καυτές παραλίες γεμάτες Γερμανίδες τουρίστριες. Ο Γραικός θα ξεχνάει να πάει στην κάλπη. Δε θα τον αφήνει κι η γυναίκα του να βγει απ' το δωμάτιο.

Ο άλλος, σιγά μην κάτσει στην Αθήνα για να ψηφίσει και να ψηθεί στη ζέστη. Θα θυμηθεί ξαφνικά ότι μετέφερε τα δικαιώματά του σε καμιά Μύκονο - Πάρο και θα βρει και εισιτήριο από κάναν κομματάρχη να κουβαληθεί στο νησί με τα προφυλακτικά στο πορτοφόλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: