2/6/07

ΠΟΪΝΤ ΣΥΣΤΕΜ του Εθνικού Συμβούλιου Ραδιοτηλεόρασης

1) Για κάθε τηλε-κτικό λάθος από παρουσιαστή ειδήσεων ή ρεπορτάζ (καλείται και δημοσιογράφος) το κανάλι υποχρεούται στο αμέσως επόμενο δελτίο ειδήσεων, τη ίδια ώρα που έγινε το λάθος, να μεταδίδει σποτ 30 δευτερολέπτων με την Ελένη Λουκά η οποία θα βρίζει τον τιμωρούμενο αναλόγως.
(Σημειωτέον η κυρία Λουκά είναι φιλόλογος πρώην διορισμένη σε νησί του Αιγαίου Πνεύματος)


2) Αν μέσα σε μία βδομάδα εμφανιστεί για δεύτερη φορά σε τηλεοπτικό παράθυρο ο ίδιος πολιτικός, το κανάλι υποχρεούται να μεταδώσει αμέσως μετά και το πλήρες απόσπασμα της προηγούμενης εμφάνισης του πολιτικού.

3) Για πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα εμφάνιση στο ίδιο κανάλι ο πολιτικός τιμωρείται για παράνομο παρκάρισμα σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΟΚ.

4) Κάθε φορά που προβάλλεται ρεπορτάζ ως αποκλειστικό η οθόνη θα χωρίζεται σε όσα μέρη είναι και τα κανάλια που μεταδίδουν ταυτόχρονα την ίδια αναφορά. (ρεπορτάζ)

5) Η μετάδοση βιντεοταινιών δεκαετιών ’80-’90 τιμωρείται με κοινωνική προσφορά. Ο διευθυντής προγράμματος του καναλιού που υποπίπτει στο παράπτωμα υποχρεούται επί μία βδομάδα να καθαρίζει τις κοντινότερες στις εγκαταστάσεις του καναλιού δημόσιες τουαλέτες.

6) Στις μεσημεριανές εκπομπές τιμωρείται αυστηρά η μετάδοση λέξεων όπως «λέγεται», «ακούγεται», «φήμες», «ίσως», «μπορεί» και άλλες που δίνονται σε ειδικό φυλλάδιο. Για κάθε φορά που κάποιος θα ξεστομίσει τέτοια λέξη είναι υποχρεωμένος να βγαίνει επί μία βδομάδα στην ίδια εκπομπή και να την επαναλαμβάνει με αντίστοιχο συμπλήρωμα «Λέγεται ότι είμαι αδελφή» (ή λεσβία), «Ακούγεται ότι απάτησα τον (την) σύντροφό μου» κ.λ.π. ανάλογα με το περιεχόμενο της φράσης που απετέλεσε την παράβαση.

7) Αφαιρούνται όλες οι άδειες κυκλοφορίας παρουσιαστών εκπομπών σε άλλες εκπομπές του ιδίου καναλιού.
8) Όσοι δημοσιογράφοι-συντελεστές βγαίνουν μεθυσμένοι σε δελτία ειδήσεων τιμωρούνται να πίνουν δημοσία μονορούδι ένα λίτρο κατσικίσιο γάλα με μια κουταλιά της σούπας μουρουνέλαιο.
9) Για κάθε παράβαση το τηλεοπτικό κανάλι χρεώνεται πόντους μείον 1%. Τα υπόλοιπα εννοούνται.

Για τη συνέχεια 10) έως άπειρο προσπαθήστε μόνοι σας, με όσα σας ενοχλούν και να είστε σίγουροι ότι ενοχλούν και πολλούς άλλους.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Ρ.

«Δεν υποχωρούμε. Όσο και να μας απειλούν τηλεοπτικοί αστέρες, εμείς θα εφαρμόσουμε το πόιντ σύστεμ μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: